Rotterdam

Loperke trekt voor drie dagen naar Rotterdam en neemt haar loopschoentjes eens niet mee. Geen zin om in een koude onbekende stad te gaan verdwalen. Wel zin om eens gewoon tot rust te komen. Tot maandag!

Sneeuwstorm

Wat ik zondag niet gekregen heb, kreeg ik gisteren wel: lopen in de sneeuw. De sneeuw bleef wel niet echt liggen, behalve op bepaalde plaatsen, maar het zicht was magnifiek! Op de piste bleef de sneeuw wel liggen, dus trokken we naar “buiten”, voor een toerke van 8 kilometer. Zalig, hoor, lopen in de sneeuw! (al kan zo’n sneeuwvlok wel hard aankomen in je oog).
 
De uitslag van zaterdag staat online.Mijn offici묥 tijd is dus 37:06 en eindig daarmee dik in de tweede helft. Maar, als je iets beter kijkt naar de uitslag zie je dat ik zowaar derde vrouw ben geworden! Wiehie! OK, er deden er wel maar 8 mee (eigenlijk 9) maar bon, dat telt nu even niet. Ik evenaar zowaar Ruthje haar prestatie, hoewel ik geen medaille of podium gezien heb (wat in mijn geval ook al te belachelijk zou geweest zijn).
 
Ook hulde brengen aan Lieve, die zowaar eerste vrouw is geworden op de 9 kilometer met 38:29! Proficiat Lieve, een eerste plaats, een droom wordt werkelijkheid! En dat je maar zes kilometer gelopen hebt zal je mij niet horen vertellen! :-)
 
Welkom aan alle Stax’ertjes trouwens, die mijn blog nu massaal ontdekt hebben!

Ijslopen

Na GentBlogt ook nog wat geloop. 
 
Gisteren was er de wedstrijd in Mariakerke, georganiseerd door een school. Opbrengst voor Tsunami 12-12. Ik ging daar dus de 9 kilometer lopen maar een gebrek aan discipline en Dirk zijn slechte invloed heeft daar dus anders over beslist. De avond ervoor v马 te lang weggezeten en ook te veel gedronken. Ik doe mijn reputatie van feestbeest (Joerie!) weer alle eer aan! :-) Op zaterdag was het dus loperke 鮠katerke die gingen lopen! :-)
 
Maar ik had het beloofd, dus ik heb gelopen. En hoe! 6 kilometer of twee ronden van 3 km. De eerste helft van het parcours was eigenlijk een veldloop. Door het park. H马 mooi maar door de regen was het bijzonder modderig. Na een halve toer kregen we er nog een vlaag dikke hagelstenen bovenop. Niet zo erg als je toch al aan het lopen bent, hoewel die hagelstenen behoorlijk hard kunnen aankomen. Daarna kregen we nog een mix van regen en sneeuw over ons heen. H马 gezellig!
Ik had gelukkig gezelschap. Lieve -een Staxster- liep gezellig met me mee. Blijkbaar liep ik iets te snel voor haar en de laatste kilometer moest ze afhaken.
Na 37 minuten kwam ik aan. Geen goede tijd, maar daar deden we het niet voor, zeker niet gezien het weer en het parcours.
Er liep al bij al behoorlijk wat volk mee, vaak ook mensen die niet lopen en die gewoon de drie km doen voor het goede doel. Na zo’n ijzige loop hadden we behoefte aan een warme douche, maar die was er helaas niet. Wel een douche maar ijskoud water, brrr! Blijkbaar heb ik daarna zelf nog wat gewonnen op de tombola maar ik was toen al weg. Lieve heeft mijn handdoekenpakket of zo in ontvangst genomen.
 
Vannacht massaal veel sneeuw hier, dus dat wou ik wel eens meemaken, gaan lopen in de sneeuw. Maar de Belgische weergoden vonden blijkbaar dat ik niet mocht genieten van de mooie sneeuwlandschappen. Toen ik opstond was het al serieus aan het gieten. Maar omdat ik afgesproken had toch maar vertrokken. Lopen door een drek van waterachtige sneeuw. Na amper 100 waren mijn voeten al doornat en vooral ijskoud! Na een halve ronde zelf even gestopt om te stappen, om het bloed weer door mijn tenen te laten stromen. Erna ging het beter en de tweede ronde had ik er geen last meer van.
We waren zeker niet de enige zotten die in dat weer gingen lopen, want er liep weer bijzonder veel volk aan de Blaarmeersen.
 
