Crash

Als ik het allemaal goed gezien heb op TV en als ik dit schema van de Standaard bekijk ga ik er van uit dat onze premier mijn loopparcours ingevlogen is! Of er schade is aan het loopparcours heb ik nog niet kunnen ondervinden, ben er voorlopig niet meer geweest.

Dinsdagavond gaan lopen langs de Visserij. Ging de hele tijd heel goed tot plots het licht uitging na amper een half uurtje. Vreemd, heb dat nooit eerder gehad.

Gisteren was het dan sportdag (ja, ik ben een ambtenaar) en die is volledig uitgeregend. Veel gewandeld en ben dan ’s avonds niet meer gaan lopen want had nog massa’s werk. Zondag vertrek ik op reis en moet zien dat alles klaar geraakt tegen dan!

Zondag werd ik trouwens 300ste op 480 deelnemers. Niet slecht, vooral over mijn tijd blijf ik zeer tevreden!

Morgenochtend loop ik nog eens 10 kilometer rond de Watersportbaan (zal dan eens kijken of ik nog een stukje audi vind) en dan vertrek ik voor drie weken naar Andalusië!”

5 KM Brussel

Gisteren meegedaan aan de 5 km van de Nike Brussels City Run. Net zoals een paar andere bloggers vond ik starten en eindigen in het Koning Boudewijnstadion behoorlijk indrukwekkend! Wetende dat ik een paar weken geleden ergens hoog in de tribune zat te supporteren, dat ik nu zelf op die baan liep…

Ik was beduidend minder zenuwachtig dan die keer in Oostende, maar het zal er ook wel mee te maken hebben dat Sofie meedeed. Ik had wel niet echt het gevoel dat mijn voorbereiding super snor zat. Laatste keer gelopen: woensdag. De dag ervoor gaan eten bij vrienden, maar ik heb het alcoholverbruik wel gematigd gehouden en zat rond een uur of 2 in bed.

En dan het startschot. In het begin is het een beetje een gedrum, maar dat lost zichzelf al snel automatisch op. We waren vertrokken voor een toertje voor 5 km in en rond het Boudewijnstadion. En daar zitten ook nogal wat bergopjes en bergafjes in. Hoewel ik daar eigenlijk nooit op train heb ik daar weinig problemen mee. Ik probeer gewoon de hele wedstrijd door mijn eigen tempo te volgen en hou hierbij enkel rekening met mijn eigen gevoel. Hartslagmeter draag ik wel, maar da’s meer voor de statistiekjes achteraf. En andere lopers… in het begin word ik altijd nogal veel voorbijgelopen, maar naar het eind haal ik iedereen netjes weer in.Want dan is hun motor blijkbaar opgeblazen en ik weet mijn krachten netjes te verdelen. Ook een eindsprintje, altijd leuk, haal je er op het eind nog een hoop in.

Blijkbaar was het ook een snelle wedstrijd. Ik had nochthans niet dat gevoel tijdens de wedstrijd, want het leek alsof ik heel traag liep. En ik kijk zelfs niet op mijn klok bij een wedstrijd.Toen ik bij de aankomst een blik op de klok wierp, viel ik bijna omver van verbazing: 26:15. Da’s 3:25 minuten beter dan mijn vorige PR!!! Mijn officieel geregistreerde tijd zal wel iets lager liggen want het was nog wat drummen bij de aankomst.

Ik vond het ook erg leuk dat er veel supporters waren en dat iedereen luid werd aangemoedigd! Ook de 20 km-lopers stonden luid te supporteren! Sofie heeft het trouwens ook uitstekend gedaan: 33 min ofte ongeveer 4 minuten beter dan haar PR!

Buurtloop

Gisteren was ik me aan het bedenken dat het toch wel lastig was dat ik steeds 10 minuten moet fietsen vooraleer ik mijn looppiste bereik. Helemaal in het begin heb ik nog wel eens geprobeerd om in de buurt te gaan lopen, maar dat vond ik toen niet fijn. Maar ik besloot het toch nog maar eens te proberen. Ik woon tenslotte in een leuke buurt in Gent aan de Leie, en aan het water lopen is wel leuk.

Dus ben ik via de nieuwe jachthaven en de Visserij op het nieuwe fietsersbrugje aan het Keizersparkje gekomen. Jammer dat dat parkje niet wat groter is. En dan ben ik teruggelopen. Goed voor 46 minuten.

Het was een enorme meevaller en ik ga dat zeker nog doen! Nog een opsteker: ik ben zeker 6 andere lopers tegengekomen en dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht!

