Hartslagmeter


Vanmorgen is mijn hartslagmeter aangekomen! Gratis daarbij geleverd het boekje “Trainen met de hartslagmeter”. Over de levering en de service van de hartslagmetershop ben ik overigens heel tevreden!
Hoewel ik het boekje dus nog niet gelezen heb, ben ik vanmiddag toch gaan lopen met de hartslagmeter. De waarden had ik zo goed mogelijk ingesteld met de handleiding.
In het begin was het wat sukkelen, ik had de band waarschijnlijk niet goed om. De eerste halve toer varieerden mijn waarden tussen 0 en 44. :-) Aangezien ik me toch goed voelde en dat dus niet kon kloppen ben ik maar even gestopt, band opnieuw aangedaan en toen leek het er al veel meer op! Zonder problemen verder gelopen.
Over de waarden en zo ga ik nog niet uitweiden, eerst wat verder lezen en experimenteren, maar ik vond het al een superhandig ding! Vooreerst omdat er een chronometer opzit (yes! eindelijk!) en ten tweede omdat dat ding me er attent op maakt wanneer ik te hard of te langzaam ga! E, ik heb precies wel iets nodig om me in toom te houden! Nu, als ik mooi tussen mijn waarden bleef lopen, leek het wel alsof ik uren kon blijven lopen…! Zalig! Alleen mag mijn middagpauze ook niet te lang duren! :-)))

Ik kan het nog!

Mijn zelfvertrouwen had een heel klein deukje gekregen na de slechte training van vrijdag en het niet durven meedoen van zondag. Gisterenmiddag kon ik niet gaan lopen omdat ik verlof had dus ben ik ’s avonds gaan lopen. 5 kilometer in ongeveer 33 minuten (heb nog steeds geen chrono). Da’s ongeveer een minuutje sneller dan de vorig keer! Daarmee zou ik dus ongeveer bij de vijf laatste gezeten hebben. Niet dat dat erg is, maar kom. (http://www.rcgent.be/inggent5km.html)
Het belangrijkste is dat ik nog kan lopen en de motivatie is er nog steeds! Morgen gaan we er weer voor!

Drempelvrees

Ik heb dan toch niet meegelopen gisteren. Ik ben er wel geweest maar de angst sloeg me om het hart als ik daar toekwam. Het zagen er allemaal zo’n geoefende mensen uit dat de zenuwen toesloegen en ik besloot gewoon eens te kijken om een beeld te krijgen van zo’n wedstrijd… Bovendien was mijn voorbereiding ook niet optimaal: de avond ervoor veel eten, veel wijn en weinig slaap. Héél fris was ik dus zeker niet. Op dat gebied ontbreekt het me nog aan een zekere discipline! :-)
Ik heb dan maar goed gekeken. Die tijden zeg! De eerste man kwam binnen op 14 minuten, de eerste vrouw op 16 minuten! (5 kilometer). Da zal ik wel nooit halen en da’s precies niet de bedoeling ook. Onder het half uur zou al mooi zijn!
Maar ik besefte toch ook dat dit nog een beetje vroeg was voor me. Een paar weken later zou ideaal geweest zijn. Ik heb er nu een beeld van hoe het er ongeveer aan toegaat en de volgende keer doe ik zeker mee!
Hopelijk heb ik jullie niet teleurgesteld!

Mindere dag

Vandaag een mindere dag. Ligt het aan het feit dat ik gisteren een zware (maar heel leuke) dag had? Ligt het aan mijn trainingsbroek (de vorige keer dat ik die aanhad ging het ook niet lekker)?Ligt het aan het mindere weer (ik heb geen last van de warmte)? Ligt het aan het feit dat ik nog een afspraak had met een collega? Ligt het aan de spinning van woensdagavond? Was het omdat er zo weinig volk was in het park? (in tegenstelling tot de meeste mensen geniet ik niet van een brugdag…!)
Ik zou het niet weten maar na twee toeren zei mijn lichaam dat het echt wel genoeg was voor vandaag en dat heb ik dan maar gedaan ook. Hoewel ik nu weer wat twijfel denk ik toch maar dat ik zondag toch maar ga meelopen in Gent!

Effe over schoenen

Omdat ik hier al een paar reacties heb gekregen over schoenen, hier effe meer verduidelijking. Momenteel loop ik met gewone sportschoenen, meer om mee te gaan fitnessen en dergelijke. Zeker en vast niet ideaal en daar ben ik me van bewust. Daarom ben ik vorige week al naar een winkel geweest waar ze aan de hand van computer en zo bepalen welk type schoen voor jou het best is (voor de kenners: running, in de Kortrijksepoortstraat in Gent). Het type schoen dat ik daar uitkwam was een Nike, van 110 euro. Ik ga me die zeker kopen, ik denk dat ik wel mag vertrouwen van het professionalisme van die gasten.
Maar omdat ik nog maar pas begonnen was vond ik dat een hoog budget. Dus heb ik me vooropgesteld dat ik minstens een maand moest lopen vooraleer ik die schoenen mag kopen. Bovendien past het ook niet echt in mijn budget deze maand. Maar van zodra het juni wordt, trek ik naar die winkel en koop ik me die schoenen. Tot zolang hou ik het nog wel effe uit op mijn gewone schoenen, waar ik tot nog toe trouwens helemaal geen last van heb.
Bedankt voor jullie bezorgdheid allemaal!

