Werk

Tegenwoordig moet ik ook al zwemmen: ik verzuip in het werk! Het is vreselijk druk op mijn werk en bovendien moet ik deze week ook a drie dagen opleiding gaan volgen in Mechelen. Dat betekent meteen dat ik mijn training van dinsdag mag vergeten, want ik geraak nooit tijdig in Gent.

Ook in Comedy-land is het druk. Frappant vzw draait goed, mede doordat Danny Van Britsom en Henk Rijckaert Humorologie 2005 gewonnen hebben. Veel contractjes opstellen voor mij dus. En deze week is er “Uitverkocht” in de Minard, meer info op www.minard.be

En in huis is er uiteraard ook altijd werk. Wassen, strijken, kuisen… Bovenop dit alles ben ik bezig mijn verslag van Andalusië aan het afwerken (zal zo’n 40 blz zijn) en ben ik mijn foto’s gezellig ouderwets aan het inkleven in een album. Niets boven een album, soms laat ik de elektronische snufjes graag voor wat ze zijn.

Maar morgen staat er toch een 10 kilometertje op het programma. Het zal me deugd doen, even weg van al die drukte!

STAX

Gisterenavond gaan trainen bij Stax. Spiertjes waren toch een beetje stijf na badminton.

De piste lag half in sneeuw en ijs en blijkbaar mogen ze op die baan geen zout strooien, denk dat dat niet goed is voor die kunststof.

We hebben de opwarming toch op de piste gedaan maar daarna werd er besloten om naar “buiten” te gaan om toestanden zoals op de foto te vermijden. Bij mijn weten is die piste ook wel buiten, maar kom.

Ik heb gekozen voor de kortste route. 3 km, maar met “in & outs”. Dat wil zeggen dat we telkens versnelden tot de volgende straathoek, om dan langzaam terug te keren naar de start2runners die mee waren.

Toch goed voor een stevige training!

In de kleedkamer hingen papiertjes voor de jogging op 19/02 in Mariakerke en een heel aantal stax’ers gingen er ook meedoen. Ikke dus ook. Nog loperkes die mee willen doen? Er is voor iedereen iets: 3/6/9 en 12 km!

Vandaag is het rustdag. Mijn spierkes zijn er aan toe. Vanavond gezellig naar de film!

10 km en badminton

Amai, ik ben sportief geweest de laatste dagen, zo sportief zelf dat ik geen tijd gehad heb er verslag van te geven op mijn blogje…

Zondagmorgen, of eerder zondagmiddag gaan lopen. Lekker geslapen tot 12u (als je al eens wat langer weggeweest bent…) en dan direct schoentjes aan en naar de Watersportbaan. En het voelde fantastisch. Ik vertrok in stralend weer. 15 graden warmer en het was een mooie zomerdag geweest. Lekker zonnetje. Na een km of 2 was dat gedaan. Een ijzige wind op mijn linkerkaak die zowat bevroor, gecombineerd met wat fijne hagelsteentjes. Het was eens iets anders, maar aangenaam kun je het niet noemen. Gelukkig was een half rondje later het zonnetje weer terug.

Lopen is trouwens heerlijk als je de dag ervoor iets gedronken hebt. Lijkt de ideale katalysator om die giftige stoffen uit je lijf weg te werken.

Het was lang geleden dat ik nog eens alleen was gaan lopen. Arno Hintjes mocht me vergezellen op mijn looptochtje. Het ging zo lekker dat ik die 10 kilometer zonder moeite gelopen heb. Ik vraag me eigenlijk nog steeds af waarom ik er geen 15 gelopen heb. Zal iets met het opstekende hongergevoel te maken gehad hebben.

Ik had trouwens nog eens mijn hartslagmeter aan. Voor een keer had ik er geen last van. Maar toch deed dat ding raar. Hoewel ik de hele tijd aan hetzelfde tempo liep, gaf hij soms aan dat ik mijn hartslag te hoog was (meer dan 170) en soms gaf hij een hele tijd aan dat mijn hartslag te laag was (minder dan 130). Heeft een hele tijd zelfs op 85 gestaan. Vreemd hoor. Zou dat nu aan mijn hartslagmeter liggen of aan mijn hart? Ik hoop op het eerste! :-) Gemiddelde waarden en tijd kan ik niet weergeven, heb ergens halverwege mijn timer per ongeluk stilgezet.

Gisteren ben ik dan nog eens gaan badmintonnen. Badminton was de sport die ik voor het lopen het meeste deed. Héél leuk vind ik dat, alleen jammer dat er in Gent niet zo vaak terreintjes beschikbaar zijn. Tessa en ik bleken zeer aan elkaar gewaagd. Niet dat dat zo indrukwekkend is, maar allez… :-) Ik had een beetje gevreesd voor stijve spieren, maar dat valt nogal mee. Een beetje in de armen, maar dat zal wel niet voor al te veel hinder zorgen vanavond bij Stax, denk ik.

Tessa is trouwens vorige week gestart met het Start-2-Run-schema. Veel succes voor Tessa! Misschien loopt ze al de 20 km mee in Brussel… Ze heeft nog 4 maanden!

