Vriendjes hebben ook blogjes

Bloggen is niet meer zo’n taboe… Steeds meer vriendjes en vriendinnetjes hebben ook een blogje! Beetje reclame maken voor twee nieuwe blogjes: Kerygma en Grapevine

En bij deze heb ik mijn blog eens opgekuist en er een fotooke van mij opgezet!

Warm

Gisterenavond gaan lopen met Dirk. Gelukkig dat we samen kunnen gaan lopen want anders waren we beiden thuis gebleven! Een goeie 40 minuten gelopen en dan naar de finale van Expeditie Robinson. En ja, mijn favoriet heeft gewonnen!

Ik was nogal onder de indruk van wat jullie allemaal aandoen om te gaan lopen, dus ik deed ook maar eens een dikker truitje aan. Na 100 meter zweette ik me al te pletter dus volgende keer doe ik weer iets minder aan! Nu ja, het vriest ook nog niet he.

Ondertussen kreeg ik een geniale ingeving: een vriend van me werkt bij Nike en die krijgt een fameuze personeelskorting. Zo heb ik nu al drie paar runningsokken gekocht want op langere afstanden heb ik die toch wel nodig. Ik krijg bleinen als ik lang loop met gewone sportsokken. De loopsokken van Hema zijn ook geweldig goed, maar die van Nike zijn goedkoper als ik ze via die vriend bestel.

De Nike CV10 komt op 190 euro uit (ipv 299 of zo) en de Tailwind is ongeveer hetzelfde (75 euro). Eindejaarspremie afwachten! :-)

Uurke lopen

‘k Had er gisteren aanvankelijk niet zo veel zin in, maar na 200 meter was dat al weer helemaal over. Nog een paar 100 meter verder stond Dirk te wachten en dan zag ik het nog meer zitten. Een hele toer gedaan en toen ik thuiskwam stond er 47 minuten lopen op mijn uurwerk. Niet slecht voor een gewone weekdag.

Als ik vertrek denk ik altijd dat ik me veel te licht gekleed heb. Gisteren was dat een driekwart-tight, een sportonderhemdje en loop T-shirt met lange mouwen van de Aldi. Maar na 10 minuten lopen ben ik blij dat ik niet meer aangetrokken heb en vraag ik me af wanneer ik ooit zo’n loopjas van de Aldi ga aandoen. Gelukkig gaat Sofie er waarschijnlijk eentje overnemen van mij.

Draag ik nu te weinig kledij? De meeste mannen denken waarschijnlijk dat een vrouw nooit te weinig kledij kan aanhebben! :-) Alleszins, daarna duik ik onmiddellijk onder de warme douche. Dus een koutje daarna kan ik ook niet meteen oplopen.

Mijn hartslagmeter doe ik eigenlijk weinig of nooit meer aan. Ik krijg er steeds pijn van aan mijn ribben. Nochthans, ik heb twee verschillende banden, ik heb ze al minder strak aangespannen, maar toch krijg ik er pijn van aan mijn ribben. Is het nu omdat ik dat ding onder mijn BH-band steek? Maar anders zakt dat hopeloos af of vind ik geen hartritme. Bon, ik weet nu ongeveer zelf wel wat ik kan en wat ik niet kan, dus momenteel gebruik ik het horloge enkel voor de tijdsregistratie.

Ik zou wel heel graag een afstandsmeter hebben. Nu heb ik er meestal geen idee van hoever ik gelopen heb tenzij ik naar de watersportbaan ga. Maar ja, die dingetjes kosten nog al veel geld he. En wat neem je dan? De Garmin waar Yoerie mee loopt? De Polar S 625 X waar iedereen zo laaiend enthousiast over is (maar meteen de duurste). Of wat gedacht van dit leuke dingetje? (Nike SDM Tailwind). De goedkoopste alleszins.

Kou en donker en nat: tof!

