Poetsen

Zoals jullie weten had ik wat problemen met mijn poetshulpje. Ondertussen zijn we (we hebben met vier dezelfde poetsvrouw) overgestapt naar een andere dienst en dus een andere poetshulp. Ben er nu veel meer gerust in, lijkt me een veel betere dienst.
Vanaf volgende komt N. mijn huis poetsen. Vroeger 1 keer om de twee weken, maar we hebben beslist dat ze nu iedere week mag komen. Zo heb ik meer tijd over voor leuke dingen. Wieeeeeh!

Kinderopvang

Dinsdag gaan lopen op de Stax en tot de ontzetting van zowat iedereen waren er geen trainers aanwezig. Niet voor de volwassen, maar da’s niet erg want wij trekken ons plan wel. Maar ook niet voor de kindjes. Dus werden de vrouwen tot “thuisblijvers? gebombardeerd om de kindjes te entertainen. En het moet gezegd worden: Griet deed dat voortreffelijk. Een half uurtje later kwam de trainster toch opdagen. Door een belangrijk telefoontje was ze wat later. Wij verder met onze zelf goed uitgebalanceerde intervaltraining. 6 keer 200 meter en 3 keer 600 meter. Of zo. En dan erna nog kort even naar buiten. Het ging me niet echt goed af, maar dat heb ik wel vaker met interval. Nog veel werk aan de winkel!

Tientjuh

Had ik net een nichtje aan de foon die ik al heel lang niet meer gehoord heb. Momenteel is ze bezig een camping aan het installeren ergens in de Ardennen. Babbelen, tetteren en plots de grote onthulling: ze heeft een blog waarop je de vorderingen van haar camping kunt volgen!Linkjes uitgewisseld en nu heb ik er weer een blog bij die ik ga volgen.
Tientjuh en the making of a camping

Momenteel zit ze wel eventjes zonder internet maar ik ben benieuwd wat ze daar nog allemaal gaat uitspoken!

Fruitvliegjes

Is er iets waar die ellendige beestjes absoluut niet tegenkunnen?
Ik weet inmiddels wel dat ze verzot zijn op fruitafval en dat weer ik inmiddels uit mijn keuken.
Maar is er niet iets waarmee ik ze op afstand kan houden?

Ik plaatste dit op de zoekertjes en ik kreeg al twee tips:

Zet vleesetende plantjes in je keuken!
Byblis of Droserasoorten houden van fruitvliegjes. Tegenwoordig op vele
plantenmarkten en in grote tuincentra te koop.
Is nog plezant ook!

en

Van horen zeggen;

een plastiekzakje gevuld met water ophangen en er voor zorgen dat de zon
hier in kan spelen. Vliegende insekten zouden hierdoor volledig paraplu
slaan en wegblijven. Werkt wel enkel als de zon schijnt natuurlijk.

Leuke en originele tips. Weet u er nog?

Gentse Feesten

Lezerkes,

Ik heb jullie een beetje in de steek gelaten, ik weet het. Maar ja, als ge in Gent woont en er zijn Gentse Feesten, dan is het moeilijk om veel te plannen. Ik heb een zeer lang weekend genomen en een paar keer goe weggeweest, al was dat maar om de twee dagen. Meer kan ik nie aan en meer hoeft ook niet voor mij. Ik ken mensen die 10 dagen aan een stuk feesten, maar mijn uitgaansconditie is toch niet zo goed geloof ik.

Wat jullie misschien zal verwonderen: ik heb wel gelopen tijdens de Gentse Feesten. Twee keer zelfs. Op dinsdag gingen we met de club op verplaatsing lopen aan de Blaarmeersen want onze vertrouwde kantine en kleedkamers waren gesloten wegens de Gentse Feesten. We waren met ongelooflijk veel. We gingen een verkorte drie-leientoer doen. Lieve en ik bleven al snel achter op de rest wegens te veel te vertellen en de anderen die te rap waren voor ons. De anderen gingen wachten op ons daar waar we een andere route gingen nemen. Maar we dachten dat ze ons vergeten waren en dus hebben we zelf maar een andere route uitgezocht. Fout dus. Ze stonden iets verder te wachten. Geertje en Eileen kwamen ons redden en zo hebben we wel het meeste gelopen!