Handbal

Gisteren voor de tweede keer naar de training geweest op Stax. Ze hadden ons al gewaarschuwd: op donderdag ligt het niveau wat hoger dan op dinsdag. Nou, dat heb ik gevoeld. De opwarming en de stretching zorgden gelukkig voor geen probleem.

Daarna mochten we 10 keer 100 meter of zo lopen tegen de felle wind in. Met die meewind lopen zou voor blessures gezorgd hebben, aldus onze trainer. Weer iets bijgeleerd. Gemakshalve zou ik wel voor de meewind gekozen hebben, want 10 keer met tegenwind, da’s me toch niet gelukt. Na 7 keer hield ik het wel voor bekeken.

Daarna handbal. Ik kreeg een wit shirtje – meer een vodje dat de hele tijd ferm wapperde- waardoor ik in het witte team terechtkwam. In het begin verwarde ik handbal een beetje met rugby maar het bleek dus niet de bedoeling dat we over de grond zouden gaan rollen om de bal te bemachtigen. Handbal op een voetbalterrein was behoorlijk intensief. De eerste helft hadden we de wind tegen, en de bal geraakte gewoon nooit in het doel. In de tweede helft hebben we enkele mooie kansen laten liggen en een paar keer de lat geraakt. Toch niet onverdienstelijk verloren met 3-2. Wisselen van kant ging trouwens gepaard met een ritueel: we mochten nog eens een rondje lopen rond de piste.

Het was dan nog niet gedaan. Dan moesten we 10 keer de aangelegde heuvel oprennen. Maar ik vond het welletjes, heb nog drie rondjes gelopen en dan de kleedkamer binnen.

Het sportterrein Jan Yoens is trouwens heel mooi. Blijkbaar is de piste nog maar anderhalf jaar aangelegd en – volgens een collega-loper die er al 9 marathons opzitten heeft – de beste van Gent. Het is een kunsttofpiste die gezellig meegeeft. Ernaast hebben ze dus nog een mooi bergje aangelegd om op te trainen. Maar dat zal dus voor een andere keer zijn.

Vanmiddag kan ik niet gaan lopen met Sofie want ze heeft twee vergaderingen en ik moet dringend eens in de Nieuwstraat geraken. Maar dit weekend zou ik toch graag weer eens een 10-kilometertje lopen. Ik hou jullie op de hoogte!

Ach ja, wat vinden jullie van mijn nieuwe aftellertje? Aftellen naar de 20 kilometer van Brussel!
De vis is trouwens symbolisch, da’s mijn sterrenbeeld!

Druk druk

Loperke heeft het druk druk…

Loperke heeft dit weekend wel gedaan

* het slecht georganiseerde telefoonpanel geholpen

* familie ontvangen en daarvoor het huis gekuist en een driegangenmenu ineengeknutseld

* naar de trouwbeurs geweest in Kortrijk en daar allerlei kortingsbonnen ontvangen

* een trouwkleed gekocht op maandag

* de foto’s van Andalusië beginnen in te plakken

Maar Loperke heeft niet gelopen dit weekend. En vanavond moet ik de Lunatics in de Bal Infernal gaan versterken dus geen Stax voor mij vanavond. Maar we komen terug. Uiteraard. Zoals altijd.

Tsunami

Ook al heeft iedereen er blijkbaar al genoeg van, toch zal ik hier nog wat reclame maken voor een Tsunami-actie.

Op 19 februari is er in Mariakerke (Gent) een jogging. Het inschrijvingsgeld (4 euro) wordt integraal aan de Tsunami-actie gegeven. Verschillende afstanden zijn mogelijk: 3, 6, 9 en 12 kilometer. Meer info op www.evanz.be

Ik was toch al van plan om die dag deel te nemen aan een wedstrijdje, dus dit is ideaal. Dat de opbrengst naar een goed doel gaat is alleen maar mooi meegenomen. Ik ga voor de 9 kilometer! ‘k Moet mijn afstanden toch wat opdrijven als ik ooit die 20 km wil halen….

Voor alle lopers die me eens aan het werk willen zien: misschien een goed idee om dan mee te lopen?

En voor al diegenen die genoeg hebben van de Tsunami-actie: besef dat je het ferm gemakkelijk hebt. Vanachter je PC 30 euro storten omdat het dan fiscaal aftrekbaar is, is heel gemakkelijk. Na drie weken treedt hier de Tsunami-vermoeidheid op, maar hoe lang gaat het duren vooraleer ze daar een beetje kunnen verderleven? Met het gemis van een heel aantal familieleden, vrienden… Ik mag er niet aan denken… Het is niet omdat je wat meegeleefd hebt en wat geld gestort hebt dat de miserie daar over is, hé!

Mijn collega is nog steeds vermist, overigens. Niet zoals alle andere Belgische “vermisten” die plots uit de dood lijken op te staan omdat ze vergeten waren iemand te verwittigen. Het ziet er niet zo best uit voor hem, hij werd immers meegesleurd door een golf.

En vanavond zit ik in het telefoonpanel voor de Tsunami-actie!