Voordelen van een buurtloop:

* je kan direct starten

* je kan direct erna de douche in

Nadelen van een buurtloop:

* buren zien u zwoegen en zweten

* je komt niet uitsluitend andere sporterstegen.

Even weggeweest

Dit weekend heb ik niet gelopen. Dit heeft alles te maken met een Schots familiedrama waar ik een rol in speelde. Ik heb dus het hele weekend rondgelopen in een zelfgemaakte Schotse kilt (zie foto), heb een Schotse Highlanddance aangeleerd en heb deelgenomen aan Schotse highlandgames. Dit alles was al lastig genoeg, dan hebben we de hoeveelheid drank en het gebrek aan slaap nog niet in rekening gebracht!

Maar bon, gisteren dus wel weer gelopen. Had nochthans effe een klein motivatieprobleempje (regen! wind!) maar de weergoden waren me plots weer gunstig gezind dus ben toch maar vertrokken. En het was echt zalig! Heel rustig gelopen maar het deed echt deugd!

Vanavond opnieuw!

Kangoeroe

Men wil een nieuwe rage langeren: de kangoojumps. Als je de site gaat bekijken (www.kangoojumps.be) lijkt het wel alsof je er al uw problemen mee kunt oplossen: gewrichtsproblemen, overtollig vet, het smelt allemaal weg als sneeuw voor de zon! Het wordt onder andere aangeraden als aanvulling van een looptraining.

Nu heb ik ooit eens het voorrecht gehad op een sportdag om die dingen uit te proberen en we hielden er een uurtje aerobicles mee. Nu ben ik al niet zo’n aerobickrak (er is iets fundamenteel mis met mijn hand-been-coördinatie) maar ik was toch wel bijzonder blij dat ik die dingen terug uit kon doen!

Nu ja, ik lanceer het toch maar even, misschien iets voor Ilse haar pijnlijke rug te sparen, of voor Dirk om zijn knieën te sparen, idem voor Mieke. Of voor Sofie, voor het geval ze ergens pijn zou krijgen! :-)

Sofie is trouwens ook met een blog begonnen: http://koperke.skynetblogs.be. De inspiratiebron spreekt voor zich. En Sofie beweert dat ze nogal veel koopt. Misschien kan ze die kangoojumps kopen, dan kan ik ze nog eens proberen. :-)

Verrasend weekend

Gisteren en eergisteren heel plichtsbewust mijn vijf kilometertjes afgewerkt. Valt niet zo veel over te vertellen behalve dat er veel wind zat. Sebiet vertrek ik dus op weekend. Is steeds weer een verrassing, dat weekend met de Lunatics. We weten alleen dat we om 20.00 uur ergens op een parking in Leuven moeten zijn. En de kans is groot dat we ’s nachts eens uit ons bed gelicht worden voor één of ander nachtelijk bosspel of dropping. De loopschoenen zijn mee, maar ik weet niet of er mij tijd en energie zal resten om te lopen. Maar ja, misschien zit er wel een loopopdracht tussen, hé!

Planning

Ik zal in mijn planning meer rekening moeten houden met mijn trainingen. Het nieuwe werkjaar komt er weer aan en mijn agenda vult zich automatisch zodat ik plots helemaal geen tijd meer heb om te gaan lopen. Momenteel valt het nog mee, maar het wordt toch opletten.

Gisteren en eergisteren had ik absoluut geen tijd. Vandaag en morgen wel, dus de planning is dat ik twee keer loop. Dit weekend ben ik weg. Ik neem wel mijn loopschoenen mee, wie weet heb ik even de tijd om te crossen. Maar het is een georganiseerd weekend met veel activiteiten dus ik reken er maar niet op.

Daarna ga ik me maar eens aansluiten bij een club. De club die nu mijn voorkeur geniet traint steeds op dinsdag, donderdag en zondagmorgen. Die momenten moet ik maar eens beginnen vrijhouden. In de mate van het mogelijke dan nog eens bijtrainen op vrijdag of op zaterdag.

Update

Donderdagavond met Ilse gaan lopen. Ze wou pas laat vertrekken (en ik moest ook eerst naar de kapper). Dus kwamen we pas om kwart voor 9 toe aan de Blaarmeersen. Ik wou eigenlijk twee rondjes doen, maar na een half rondje begon het zo vlug donker te worden dat een tweede rondje er echt niet meer zou inzitten. Daarna nog wel twee rondjes geblade en één klein toerke meegelopen als Ilse aan het bladen was. Toch nog sportief geweest dus. Ilse zal het trouwens bij bladen houden, ze heeft de dagen nadien toch teveel last gekregen van haar rug hoewel het de dag zelf heel goed ging.