Zaterdag dan had ik afgesproken met Lieve. Eerst een kilometer of 8 gelopen rond de Watersportbaan en we waren in form. Daarna de oude Vismijn bezocht. Amai, da’s veel groter dan we gedacht hadden! Helemaal verkommerd, maar binnenkort komt daar verandering in en krijgt het een mooie horecafunctie. We hadden nog wat tijd over dus zijn we dan maar de tentonstelling in en over het Wintercircus (ofte Waalse Krook, of voormalig Mahygebouw) gaan bezoeken. Ook mooi, en wat gaan ze daar nu mee doen, hé. Wat ik eigenlijk niet wist is dat ze in dat hele project ook het Ucon-gebouw gaan platsmijten. De enige sportgelegenheid in Gent Centrum en dat wordt niet opnieuw ingevuld door een nieuwe sportgelegenheid. Winkels en zo, ja. Jammer hoor.
Tenslotte heb ik Lieve dan mijn fotookes getoond van Berlijn, want ze vertrekt morgen met de hele familie naar Berlijn. (Hiernaast een beeldje van het ampelmännchen, het manneke op de verkeerslichten in voormalig Oost-Berlijn: schattig!!) Ja, was een leuk dagje, want dan erna zijn we nog naar de oudertjes gereden om mosselkes te gaan eten bij de papa die 60 werd. Proficiat!

De Gentse Feesten lopen op zijn einde. Vanavond nog eens mosseltjes gaan eten en dan vlug naar huis, anders is de kans te groot dat ik morgenochtend nog op de Vlasmarkt hang! :-)

ING Run Oostende

Gisteren met Lieve en Sofie naar Oostende getrokken voor de 5 kilometer. Een kort loopje, maar wel de eerste wedstrijd na Brussel. En gezien mijn beperkte training de laatste tijd en zeker gezien de hitte leek de 5 kilometer toch wel de beste keuze. Bovendien had ik de Gentse Feesten meteen op een spetterende wijze ingezet op Pole Pole. Weeral niet de beste voorbereiding!

Beetje startperikelen. Lieve was vergeten eten en voelde zich al wat flauwtjes voor de wedstrijd. Een Granny-koek en een banaan die ze van Lea, onze Oostendse supporter, kreeg bracht haar toch tijdig en fit aan de start. We hadden afgesproken op het gemak te starten en dat deden we ook. We moesten wel effe sprinten voor een ambulance die het parcours over moest. Sofie waren we eigenlijk al direct kwijt. Na anderhalve kilometer bleek ik te snel te gaan voor Lieve en mocht ik er alleen vandoor. Ik was vree in form, ondanks de hitte. Dat zuchtje wind waar we op gehoopt hadden om ons wat afkoeling te bezorgen daar hebben we niks van gemerkt. Toen we de dijk opdraaiden werd het iets beter, daar was al wel eens wat schaduw en wat wind.
Bij het aankomen kreeg ik net wat champagne over me heen van winnares Catherine Lallemand. Wat een klein fijn meiske, zeg!
Mijn exacte tijd weet ik niet precies, ik weet dat ik nog een spurtje gezet heb om onder de 30 minuten te blijven. Ik kan eigenlijk veel sneller, maar de hitte en mijn mindere voorbereiding zal toch wel zijn tol geëist hebben dus.
Een paar minuten kwamen Sofie en Lieve gelijktijdig aan de aankomst. Voor Lieve haar eerste wedstrijd na Brussel maar ondertussen een zware operatie achter de rug. Voor Sofie pas haar tweede wedstrijd, maar ik denk (en ik hoop) dat ze het leuk vond en dat ze in de toekomst misschien nog wel eens meegaat!
Achteraf gedouchet in de beste douche ooit na een wedstrijd! Niet in de sporthal, maar wel bij Lea, onze Oostendse supporter die een subliem dakappartement heeft om 100 meter van de start. Met een super dakterras! Bedankt Lea, de douche was fenomenaal!

