Dwars door Brugge

Zondag naar Brugge gespoord voor Dwars door Brugge. Ideale oplossing, want de startplaats lag goed achter het Station van Brugge (de Groene Poorte, waar mijn broertje kok geworden is!). Ik had al een inschrijvingsnummer (1373), Lieve en Dirk nog niet. Maar inschrijven ging, net als in Antwerpen, heel erg vlot. Ook t-shirt (iedereen kreeg er eentje gratis ter gelegenheid van de jubileumeditie) en cadeaupakket afhalen ging heel vlot. Dus stonden we nog een uur in het winderige zonneke te draaien.

Lopen met vestje, of toch maar zonder? Uiteindelijk zonder vertrokken, en dat was maar best ook want om te lopen was het behoorlijk warm en het bleef gelukkig zonnig. Om drie uur klonk het startschot. Of was dat wel het startschot? Of een kapotte ballon? Als een mens al wat verder staat van de streep is niks zeker. Maar de caravaan zette zich in gang, langs een wondermooi parcours, grotendeels op de Brugse vesten.

We vertrokken met ons drie, maar na een kilometer of twee liet Dirk ons achter, want hij moest tijdig thuis geraken voor schoonmoederdagverplichtingen.
Na een kilometer of vier had ik een onverwachte supporter, een tante van me die in Brugge woont. Allez, dat denk ik toch, want ik hoorde plots mijn naam roepen door een bekende stem. Ik heb nog proberen terug zwaaien, maar da’s niet echt meer gelukt.

Na Antwerpen had ook Brugge zijn best gedaan om de lopers te verwelkomen met orkestjes onderweg. Maar vooral de doortocht op de Markt was vree de moeite. Veel toeristen en supporters en een indrukwekkend orkest. Lieve begon er bijna bij te dansen!

De bevoorrading in Brugge was trouwens de beste die ik al meegemaakt heb. Drie keer kregen we drinken, drie keer kregen we natte sponsen. De druivesuiker die we zelf meegenomen hadden deed ook wonderen.

Ons systeem staat ondertussen volledig op punt. Lieve loopt op kop, want zij loopt graag vooraan, ze vindt dat mentaal bevrijdend. Ik daarentegen loop liever achter iemand, ik heb een wagonnetje nodig. Langs de andere kant merk ik snel als Lieve begint te versnellen en dan zeg ik dat ze niet mag beginnen vliegen. Of dat haar uurwerk piept (zelf hoort ze dat niet) en dat ze dus in overdrive gaat. Naast elkaar lopen lukt om één of andere reden niet!

De laatste kilometers ons aan een iets te snel koppeltje gehaakt, de laatste kilometer tegenwind en ferm afzien dus. Maar de laatste 100 meter een spurtje en binnengekomen op één seconde minder dan anderhalf uur! (Officiële tijd zal 2,5 minuten meer zijn). Lieve en ik hadden helemaal niet voor mogelijk gehouden dat een tijd onder anderhalf uur mogelijk was, we durfden daar zelf niet op hopen, dus we waren uiteraard vree content!

Dirk is binnengekomen op 1:25:30 officiële tijd, dus 2,5 minuten minder is eigenlijk 1:23:00. Goeie! Luc liep ook mee, maar die zijn we niet tegengekomen, en weet ik dus ook geen tijd van. Maar die zal hij ongetwijfeld meegeven in de commentaren hier!

Volgen! Delen!

8 gedachten over “Dwars door Brugge”

 1. Luc liep ook? Bedoel je mij? Ik was er niet.

  Ik liep vrijdagavond in Waarschoot: een mooie jogging in de bossen, maar oneffenheden in het wegdek (wat je in een bos altijd tegenkomt) is niet echt mijn geliefkoosd terrein…

 2. Sterk bezig!!
  Je ben een echt competitiebeest aan het worden, en de tijden worden week op week scherper gesteld !!

 3. Allé, allé, we hebben toch ook wel een stukske naast elkaar gelopen, nee ? Jawel, maar dat moeten we inderdaad nog wat oefenen … komt wel !

 4. hoi lien

  ik ben danny en heb samen met ike de opwarming gedaan
  voor de 5km heb je daaraan meegedaan?
  en wat vond je ervan

  groetjes

Reacties zijn gesloten.