Laarzen

Geen zorgen, geen paniek, ik loop nog altijd hoor! Het is er deze week alleen niet zo vlot van gekomen om mijn blog up te daten. Dinsdag gaan lopen in het donker. Nu ja, in Gent is dat relatief, lichten genoeg. Ik had zelfs een supporter! En nog 6 andere lopers tegengekomen, alsof ze me allemaal wilden steunen op mijn eerste donkere tocht! :-)

Ik vond het zelfs zo leuk dat ik op woensdag nog eens geweest ben. Na drie minuten heb ik wel een kort babybezoek ingelast bij onze vorige huiseigenaars, maar dan nog vlot 40 minuten gelopen!

Er moet me iets van het hart, lopen heeft een nadeel! Ik heb sowieso al dikke kuiten en door het lopen kan ik nu niet meer in mijn “botten” die ik vorig jaar gekocht had. Ze waren toen net goed voor mijn stevige kuitjes en nu zijn ze te smal. De laatste 5 cm gaan nauwelijks dicht (het lukt nog net maar dan spatten mijn benen er uit). Dus laat ik ze maar open staan, onder een lange broek ziet toch niemand dat! :-) En nu heb ik een excuus om nieuwe schoenen te kopen! :-) Laarzen? No way dat ik die nog vindt voor mijn kuitjes! Heb vorig jaar al zo hard moeten zoeken!

We zijn weer vertrokken

Vrijdagavond gaan lopen. En het ging best vlot, heb er eigenlijk geen last van gehad dat ik even gestopt was. Zondag ook gaan lopen. Normaal probeer ik in het weekend langer te lopen dan 35 min maar wegens de stop wou ik toch maar weer kalm starten. Vanaf deze week weer meer kilometers proberen malen, wil zeker voor het einde van het jaar eens 15 of 20 km gelopen hebben op een training!
Volgende training is voor morgenavond gepland, zal mijn eerste training worden in het donker, brrrr….

De harde realiteit

Lopen is er nog niet van gekomen… Laat ons zeggen dat de terugkomst in de realiteit nogal hard aankwam en er enige aanpassing vereist was… Vooral die zware verkoudheid strooide roet in het eten. Maar intussen voelen we ons weer kiplekker en staan we te popelen om te gaan lopen. Met dank aan Dirk trouwens, die ik aangezet heb om te beginnen lopen en die mij nu motiveert om te herbeginnen en verder te doen! We hebben al meteen een wedstrijd uitgepikt om naar toe te werken. Dirk, Sofie en ik doen op 19 december mee aan de Kerstloop in Stekene (6 km).Vanavond trek ik mijn loopschoenen aan en loop ik weer! En daar zal niets of niemand een stokje voor steken!

Terug

Ik ben sedert gisteren terug in het land en een voordeel is wel dat ik hier niet meer zit te sukkelen op een Spaans toetsenbord! :-) Nadeel is wel dat het hier een stuk kouder is, amai! Bon, ik ga dus lekker bruin de herfst in!
Gaan lopen is er niet meer van gekomen in Spanje. Ik was het wel van plan in Nerja, maar door een huwelijksaanzoek is het er niet van gekomen… Jaja, u leest het goed, Loperke gaat trouwen! Een datum staat nog niet vast, maar je hoort er ongetwijfeld nog meer van! En neen, ik ga niet trouwen met loopschoenen aan! :-)
Plan was om vanochtend te gaan lopen maar een verrassingsfeestje van mijn toekomstige heeft er dan weer voor gezorgd dat ik pas vanmorgen om half zeven in mijn bedje lag! Ga eerst een spaghetti eten en dan tegen de avond eens gaan lopen.
Bovenstaande foto is Castellar de la Frontera, wat zowat de mooiste plek op aarde moet zijn!

Sevilla

Op maandag ben ik dan toch op tijd opgestaan en gaan lopen naast de Guidalquivir in Sevilla! Een onvergetelijke ervaring! Het ging heel erg goed en heb 40 minuutjes gelopen. Toch ook weer gemerkt dat er twee soorten mensen zijn op de wereld: de lopers en de niet-lopers. Een aparte ervaring: Sedertdien is lopen er wel niet meer van gekomen. We zien wel wat er nog van komt. De komende dagen trekken ze allicht naar de Alpajurras (bergen), dus ik vrees dat het wat moeilijk zal worden!
Nu in Granada: Vannacht de goedkoopste hotelkamer ooit gehad: 12 euro. We wisten wel niet dat het zo rustige pleintje overdag ’s nachts DE ontmoetingsplaats is voor Granadese jongeren! :-) En dat het rustige steegje wou veranderen in een koersparcours voor mobilettekes, het vervoermiddel bij uitstek van die gasten! Geen oog dichtgedaan!

Andalusië

Hoi! Snel een kort berichtje vanuit Andalusië! Het was hier net 42 graden in de zon, dus veel te warm om te lopen! Hoewel ik sommige Sevillanen het wel zie doen! Misschien probeer ik het morgenochtend wel eens. Mooie plaatsen genoeg hier om te lopen hoor, vooral langs de rivier. De eerste week zaten we vooral in Ronda en in kleine bergdorpjes waar er om de 20 meter wel een steile helling opdook, dus ook niet echt geschikt om te lopen. De temperatuur was er iets minder heet dus beter geschikt om te lopen. Ach ik zie wel, ik geniet van mijn reis en het mooie weer en probeer te lopen als het mogelijk is maar als het niet kan… dan wacht ik wel tot in België waar het ongetwijfeld fris genoeg is!