42 kilometer wandelen

42 kilometer wandelen is toch wel veel! Eigenlijk ging het goed tot op pakweg 37 kilometer, maar de laatste 5 kilometer ging het licht uit! Mijn kuiten ontploften zowaar. Van mijn blaren heb ik helemaal geen last gehad, dus dat was een meevaller. In totaal hebben we er 8,5 uur over gedaan, wat ik toch wel lang vond. We hebben immers nooit echt gerust en steeds stevig doorgestapt. Als je na 42 km helemaal kapot toekomt en je ziet dan zo’n ultraloper toekomen die er net 100 kilometer opzitten heeft, dan durf je wel niet meer te zeggen dat je zo kapot bent! :-) En mijn respect voor Marathonlopers is alleen maar toegenomen!
Verder is wandelen een hele andere beweging dan lopen. Af en toe hebben we een stukje gelopen, gewoon om onze spieren te ontspannen! Ach ja, en als je zoiets meedoet, moet je zeker niets plannen op zaterdag, want dan zit normaal bewegen er niet in en dan moet je vooral ook slapen! (om half acht ’s morgens pas in bed!)
Maar het was een hele beleving, zeker voor herhaling vatbaar. Hoewel die 100 van Bornem nog wel wat te hoog gegrepen zijn, dat zal voor een ander jaar zijn!

Volgen! Delen!