In de zomer maakte ik me enorm veel zorgen over de winter. Dat koude, natte, donkere weer, dat leek me niet zo ideaal om te gaan lopen. Maar nu het zo ver is vind ik dat eigenlijk best leuk. Vorige week gaan lopen in de gietende regen. Zondagmorgen gaan lopen toen het net niet vroor. Mét een stevig briesje. Ook het donker valt best mee, maar in Gent Centrum is het natuurlijk nooit echt donker.

Het vertrekken, de motivatie vinden om te vertrekken, is vaak nog het moeilijkste. Wat daarbij helpt is natuurlijk een loopmaatje. Daarvoor had ik eerst Sofie, maar da’s nu praktisch wat moeilijker geworden. Maar met Sofie doe ik nu andere dingen. Shoppen en gaan eten bijvoorbeeld! Tegenwoordig ga ik al eens lopen met Dirk. Is toch altijd leuker om met twee te lopen, zeker in het donker!

Lopen in die donkere, natte koude omstandigheden…Zoals ook Koen het zegt: een jaar geleden zou ik raar staan kijken hebben. Nu loop ik zelf rond. Ja, je moet een loper zijn om het te begrijpen!

15 kilometer

Gisteren voor het eerst in mijn leven 15 kilometer in één keer gelopen. Allez, na ieder rondje aan de Watersportbaan (5 km) 30 seconden gestopt om te drinken, want lopen en drinken tegelijkertijd lukt me nog niet te goed!

De eerste 10 kilometer gingen zeer vlotjes. Dus nog maar een rondje bij. Maar dat derde rondje was wel lastig! 15 kilometer gelopen op 1 uur 40 minuten, ik weet het, voor veel mannen is dat de tijd waarop zij 20 kilometer lopen, maar ik ben hier best tevreden mee! Ook wel meerekenen dat er een zeer stevig briesje stond!

lopen in de regen

Woensdag een beetje proberen lopen maar het ging me niet af. Mentaal en fysiek was ik niet in staat om lang te lopen. Na 15 minuten heb ik er dan maar de brui aan gegeven.

Maar donderdag ging ik opnieuw lopen met Dirk. En hoewel ik nu toch al even loop was het eigenlijk nog maar de tweede keer dat ik in de regen liep. Geluk gehad zeker? Het regende dat het goot dus alle zandweggetjes waren overstroomd en modderig. Daarom hebben we maar een toer door de Gentse wijken gedaan, over geharde grond. Aangezien ik nogal afwisseling gewoon ben, en niet constant hard, begon ik dat aan het eind toch wel te voelen in voeten en knieën. Volgende keer toch maar liever weer wat zachte ondergrond!

Dit weekend staat er weer een lange tocht op het programma. Zeker 10 km, maar wie weet zit er zelfs eens een 15 km in? Ik hou jullie op de hoogte!

Vianden

Weer even geleden dat ik nog geschreven heb maar ik wel flink gelopen hoor ondertussen.
Donderdagmorgen heb ik een tochtje van 34 minuten gemaakt. Daarna vertrok ik voor vier dagen naar Vianden. Ja, het was lang geleden dat we op reis geweest waren! :-) Om jullie helemaal jaloers te maken: in december gaan we nog eens vier dagen naar Milaan!

Zoals jullie weten loop ik enkel graag als het vlak gaat, dus in Luxemburg heb ik niet gelopen, hoewel ik mijn loopgerief wel mee had. Maar we hebben wel stevige wandelingen gemaakt. De dag nadien hadden mijn reisgenoten wel overal ergens last, maar ikke niet!

Bij het terugkomen uit Luxemburg zondag ben ik dadelijk gaan lopen, dat mocht wel na drie dagen vier-gangen-menu’s. Heb 45 minuten gelopen dan, ging best lekker, ik had veel erger verwacht! :-)

Gisteren heb ik dan afgesproken met Dirk, die een maand of twee geleden begonnen is met het start-to-run schema. Vorige week kon ie een half uur aan één stuk lopen, dus wilde ie wel eens meegaan met mij. Amai, hij liep echt goed door! Sterk, hoor, zo’n prestatie! Als ik dat vergelijk met zijn conditie van drie maanden geleden… Proficiat, zulle!

