Jogging Marc Van Wiemeersch Eeksken

Op woensdag naar Lovendegem. Of was het nu Sleidinge? Niemand wist het zeker, zelf de organisatoren niet, maar het was op het Eeksken. Het uur was nog zo’n twijfelachtig iets. Was het nu half acht, acht uur, of kwart voor acht? Denk dat we uiteindelijk om tien voor acht gestart zijn.
Het weer was echt in volledig contrast met zondag. Koud, nat en heel veel wind (hoewel die er op zondag ook zat). Getwijfeld tot het laatste moment wat we nu zouden lopen. Tien was het plan, maar als het tegenzat zouden we maar 5 km doen.

Toch wel veel lopers opgedaagd waaronder de immer sympathieke Joeri Jansens en Mieke Suys. In het begin was het dan ook heel gezellig lopen. Ja, ik vind dat gezellig, met zoveel lopers rond me. Lieve en ik namen een blitsstart en we slaagden er een hele tijd onze snellere clubgenootjes te volgen. Zij voelden onze hete adem in hun nek en versnelden dan. Een heel stuk zware tegenwind langs de Lieve (rivierke) (haha, ik heb met Lieve langs de Lieve gelopen en mijn eurocent valt nu pas) (flauw hé). We waren wel zo leep op het hele stuk in het spoor van twee dames te lopen, die zo de wind braken voor ons. Of ze dat leuk vonden valt zwaar te betwijfelen, maar bij deze bedank ik hen toch. Toen het lastige stuk voorbij was gingen we er genadeloos voorbij! :-) Maar bon, zij liepen maar 5 km, wij gingen voor de 10.

De tweede toer was lastiger, want minder volk, dus ook geen windbrekers meer. Maar Lieve was in form en ik wou niet afgeven, hé. Ikke mee dus. Maar we liepen een supertijd: 56:15. Voila, ik had gezegd dat ik de 10 kilometer 10 minuten sneller kon dan zondag, en dat heb ik dan maar bewezen!
Alle lopers leken, ondanks de tegenwind, een supertijd gelopen te hebben!

Tips voor volgend jaar:
* Parkeer de auto dichter bij de dames douches, want die waren een heel eind van de inschrijvingstent verwijderd en we hebben kilometers gestapt vooraleer we onze douche bereikten
* Als je gaat douchen, neem iemand mee die voldoende groot is, zodat die de douche kan aanzetten voor je. :-)
* Het kan nog ferm koud zijn in mei ook al was het een paar dagen ervoor heel warm. Neem dus een trui mee zodat je niet staat te schudden van de kou bij een bakje frieten in een half verwarmde tent.

Volgen! Delen!

Eén gedachte over “Jogging Marc Van Wiemeersch Eeksken”

Reacties zijn gesloten.