 

Gent Blogt

Ja, zoals jullie weten is Loperke met nogal veel bezig. Haar nieuwste projectje heeft vandaag zelfs de krant gehaald (De standaard, p19; Espresso p22 en internet).
 
Vanaf vandaag staat GentBlogt live (http://gent.blogt.be). Hierop schrijven een aantal enthousiaste Gentenaars over alles wat in Gent leeft en gebeurt. Samen met Smetty en Kerygma uit de grond gestampt.
 
Loperke is uiteraard niet van plan om deze blog te verwaarlozen en ook op Gent Blogt zal ze het wel eens over lopen hebben!

Geen goesting

Gisteren liep ik weer eens zot van de stress. Veel werk op het werk, veel werk voor nieuw projectje (later meer), nog wat vragen van organisatoren ertussen. Ik wist weer niet waar eerst. Ik had dan ook absoluut geen goesting om te gaan lopen. Ik was alweer talrijke excuses aan het verzinnen maar ik vond er geen 驮 die geschikt genoeg ben dus ben ik toch maar vertrokken naar Stax. Ook tijdens de opwarming had ik nog absoluut geen goesting. Maar daarna begon dat stilaan te verbeteren.
We liepen drie keer 300 meter snel, met ertussen 300 meter joggen, dan twee keer 600 meter snel met ertussen 300 meter joggen en dan in 驮 keer 1500 meter. Ik heb de training uitgelopen en dat vond ik op zich al een prestatie. Was ook wel content omdat ik vond van mezelf dat ik echt wel doorgegeven had.
Het had me echt deugd gedaan en alle stress was eventjes ver weg. Helaas is dat effect momenteel alweer ver weg! :-)

Storm

Loperke heeft gisteren alle stormweer getrotseerd en is gaan lopen met de club. Stax maakt er een goede gewoonte van om op zondagmorgen (10.30u) te gaan lopen aan de Blaarmeersen. In verschillende groepen, al naargelang niveau en “form van de dag”. Ik heb me wijselijk niet aangesloten bij de groep die 12 km loopt, aangezien ze dat op een uurtje doen. Net iets boven mijn tempo :-). Dus 6 km, twee keer rond de Blaarmeersen. In het tweede rondje zelf eens de berg op en die viel me nogal mee. Toegegeven, ben er opgelopen langs de minst steile kant, de trapjes zijn voor de volgende keer.

Wel gezellig, met een troep mensen gaan lopen. Er is altijd wel iemand die ergens in jouw buurt loopt. Ruben (de blinde loper) was er ook weer bij. Toch wel geweldig hoe ie dat doet. Hij moet volgens mij heel veel vertrouwen hebben in zijn begeleiders. Heb je je ooit al eens voorgesteld wat het moet zijn om blind te lopen? Niet gemakkelijk.

Met die storm viel het trouwens nogal mee. We zijn er in geslaagd om tussen de talrijke regen- en hagelbuien door te gaan lopen. Er was zelf een fantastisch zonnetje, wel vergezeld van een strakke wind, waardoor het niet altijd evengoed vooruit ging!

Zaterdag doe ik mee met de wedstrijd tvv de slachtoffers van de Tsunami (www.evanz.be). De halve club doet zowat mee. Afhankelijk van het weer en zo wordt het zes of negen kilometer. Maar ik hou jullie uiteraard op de hoogte!

Lopen en comedy

Gisteren een trainingske gedaan bij Stax. Het was behoorlijk koud en daar hou ik niet van, althans niet om te lopen. 200 meter, 300 meter, 600 meter, telkens met wat wandelen tussen en dat drie keer. Met enige trots moet ik zeggen dat ik de training volledig uitgelopen heb, en dat met de nodige steun van Jolien, een achtienjarige studente sport-wetenschappen die zich nog maar een paar weken toelegt op de lange afstanden. Op ons eigen tempo, maar we zijn er geraakt. De trainers zijn allemaal leuk, ze moedigen echt aan om op het eigen tempo te lopen en vinden alles wat je verwezenlijkt ook wel geweldig. En uiteraard is dat ook zo.