Loopweekend

Ik had een rustig weekend en heb er een weekend in het teken van lopen van gemaakt. Zaterdag eerst een paar sportwinkels gedaan want ik wou nog een driekwart-loopbroek, die lange van de Aldi vind ik momenteel nog veel te warm. Nergens meer te vinden natuurlijk. In Di-sport heb ik twee topjes gekocht. Stom voor in de winter, maar van de zomer heb ik zoveel plezier beleefd aan dat topje dat ik er nu nog maar eens twee dezelfde (andere kleurtjes) kocht. 5 euro per stuk, kon niet sukkelen hé.

Daarna gaan lopen. Had na twee minuten het gevoel dat ik wou stoppen, toch doorgegaan en toch een half uurtje gelopen.

Op zondagmorgen stond er dan een 10 km op het programma. Maar ik kreeg telefoon dat mijn schoonzusje (13 jaar en loopgek sedert haar zesde) meedeed aan de veldloop in Gent. Ik dus eerst naar daar en haar gaan aanmoedigen. Leuke sfeer hing daar maar zou er zelf nooit aan durven meedoen. Zou ook niet weten in welke categorie. Ik kan blijkbaar enkel deelnemen aan die waar de onfortuinlijke Veerle Dejaeghere aan meedeed en dat zou ik nooit durven. Ik zou op TV komen, ja, als eerste gedubbelde! :-) Of zijn er nog andere categorieën? Het was me niet geheel duidelijk.

Voor het hoofdnummer ben ik niet gebleven, ben naar de intersport geweest. Die was open omdat er opendeurdagen waren. 15% korting! Daar hebben ze zowaar een hele running-afdeling. Mooi maar verschrikkelijk duur! Ik heb er wel een driekwart loopbroek gevonden, daar hingen ze nog in alle maten en kleurtjes! Iedere keer vind ik zelfs dingen waarvan ik het bestaan niet afwist. Dit keer waren dat lopershandschoenen! Ik kreeg ook nog wat sportgelletjes mee ter gelegenheid van de opendeurdag, ga ik zeker eens proberen.

Van al dat gekijk naar lopen en loopkledij begon het te kriebelen en moest ik gaan lopen. Plan was 10 km aan de watersportbaan. Maar had mijn motor een beetje snel opgeblazen, ik wou namelijk niet onderdoen voor al dat sportief volk dat daar rondliep (er was ook nog turngala):-). En op het einde van de eerste ronde viel me in dat ik de herhaling van Expeditie Robinson niet getimed had! Ik ben dus maar naar huis gegaan, zal wel eens extra lopen… Maar mag best tevreden zijn, 5 km in een vrij snelle tijd.

Drukdrukdruk

De vakantie is gepasseerd, het werkjaar is weer volle bak begonnen. Voor het lopen kan ik nog net tijd maken, het updaten van deze blog lukt een stuk minder goed!

Maar bon, zaterdag ben ik 10 kilometer gaan lopen. Dinsdag zou ik ook gaan lopen, maar na een ganse dag boenen, deuren ontverven en andere werkjes is lopen er niet van gekomen. Tenzij dan naar het ziekenhuis: had een spatje bijtend produkt in mijn oog gekregen. Goed spoelen maar toch maar even op controle geweest. En er was niks aan de hand.

Gisteren ben ik er toch in geslaagd om te gaan lopen, ik had welgeteld een uurtje de tijd om me te omkleden, lopen, en douchen. 35 minuten gelopen en alles is keurig gelukt!

Dit weekend heb ik meer tijd en ik hoop toch weer zeker 10 km te lopen!