Blaarmeersenloop

Ik heb woord gehouden en de avond ervoor behoorlijk kalm geweest! Alleen wat aperitief mee gedronken. OK, ik heb niet echt “sportvoeding” gegeten, maar ja, ik blijf een amateurke, hé en genieten van het leven MOET!
‘k Zat wel behoorlijk laat in mijn bed (3 uur) dus om half 9 er uit deed een beetje pijn. Maar het mooie weertje maakte alles goed. Inschrijven ging vlot en ook de weg naar de start vinden was opmerkelijk gemakkelijk. Ik was uiteraard weer zenuwachtig, belachelijk eigenlijk! :-)


Eén keer het startschot klonk en we 100 meter verder waren was dat al allemaal over. Mooi parcours gelopen op het domein van de Blaarmeersen. Hoewel er veel deelnemers waren liep ik na drie kilometer moederziel alleen en begon ik lichtjes paniekerig te worden, ik dacht echt dat ik de laatste was. Na 5 kilometer terug op de piste nog eens iemand kunnen voorbijlopen en toen zag ik ook dat er nog mensen achter mij waren, oef! Dan weer de hele tijd alleen gelopen tot ik vanaf de 8 kilometer de één achter de ander kon voorbijsteken. Blijkbaar was hun brandstoftankje leeg en het mijne niet. Als ik de meet ruik begin ik altijd te vlammen, hé! :-) Over de meet gekomen in 56:30. Onder het uur gebleven en dat was mijn bedoeling, dat is dus ruimschoots gelukt.

Het weer was werkelijk fantastisch. Zonnetje, lekker warm. Toch veel meer mijn weertype dan dat koude, natte, donkere weer. Deed echt deugd, dat eerste zonnetje op mijn smoel!

De organisatie was echt tot in de puntjes verzorgd! Heel veel vrijwilligers die de banen afsloten voor ons en ook nog voor de nodige aanmoedingen zorgden. Water werd er ook voorzien (maar hoe drink je nu eigenlijk uit een bekertje als je aan het lopen bent? Alle tips welkom, ik ben er in geslaagd één slok binnen te krijgen). Eén minpuntje: aan de meet is een sportdrankje echt wel welkom vind ik… Een beetje suikers…

Andere prestaties:
Ruben, de blinde loper wou per sé 10 kilometer lopen. Dat is hem gelukt ook. Hij heeft afgezien maar haalde de meet in iets meer dan een uur. Proficiat!
Dirk liep voor het eerst in zijn leven 15 kilometer en deed dat probleemloos in ongeveer 1 uur en 17 minuten. Ook proficiat!
Van de andere Staxers weet ik niet zoveel, het merendeel zat trouwens in Spa om daar een wedstrijdje mee te lopen.

Foto’s van de Blaarmeersenloop kan je zien bij Fotograaf Herregodts. Ik sta er ook tussen, zij het met een niet zo flatterende foto! :-) Je kan er ook een foto zien van Ruben en zijn begeleider. En nog veel meer. Bovenstaande foto is ook van Fotograaf Herregodts, en ik sta er tussen, jawel!

Volgen! Delen!

3 gedachten over “Blaarmeersenloop”

  1. Sorry Koen… Luc was de eerste…
    Maar ik zal ook wel eens een pint gaan drinken met u!

  2. hey,
    ik las dat je uw twijfels had over de juiste afstand op de blaarmeersen die was inderdaad wat minder of de opgegeven afstand.

    groeten

Reacties zijn gesloten.