Watersportbaan

Zondag voor de eerste keer in mijn leven gaan lopen aan de Watersportbaan in Gent. Ik was er al om 10 uur want het beloofde een warme dag te worden en ik wou dus nog voor de middag lopen. Na wat gesukkel (ik was het afneembare kilometertellerke van mijn fiets even kwijt) ben ik op het gemak begonnen. Heb de hele tijd rustig gelopen. Dat moest ook wel, want het was toch al verschroeiend warm. Zeker ook omdat je daar meestal geen bescherming hebt van bomen en dus voluit in de zon loopt. Ik heb het hele rondje gedaan in 34 minuten. Ik had altijd gehoord dat één rondje rond de watersportbaan 5 kilometer was, maar ik kon niet geloven dat ik 5 kilometer in 34 minuten gelopen had. Dus heb ik het daarna nog eens met mijn fiets gedaan (ik had het kilometertellerke intussen teruggevonden) en inderdaad, op de kop af 5 kilometer! Da’s dus zo’n 8,8 kilometer per uur. Voor geoefende lopers is dat misschien traag, maar ik ging er tot nog toe van uit dat ik zo’n 7 à 8 km/u liep, maar het is dus nog sneller. Bon, met die tijd denk ik dat ik zondag rustig mag deelnemen aan de ING Running Tour…

Vrijdag

Even updaten. Vrijdag ben ik ook gaan lopen over de middag. Voorlopig hou ik vast aan mijn ritme van maandag-woensdag-vrijdag over de middag. Mijn trainingsmaatje was er weer niet bij wegens een overload van werk. Op mijn eigen tempo heb ik opnieuw vier rondjes gelopen, deze keer in dik 35 minuten. Een minuutje sneller dan de vorige keer dus. Het blijft een gok, daar ik nog steeds geen chrono heb! Daar komt binnenkort verandering in. Blijkbaar versnelt mijn tempo automatisch, want ik heb absoluut niet het gevoel dat ik me forceer, ik merk zelf niet dat ik iets sneller loop. En ik hou dat tempo heel gemakkelijk vol, dus ik denk dat ik goed bezig ben…

ING 5 kilometer

Ik twijfel nog altijd of ik zou meedoen aan de ING 5 kilometer op 23 mei in Gent. Op zich moet ik de 5 kilometer wel aankunnen denk ik alleen zal ik als allerlaatste aankomen, vrees ik. Misschien doe ik dit weekend wel een test-5kilometer om te kijken of ik me niet al te veel belachelijk ga maken.

Ik vind datumpjes uitstippelen om “officieel” iets te lopen wel leuk, het geeft me extra motivatie. En als ik meer getraind ben zal ik die “korte” afstanden zeker nog meelopen, maar dan misschien meer op de tijd letten? Nu is en blijft binnenkomen het belangrijkste…

Blijkbaar zijn er nog wel wat loopbloggers die gaan meedoen aan de 5 kilometer? Misschien kunnen we allemaal een rode roos op ons T-shirt spelden als teken van herkenning! :-)

4 rondjes

Vandaag weer gaan lopen. Vier rondjes in een goeie 36 minuten. Ik denk dat één rondje een goeie kilometer is, dus ik loop maar zo’n 7 km/uur. Traag voor geoefende lopers, maar voorlopig gaat het me enkel om het volhouden. De snelheid zal later wel vanzelf komen, zeker? Ik word in het park ook voortdurend voorbijgestoken, maar dat vind ik niet erg. Ik ben immers pas begonnen, zij lopen misschien al jaren. Er lopen er ook veel met T-shirts van marathons aan dus dat zijn waarschijnlijk geoefende lopers! Ik vind het op zich al fijn dat er zoveel lopers zijn. Dat schept een beetje een band. Sommigen beginnen me al te herkennen en geven me een goedkeurend knikje!

Ik was vandaag trouwens alleen. Mijn trainingsmaatje heeft last van haar knieën en van een opkomende verkoudheid dus doet ze het even rustig aan. Ik had een beetje de vrees dat ik veel te snel ging starten en erdoor ging zitten na één rondje maar ik heb me dus weten te beheersen.

Een andere nieuwe factor: de zon! Hoewel het niet echt warm is vandaag is het dat wel als je in de zon loopt! Een zonnebril lijkt me ook geen overbodige luxe! En ik die dacht dat lopen goedkoop was, al die investeringen die ik moet doen! :-) (schoenen, hartslagmeter, mp3-speler, wat extra kledij is ook altijd leuk, en nu dus nog een zonnebril want die heb ik niet meer)