Nog geen volgende wedstrijden op het programma, behalve Etten-Leur. Nu ja, veel tijd heb ik ook niet, met de trouwvoorbereiding, de reis. Ik zie net een “Dwars door Hasselt” staan op 9 oktober, dat lijkt me wel iets. Wil al lang eens naar Hasselt, misschien kunnen we er wel een weekendje van maken?

Update: ik liep 29:37, Lieve en Sofie kwamen aan in dezelfde tijd: 34:01.

Ochtend

Donderdagavond was het te warm om te lopen, dus hebben we dat uitgesteld naar de vrijdagochtend. had een dagje verlof op vrijdag, dus dat kwam perfect uit.
Iets voor acht vertrokken en op het moment dat ik de deur achter me dichtsloeg wist ik het: sleutels vergeten. Zorgen voor later, eerst een dik half uur gelopen langs de Gentse wateren. Schoon toch zulle. En toen moest ik het vriendje wakker bellen. Dat heeft zeker 5 volle minuten geduurd! Hij was niet echt blij dat hij uit zijn bed moest komen omdat ik mijn sleutels vergeten was, maar ach, een goeie knuffel later was alles alweer vergeten! :-)

Ik sukkel al sedert donderdagavond met keelpijn en ook een beetje hoofdpijn. Niet fijn want geen weer om ziek te zijn en daarbij het zijn Gentse Feesten. Als het niet beter wordt: maandag naar de dokter!

Gisteren de ganse dag met de mama op pad geweest en voor een deel ook met het vriendje. Restaurant uitproberen, trouwringen afhalen. Nadat we de trouwringen afgehaald hadden gingen we geld afhalen en stond ik toch wel achter de heel bekoorlijke Gabriel Rios zeker. Hmmm… Een voorteken, aldus mijn toekomstige.

’s Middags het trouwkleed nog eens gaan passen en twee vaststellingen gedaan:
1. ik zie het nog altijd vree graag
2. nog ne kilo of twee lichter zouden het geheel iets comfortabeler maken. Daar gaan we dus eens werk van maken!

Tom


Ik moet het toegeven. Ik ben ook een fan van Tom Boonen. Ik ben dan ook héél verdrietig dat hij vandaag niet meer aan de start komt. :-(
Maar hij heeft da goe gedaan, alleen een beetje veel pech gehad. Volgend jaar brengt ie het groen ongetwijfeld mee naar België!

Lopen

Een mens zou al bijna vergeten dat dit eigenlijk een loopblog is.

Maar gisteren ben ik wel gaan lopen. Nou ja, het is te zeggen.
Ik was al niet heel fris van de nogal zwaar uitgelopen avond ervoor. En ik was ook wat stijf in mijn benen van op maandag te veel te kuisen, begot!
Dirk was er ook terug. Die was een tijdje afwezig geweest wegens een verhuis naar een fantastische loft in het centrum van Gent, met uitzicht op de drie torens. En samen met Lieve vertrokken we voor een toerke van 8 kilometer. Maar dat hebben we niet gehaald. Het ging totaal niet bij mij en Dirk. Dus hebben we nog geen 5 kilometer gelopen, maar we hebben onderweg wel Lieve een beetje opgepept! Dus toch een nuttig toerke.

Donderdag wordt er weer gelopen, want zondag is er de ING-loop in Oostende waar Lieve en ik aan meedoen samen met Sofie en hopelijk ook Anneleen!

11 juli

Heerlijk, zo’n onbestemd vakantiedagje. Een paar klusjes gedaan die al lang lagen te wachten. De kuis in de garage uitgesteld voor een leuker klusje op het dakterras: een klein lief stoeleke “ontverven” om het dan een eerste laag nieuwe verf te geven. En nu nog een hip kleurke er op!

’s Avonds vriendjes uitgenodigd en tot half drie witte wijn zitten drinken op het terras. Geen ideaal begin om de week mee te starten. Maar leuk zeg…!