Lenteloop Melle – update uitslagen

Net de marathon van Rotterdam zien van start gaan. Geweldig, ik kreeg er kippevel van! Ik heb geprobeerd mensen te herkennen, maar da’s in die massa (12.000 lopers) niet gelukt. Ik denk nu aan Edwin van Stax, die daar nu zijn tiende marathon loopt. En aan Koen Vansteenkiste, die ondanks zware problemen in zijn voorbereiding, daar nu zijn eerste marathon loopt. Hij zal die ongetwijfeld uitlopen! En aan Joeri, die al een paar marathons achter de rug heeft. En aan Geert van de Lunatics, die nu een marathon loopt in Parijs denk ik. En ik denk ook aan diegenen die ik vergeten ben! :-)
Als je dan toch een marathon loopt, lijkt die van Rotterdam me een hele mooie. Die Hollanders zijn echt loopgek! Waar ik anders de sportcommentatoren op de Nederlandse zenders maar matig vind (nogal stilletjes), gaan ze nu bij de marathon van Rotterdam helemaal uit dak!
Vond het ook leuk om Rotterdam terug te zien anderhalve maand na mijn bezoekje aan de stad.

Bon, genoeg over de marathon, want tot nog toe heb ik helemaal geen ambities in die zin. Loperke heeft gisteren ook een wedstrijdje meegelopen. De lenteloop van Melle. Ik koos dus voor de 12 km want ik moet een beetje kilometers doen. De vaste waarden van Stax waren er ook weer bij. Geertje, die vorige week een marathon liep in 3:30. Verder ook Griet, Eric, Luc, Annick en Johan. Griet en ik gingen samen lopen, op het gemak, voor de kilometers. Na 2 km kwamen we bij Luc, die de rest van de wedstrijd bij ons bleef. Het was een heel mooi parcours en het ging me heel goed af. Veel beter dan in Bellem alleszins. Toen had ik wat te weinig gegeten, nu vreesde ik wat teveel gegeten te hebben. (pasta met wat lichte tomatensaus en een muesliblokje). Maar dat bleek dus ideaal te zijn, ik ben alleszins niet zonder brandstof gevallen.

Het was trouwens behoorlijk fris om te starten, vreselijk als je al het voorrecht gehad hebt om te mogen lopen in T-shirt. De lente is weer helemaal verdwenen! Gestart met vestje dus, maar gelukkig was er weer Angelo die ons op de fiets begeleidde. Na een km of drie heeft hij mijn vestje overgenomen. Merci! Angelo is trouwens zelf een supertalent en eerder meedeed aan de 2400 meter en daar de tegenstand op een hoopje te lopen en te winnen met een verpletterende voorsprong.

10 km gelopen in iets minder dan een uur, goed op schema dus.
Het was een mooi parcours dus, tot de laatste km. Normaal is de laatste kilometer genieten, je ruikt de meet, je verzamelt je laatste krachten om nog een versnellingske in te zetten… Niet zo in Melle. We werden er verrast op een modderstrook van zo’n 500 meter. Ik haat modder, dus er klonken enkele welgemeende vloeken uit mijn mond. GDV! Misschien moet ik volgend jaar toch maar eens een paar veldloopjes proberen om een beetje overweg te kunnen met die modder. Grrr. Lastig dat dat is! Loop liever gewoon, verstand op nul in een gezellig cadansje. Tot de laatste km samen gelopen met Griet en Luc, en vanaf daar werd het wat opgesplitst. Uiteindelijk kwam ik in 1:14:03 de streep over. Iets minder dan 10 km per uur dus, maar daar zat die laatste km zeker voor iets tussen. Bon, toch vree content hoor.

Zo lang loop ik nog niet, en veel wedstrijdjes heb ik nog niet gelopen, dus ik heb zeker nog niet alles gezien. Maar dat de wasgelegenheden na een wedstrijd soms wat tegenvallen heb ik wel al mogen ondervinden. In Bellem was er bijvoorbeeld één douche voor alle vrouwen, waardoor er een merkwaardig beurtsysteem ontstond. In Melle was er een kleedkamer voorzien in een tent, wat gezien de koude temperaturen wat tegenviel. Om ons te wassen was er … een grote ketel kokend water voorzien en een boel teiltjes. Normaalgezien heb ik altijd een washandje mee, maar uitgerekend wanneer je het écht nodig hebt niet dus. Wassen was dus behelpen, zeker als je zo uitgezien hebt naar een lekkere douche en je benen vol modder hangen. Ach ja, Geertje vertelde me dat er vorige week na haar marathon enkel ijskoude douches waren, dus da’s misschien nog slechter…

Allez, ik ga nog wat naar de Marathon van Rotterdam kijken. En daarna naar Parijs-Roubaix! Het zijn echt hoogdagen voor de sportliefhebbers!

Uitslagen:
Voor diegenen die het nog niet wisten: Tom Boonen won Parijs-Roubaix, fenomenaal, magistraal, … woorden schieten werkelijk tekort!
Verder: de uitslagen van de marathon van Rotterdam zijn al te vinden op het net. Je kan er fantastisch leuke simulatietjes zien!
Edwin: 3:01:35 (volgende keer zit je zeker onder de 3 uur!)
Yoeri: 3:42:47
Koen: 4:25:12
Ook die van Parijs staan al online:
Geert: 3:53:19 (reële tijd)
Proficiat allemaal!

Volgen! Delen!

5 gedachten over “Lenteloop Melle – update uitslagen”

 1. Had die 500 meter modder er niet geweest, was je zeker nog enkele minuten rapper geweest hoor, je hebt dat prachtig gedaan! En onze bloggers hebben hun marathon inderdaad bangelijk goe volbracht hé. Iedereen mag vandaag terecht fier zijn :-)

 2. Proficiat aan alle marathonlopers.
  Een Lovendegemse Stax-ster liep ook in Rotterdam: ze klaarde de klus in 4h52.

 3. Toch jammer dat Manou de streep niet gehaald heeft! Volgende keer beter! :-)

 4. Bovendien was de stratenloop in Melle 12.450 meter. Waardoor je gemiddelde toch net boven de 10km/u ligt.
  ‘k heb ook serieus afgezien op dat laatste stuk.
  De modder op zich, daar kan ik nog met leven; maar dat het dan nog vlak naast het water was, dat vond ik toch risicovol. Toen ik iemand wou passeren en die net uitweek, lag ik er bijna in.

 5. singingly?Caviness Blinn,inherited tippers.advice …

Reacties zijn gesloten.