Enige hulde aan Stax en in het bijzonder aan Ruben mag ook wel. Stax is de enige club in Belgi려ie een start-to-run heeft voor blinden en slechtzienden. Gisteren was Ruben er, een blinde jongen die uit Mol komt voor de trainingen (3 uur trein!). Geweldig hoe de trainers Ruben de training doorhielpen (ze waren met twee want ze konden hem niet bijhouden). Stretchen en zo, niet evident, want je kunt het niet voortonen! Ruben heeft familie verloren in de vloedgolven van Thailand en de club heeft daar een pralienenactie voor op poten gezet. Allemaal hartverwarmend! De wereld is misschien nog zo slecht niet.

Ik heb me maar meteen lid gemaakt van Stax dan ben ik ook verzekerd. 50 euro voor een jaar, waarvan de helft terugbetaald wordt door mijn werk, het is geen geld, h顦lt;br />
Omdat het lang geleden is en omdat het een beetje mijn plicht is: nog een beetje reclame. Ik plagieer deze tekst van Kerygma, ik vraag straks de auteursrechten eens aan!

Uw lach op televisie !
Volgende week zondag (13 februari) zal in de Minard een hele tros comedians het podium bestijgen voor grappen, mopjes en andere onzin. Dit alles voor de proefopnames van een nieuw televisie-programma over stand-up comedy.De opnames worden gemaakt met een levend publiek, and that’s where you come in. Wilt u dus uzelf wel eens horen lachen op de lichtbak, of wilt u gewoon GRATIS heel veel comedy zien op 驮 avond: volgende week zondag is uw dag, de Minard in Gent uw locatie.
Onder andere Gunther Lamoot, Nigel Williams, Piet De Praitere, Alex Agnew en Henk Rijckaert zullen er zijn. Waarschijnlijk wordt het programma nog aangevuld met Thomas Smith en Danny Van Britsom.
Reserveren kan niet, maar er zijn 300 plaatsen beschikbaar. First come, first serve. De voorstelling begint om 18h en duurt tot rond 20h.

Zondag

Gelukkig zijn er de zondagen! Op het gemak uitslapen, beetje prullen in huis en gaan lopen! En ’s avonds in de zetel genieten van het laatste beetje weekend dat nog rest!

Zo ook gisteren. Om half 3 naar de Watersportbaan getrokken. Bedoeling was om twee toerkes te doen (10 km). Maar ik denk dat ik met een beetje te veel goede moed vertrokken ben en te snel gestart ben. Goed voorbij de helft begon het dan al lastiger te worden. En eens je in een ritme zit, probeer dan nog maar eens te vertragen, hé. Op 5 km dan maar gestopt.

Thuisgekomen heb ik een beetje naar de atletiek zitten kijken in de Topsporthal waar we net gepasseerd waren. Kim Gevaert zien sprinten, Veerle De Jaeghere haar tijd zien halen. Maar vooral de wedstrijd van Joerie Jansen kon me bekoren! Nog nooit de 1500 meter in wedstrijd gelopen en met een fenomenale eindronde voorbij de wereldkampioen naar winst! Brullen voor de TV! (gelukkig was er niemand thuis). En een beetje later lachen met de rondenteller op de 3000 meter bij de mannen. De winnaars hebben er zo de 3200 meter van gemaakt! :-)

En er is beterschap voor deze week! Dinsdag club, woensdag over de middag, donderdagavond lopen in de buurt en zondag lopen met de club (12 km). Dat zijn de plannen. Ziet er niet zo slecht uit, hé!

Niet gelopen deze week…

want zo waanzinnig druk. Dinsdag kon ik niet gaan trainen wegens tijdgebrek. Donderdag wegens me niet zo goed voelen. Bovendien. Zo druk dat lopen er nauwelijks tussenpast. Thuis van het werk om 18 uur, omkleden en gaan lopen van 18.15 tot 19.00 u, dan de douche in om opnieuw te vertrekken om 19.30… Soms ontbreekt de energie me wel een beetje!

Maar bon, dit weekend ga ik zeker weer 10 kilometer gaan lopen en misschien is het volgende week wel een beetje minder druk?

Zondag

Zondag inderdaad twee toerkes gelopen met Dirk in 1:06 en da’s inderdaad beter dan mijn besttijd. Training zal er inderdaad wel iets mee te maken hebben!Vanavond staat er een eenzame training op het programma!Nu vlug weer weg naar opleiding, doei!