ING Run Oostende

Gisteren met Lieve en Sofie naar Oostende getrokken voor de 5 kilometer. Een kort loopje, maar wel de eerste wedstrijd na Brussel. En gezien mijn beperkte training de laatste tijd en zeker gezien de hitte leek de 5 kilometer toch wel de beste keuze. Bovendien had ik de Gentse Feesten meteen op een spetterende wijze ingezet op Pole Pole. Weeral niet de beste voorbereiding!

Beetje startperikelen. Lieve was vergeten eten en voelde zich al wat flauwtjes voor de wedstrijd. Een Granny-koek en een banaan die ze van Lea, onze Oostendse supporter, kreeg bracht haar toch tijdig en fit aan de start. We hadden afgesproken op het gemak te starten en dat deden we ook. We moesten wel effe sprinten voor een ambulance die het parcours over moest. Sofie waren we eigenlijk al direct kwijt. Na anderhalve kilometer bleek ik te snel te gaan voor Lieve en mocht ik er alleen vandoor. Ik was vree in form, ondanks de hitte. Dat zuchtje wind waar we op gehoopt hadden om ons wat afkoeling te bezorgen daar hebben we niks van gemerkt. Toen we de dijk opdraaiden werd het iets beter, daar was al wel eens wat schaduw en wat wind.
Bij het aankomen kreeg ik net wat champagne over me heen van winnares Catherine Lallemand. Wat een klein fijn meiske, zeg!
Mijn exacte tijd weet ik niet precies, ik weet dat ik nog een spurtje gezet heb om onder de 30 minuten te blijven. Ik kan eigenlijk veel sneller, maar de hitte en mijn mindere voorbereiding zal toch wel zijn tol geëist hebben dus.
Een paar minuten kwamen Sofie en Lieve gelijktijdig aan de aankomst. Voor Lieve haar eerste wedstrijd na Brussel maar ondertussen een zware operatie achter de rug. Voor Sofie pas haar tweede wedstrijd, maar ik denk (en ik hoop) dat ze het leuk vond en dat ze in de toekomst misschien nog wel eens meegaat!
Achteraf gedouchet in de beste douche ooit na een wedstrijd! Niet in de sporthal, maar wel bij Lea, onze Oostendse supporter die een subliem dakappartement heeft om 100 meter van de start. Met een super dakterras! Bedankt Lea, de douche was fenomenaal!

Nog geen volgende wedstrijden op het programma, behalve Etten-Leur. Nu ja, veel tijd heb ik ook niet, met de trouwvoorbereiding, de reis. Ik zie net een “Dwars door Hasselt” staan op 9 oktober, dat lijkt me wel iets. Wil al lang eens naar Hasselt, misschien kunnen we er wel een weekendje van maken?

Update: ik liep 29:37, Lieve en Sofie kwamen aan in dezelfde tijd: 34:01.

Volgen! Delen!

5 gedachten over “ING Run Oostende”

 1. Goed gelopen, ik heb de start van de 5km gezien. Er was daar idd een ambulance die nog vlug even tussen de lopers door wou manouvreren.

  Ik zelf heb de 10K gelopen in 40′.. volgens mij geen echte 10 kilometer, denk dat die laatste km maar 600 meter was.

 2. Goed gelopen, ik heb de start van de 5km gezien. Er was daar idd een ambulance die nog vlug even tussen de lopers door wou manouvreren.

  Ik zelf heb de 10K gelopen in 40′.. volgens mij geen echte 10 kilometer, denk dat die laatste km maar 600 meter was.

 3. Ik vond het ook al vreemd. Nog 1 kilometer voor ons en de 9 kilometer stond pas 500 meter verder. En de aankomst was op dezelfde plaats. Vreemd zulle!

 4. ’t was 9,7 km, allé dat heb ik me toch laten wijsmaken door enkele mensen :-) proficiat met je 5 km! ’t was inderdaad heel warm, maar wel plezant!

 5. Leuk verslag. Ik ben zelf nog zoekende naar mijn eerste wedstrijd maar heb elke keer weer een excuus. Ik zie dat je daar geen last van hebt;)
  By the way, heb het artikel van Runners world gelezen over de blogs en je staat er in. proficiat!

Reacties zijn gesloten.