Paasloop Bellem

Waar dient een Paasmaandag anders voor dan om te lopen?
Gisteren dus samen met Katrien en Lieve naar de Paasloop in Bellem getrokken. Er bleken nog een aantal Stax’ers op afgekomen zijn: Luc (10,7 km), Corinne (die ik nog niet kende: 3,7 km) en een paar die aan het trainen zijn voor de marathon: Edwin, Anniek (neen, niet Yannick) en Arnold (of zo) voor de 21 km. Wij zouden een toerke lopen van 3,7 km en dan één van 7 km, goed voor 10,7 km dus.

We waren er veel te vroeg en werden overladen met flyerkes voor joggings. In de maanden april, mei en juli kun je ongeveer dagelijks 2 joggings doen. We begonnen al meteen te plannen, er zal al vlug geen weekend meer overschieten!
Het weer viel wat tegen, we waren meer gewoon de laatste dagen.

Om twintig na twee vertrokken. Al van bij de eerste honderden meters voelde ik dat het lastig ging worden. Lieve nam me op sleeptouw en dat was nodig. Na twee kilometer kreeg ik dan nog pijn in mijn enkel, de pijn die ik voelde vrijdag na de 15 km. Beetje overbelasting of zo? We kregen wel veel assistentie: Annick (ongetwijfeld schrijf ik het nu verkeerd) kwam ons vestjes oppikken na drie kilometer want het was toch al te warm voor een vestje dan. Zijn vrouw Martine (ja! Annick is een man!) hield de vestjes voor ons bij en moedigde ons hard aan. Van hun twee kinderen (Angelo (14 jaar) en Aurelio (10 jaar)) kregen we begeleiding met de fiets en die moedigden ons de hele tijd aan! Echt lief! En ik had het nodig ook hoor. Ja, zo’n escorte tijdens het lopen is echt wel wijs! We kregen bovendien nog goede tips ook, want ze hebben zelf ook loopervaring. Zo leerden we dat we in het naar beneden onze hielen eerst moesten zetten. En dat we een bekertje moeten dichtknijpen, zodanig dat we uit het teutje konden drinken. Ze gingen zelf het water halen voor ons. Ja, je zou het gemakkelijk gewoon worden zo twee assistenten. Ik ga ze de volgende keer inhuren denk ik! :-)

Uiteindelijk heb ik het toch gehaald en ben samen met Lieve over de streep gekomen in 1:02:38. Da’s 10,25 km per uur. Vorige week in de Blaarmeersenloop liep ik veel gemakkelijker en toen liep ik 10,62 km per uur. Ofte 11 seconden per km rapper. Hoewel ik nog een beetje twijfels heb of die Blaarmeersenloop echt wel 10 km was. Katrien deed de Bellemse Paasloop in amper 56 min, proficiat!
Waarom ik het zo lastig had? Bloedgeven zal er wellicht wel voor iets tussen gezeten hebben… Kan kloppen, 10% minder… Zal ongeveer dat geweest zijn. Plasma geven is wellicht beter, dan krijg je de bloedcellen immers terug. Zal toch maar niet te veel risico meer nemen voor eind mei!

Ons zakje “prijzen” opgehaald (was wel de moeite deze keer), gedouched (er was maar één douche maar gelukkig wel een goeie), nog een beetje gesupporterd voor de andere clubgenootjes die de 21 km liepen, ne warme choco gedronken en naar huis.

Vandaag een beetje rusten, donderdag pas opnieuw lopen.

Ach ja, ik had mijn hartslagmeter aan. Gemiddelde hartslag 184, maximum 195. Wat moet ik daar nu weer van denken? Bij die 15 km heb ik veel beter op mijn hartslag gelet, vandaar ook veel trager. Ga me toch eens laten testen denk ik!

Volgen! Delen!

4 gedachten over “Paasloop Bellem”

  1. Amai, gemiddelde hartslag van 184…
    Heb je al eens je hartslagmeter vergeleken met een eigen telling? Ik hoop voor jou dat er een verschil op zit.

  2. Euhm… ben eigenlijk blij te lezen dat er nog mensen zijn die aan zo’n hoge gemiddelde hartslag lopen. Mijn gemiddelde tijdens het wedstrijdje van 2 weken geleden zat ook ergens in die buurt (179 om precies te zijn). Misschien is dat iets typisch vrouwelijk?!? ;-)

Reacties zijn gesloten.