Ijslopen

Na GentBlogt ook nog wat geloop. 
 
Gisteren was er de wedstrijd in Mariakerke, georganiseerd door een school. Opbrengst voor Tsunami 12-12. Ik ging daar dus de 9 kilometer lopen maar een gebrek aan discipline en Dirk zijn slechte invloed heeft daar dus anders over beslist. De avond ervoor v马 te lang weggezeten en ook te veel gedronken. Ik doe mijn reputatie van feestbeest (Joerie!) weer alle eer aan! :-) Op zaterdag was het dus loperke 鮠katerke die gingen lopen! :-)
 
Maar ik had het beloofd, dus ik heb gelopen. En hoe! 6 kilometer of twee ronden van 3 km. De eerste helft van het parcours was eigenlijk een veldloop. Door het park. H马 mooi maar door de regen was het bijzonder modderig. Na een halve toer kregen we er nog een vlaag dikke hagelstenen bovenop. Niet zo erg als je toch al aan het lopen bent, hoewel die hagelstenen behoorlijk hard kunnen aankomen. Daarna kregen we nog een mix van regen en sneeuw over ons heen. H马 gezellig!
Ik had gelukkig gezelschap. Lieve -een Staxster- liep gezellig met me mee. Blijkbaar liep ik iets te snel voor haar en de laatste kilometer moest ze afhaken.
Na 37 minuten kwam ik aan. Geen goede tijd, maar daar deden we het niet voor, zeker niet gezien het weer en het parcours.
Er liep al bij al behoorlijk wat volk mee, vaak ook mensen die niet lopen en die gewoon de drie km doen voor het goede doel. Na zo’n ijzige loop hadden we behoefte aan een warme douche, maar die was er helaas niet. Wel een douche maar ijskoud water, brrr! Blijkbaar heb ik daarna zelf nog wat gewonnen op de tombola maar ik was toen al weg. Lieve heeft mijn handdoekenpakket of zo in ontvangst genomen.
 
Vannacht massaal veel sneeuw hier, dus dat wou ik wel eens meemaken, gaan lopen in de sneeuw. Maar de Belgische weergoden vonden blijkbaar dat ik niet mocht genieten van de mooie sneeuwlandschappen. Toen ik opstond was het al serieus aan het gieten. Maar omdat ik afgesproken had toch maar vertrokken. Lopen door een drek van waterachtige sneeuw. Na amper 100 waren mijn voeten al doornat en vooral ijskoud! Na een halve ronde zelf even gestopt om te stappen, om het bloed weer door mijn tenen te laten stromen. Erna ging het beter en de tweede ronde had ik er geen last meer van.
We waren zeker niet de enige zotten die in dat weer gingen lopen, want er liep weer bijzonder veel volk aan de Blaarmeersen.
 
 

Volgen! Delen!

Eén gedachte over “Ijslopen”

  1. Pingback: zuiduou

Reacties zijn gesloten.