En ook niet onbelangrijk: gisteren heb ik een klein uurtje gelopen (57 minuten) en sebiet ga ik met Sofie nog een paar toerkes doen.

Stokje

Ik kreeg dit stokje door van JaNuaR omdat lopers volgens hem iets met stokjes hebben. Iets later kreeg ik er ook één van Buffie.
Nu is het zo dat ik heel graag naar muziek luister maar er niets van afweet of dat ik dan net niet op de namen van nummers of artiesten kan komen die ik wil vermelden. Dit stukje heeft me dan ook werkelijk bloed zweet en tranen gekost…

1.Wat is de totale grootte aan muziekbestanden op je computer ?
Geen flauw idee eigenlijk, maar da’s niet zo veel. Maar we hebben wel bijzonder veel CD’s.

2. Wat is je laatst gekochte cd ?
Vive La Fête , tweedehands gekocht van het nichtje van Danny Mommens omdat ze die meerdere keren had. Helaas niet gesigneerd! :-)

3. Wat is letterlijk het laatst geluisterde nr voor je dit bericht las ?
The Pink Panther op mijn GSM of ervoor “Wind of change” van the The Scorpions in de Inno. Een walgelijk nummer dat me wel met enige nostalgie aan mijn vroege tienerjaren doet denken.

4. Geef 4 nrs door die je heel vaak luistert of die veel voor je betekenen.
Tom Mc Rae met Untitled: omdat dat nummer me al ontelbare keren kippenvel bezorgd heeft, zeker op zijn optredens
Lena van Twee Belgen. Nu Esta Loco In alle versies want er bestaan er veel van.
Laïs: hele oeuvre. Omdat ik dat altijd opzet en luidkeels meezing als ik mijn strijk doe. Tijdens het lopen lukt dat moeilijker. :-)
Ik zou er dolgraag nog een “loopnummer” opzetten, maar dat heb ik eigenlijk niet. Dus hou ik het op drie!

5. Aan welke 3 personen geef jij het stokje door en waarom ?
Kerygma omdat zij mijn vriendinnetje is
CMS voor het geval hij eens niet zou weten waarover schrijven
Ruthje omdat ik er minstens één loper-supporter wil uitkiezen en Ruthje zal dit stokje ongetwijfeld verder doorgeven aan andere loper-supporters…

Eerste echte training

Gisterenavond naar het loopterein Jan Yoens gefietst voor een eerste training bij Stax.
Eerst liepen we een drietal rondjes opwarmingen. Een ronde is er 300 meter. Daarna uitgebreid stretchen. We waren met uitzonderlijk veel, zeker met een 40-tal lopers en dan heb ik de kleintjes nog niet meegeteld.
Daarna begon het echte werk. 5 keer 150 meter versnellen, 150 meter traag. Eindigen met 600 meter sneller lopen. En dat twee keer. Eigenlijk drie keer, maar Dirk en ik besloten dat twee keer wel ruim voldoende was voor onze eerste training.We hebben nog een rondje losgelopen en dat volstond.
Achteraf kreeg ik al aanwijzingen, ik “trek” blijkbaar niet genoeg op mijn armen, volgens de trainer een “typisch vrouwelijke fout”. ‘k Zal er eens op letten. Ik begon met lopen omdat ik dacht “daar komt niet veel techniek bij kijken”, maar lap, daar heb je het al! :-)
We waren behoorlijk afgepeigerd, maar we vonden het beiden een aangename afwisseling op de gewone trainingen en we gaan zeker terugkomen. We kunnen er ook op donderdag lopen en op zondagmorgen wordt er aan de Blaarmeersen gelopen. Dat ga ik zeker ook eens meedoen!

Club

Amai, het is niet eens echt winter maar toch moeilijk om gemotiveerd te blijven. Gelukkig gaan we vanavond naar die club. Misschien kan dat me helpen de winter door te komen. Met andere woorden: ik heb dit weekend weer niet gelopen!

Identiteit

Al enige tijd was ik me vragen aan het stellen over mijn identiteit. Het is te zeggen, over het niet weten van mijn identiteit als ik alleen ga lopen en er gebeurt iets met me. Ik stort ineen door uitputting om maar iets te zeggen en ben zelfs niet meer in staat me mijn naam te herinneren. Aangezien ik mijn identiteitskaart niet meeheb als ik ga lopen zocht ik naar een andere oplossing.
Tot ik deze week op puppie-bezoek ging bij mijn broer. Ik moest uiteraard een cadeautje meehebben en in de dierenwinkel zag ik deze SOS-clip liggen. Een kleine lichte houder met een klein papiertje in. Daarop heb ik mijn naam geschreven en de telefoonnummers van de belangrijke mensen in mijn leven. Plakband erover en zo aan mijn schoen gehangen, aan de veters. Heel licht, je voelt het niet als je loopt en ik ben weer herkenbaar. Een aanrader!
Dat het eigenlijk voor honden bestemd is trekken ik me niet aan. Ik blaf ook wel eens, haha. En voor geen geld: in de winkel is het 2 euro, maar via internet blijkbaar maar 1,5 euro. Hier bestellen!En vanmiddag een half uurtje gelopen!