Zaterdagavond was het veel te warm om te gaan lopen, dus op zondagochtend vroeg opgestaan en naar de Watersportbaan getrokken. 10 kilometer gelopen. Het was na een tijdje toch al weer vrij warm. Ben zelfs gevallen! Iedere keer als ik aan de Watersportbaan loop denk ik: deze boomwortels moeten ze toch eens verwijderen anders gaat er eens iemand over vallen! En jawel, hoor! :-)

Zo werd mijn loopweek toch nog goed afgesloten!

De Memorial was trouwens de max! Een uitverkocht stadion is op zich al indrukwekkend. En dan al die activiteit op het veld! We zaten vooral heel goed om het polstokspringen te zien (wereldrecord van Isanbajeva) en de waterbak (waar shaheen even struikelde alvorens een nieuw wereldrecord te vestigen op de 3000 meter steeple). De aankomsten waren iets moeilijker te zien. Maar alleszins de moeite! En Kim Gevaert hebben we toch wel goed kunnen zien!

Nog iemand vergeten in de categorie aanstekelijk: ook Mieke is vorige week begonnen met lopen. Het schema was iets te zwaar, maar deze week probeert ze het met een iets lichter schema! Veel succes!

Motivatie

Mijn motivatie is tegenwoordig ver te zoeken. Heeft er allicht mee te maken dat ik beslist heb om de 20 km niet te lopen in september, maar pas volgend jaar in mei. In plaats van een voorspelde drukke loopweek zal het een kalme loopweek worden!

Dinsdagavond vond ik het idee om met mijn vriend te gaan eten plots veel aantrekkelijker dan het idee om te gaan lopen. En toegegeven, de Pablo’s (mexicaans restaurant in Gent) heeft me weer niet ontgoocheld!

Woensdagavond ging ik ook gaan lopen maar ik had net die dag een nieuwe GSM gekocht. Dat moest dringend allemaal uitgeprobeerd worden natuurlijk. Gelukkig koop ik maar om de 4 jaar een nieuw mobieltje! Mobieltje is trouwens zeer geschikt om mee te gaan lopen: licht en kan als radio gebruikt worden! Ter afwisseling als mp3-speler. En om ondertussen actualiteit en live-sport te volgen!

Vanavond ga ik echt lopen. Heb afgesproken met Ilse, die terug wil herbeginnen met lopen. Hopelijk houdt haar rugje stand, want daar heeft ze al de nodige problemen mee gehad.

Vrijdag ga ik naar de Memorial Van Damme. Samen met mijn schoonzusje Lieze, 14 jaar. Ze is atletiekgek en ze is ook erg goed. Als ik haar tijden hoor durf ik helemaal niks meer te zeggen! :-) Helaas doet Cedric Van Branteghem niet mee, maar er is nog genoeg schoon volk! 42 medailles of zo!

Zaterdag heb ik ook weer een loopafspraakje. Dan ga ik met Sofie 10 kilometertjes lopen. Hopelijk zondag ook nog een beetje en dan is mijn loopweek toch nog geslaagd!

En zoals een andere vriend zei: “rust is ook belangrijk”.

Aanstekelijk

Lopen werkt echt wel aanstekelijk!

Ik ben beginnen lopen omdat Brenda beginnen lopen is. Ik dacht: “wat zij kan, kan ik ook”, dus bond ik de loopschoenen aan. Door mijn zoekertje is Sofie samen met mij beginnen lopen en dus meer regelmatig.

Zijn mijn voorbeeld gevolgd:

* Hans: deed voordien nooit aan enige vorm van beweging. Houdt het toch al enkele weken goed uit.

* Dirk: heeft geen goede conditie, wil volgend jaar de Mont Ventoux opfietsen en wil dringend wat kilo’s kwijt. Is sedert een week bezig met het start-to-run schema. Goe bezig!

* Ilse: heeft vroeger nog gelopen maar is ondermeer door rugklachten gestopt. Is een trouwe bezoekster van deze blog en wil het vanavond opnieuw proberen, ook met het start-to-run schema.

* Liesbet: heeft van nature een goede fysieke conditie. Overschat zichzelf af en toe een beetje: is gisteren voor het eerst gaan lopen en liep meteen 5 km in 33 min en kan nu nauwelijks nog bewegen! :-) Ja, ze heeft al een fikse uitbrander gekregen van mij dat je zo niet hoort te starten met lopen!

Niet slecht, hé! Mijn motivatie is meteen terug, ik moet het goede voorbeeld blijven geven, hé!

Als ze nu ook nog eens allemaal met een blog zouden beginnen… hebben wij geen bezoekers meer! :-)