La bella Italia

Over een paar uurkes vliegen we naar Rome. Wat een risico’s zeg. Vliegen met een low-budget maatschappij. Naar een stad waar er deze middag een aardbeving was. En die als eerste opvolger voor Londen en Madrid genoemd wordt!
We zijn nog niet echt in reisstemming (nog veel te veel aan het nagenieten van zaterdag) maar dat zal wel komen zeker? De valiezen zijn nog niet gemaakt maar alles ligt wel al klaar.
Een weekje Rome en dan een beetje rondtoeren in Toscane en Umbrië. Kan niet slecht zijn!
De loopschoenen gaan mee! (je weet maar nooit!)

Enkele dingen over onzen trouw

Alles wat ik niet kon organiseren is de soep in gedraaid. En dan heb ik het vooral over het slechte weer en die pukkel onder mijn neus die per sé op vrijdagmiddag moest doorbreken. Voor de rest ging alles goed.

Diegenen die zeggen dat een trouw op het Stadhuis niets voorstelt, die kent er niks van. Doe zoals ons: neem een dubbele dienst (20 min), vervang alles wat je mag vervangen door iets anders (getuigen die iets zeggen, muziek) en nodig een hoop volk uit. Ik vond het geweldig, al dat volk rond ons (ik denk dat er 40 of 50 man was!). Bedankt om te komen allemaal. Beke was fantastisch.

Is het toevallig dat op de dag dat ik huw de streek waar ik opgroeide (Eeklo) onder water staat en daar zelf het rampenplan fase 2 afgekondigd wordt? Of zou dit een diepere betekenis hebben?

In Gent is het drie uur droog geweest, tussen 9 en 12. Aan het Stadhuis was het dus (vrij) droog. Geloof dus nooit weersvoorspellingen op langere termijn.

Het slechte weer heeft de pret niet bedorven. Het was zo’n fijne dag dat ik het slechte weer nu als een bijkomstigheid, een pietluttigheid beschouw.

Het Keizershof is er niet op voorzien om trouwkoppels te ontvangen. Het eten was er lekker maar de ontvangst kon veel beter.

De Sint-Baafssite is werkelijk prachtig. Ik ben zeker dat we er enkele leuke foto’s zullen hebben. Ik ben de man die ons binnenliet eeuwig dankbaar, zeker omdat ie een kwartier op ons heeft staan wachten in de gietende regen.

Ik zag er beeldig uit in mijn kleedje van Linea Rafaelli, al zeg ik het zelf. Ook mijn haar was leuk gedaan door Don e Dona. Ook Peter zag er fantastisch uit.

Ook origineel waren: onze menukaarten, de kaarsjes om binnen te komen en het koor dat stond te zingen.

Het Monasterium Poortackere is een fantastische locatie om trouwfeesten te geven. Speechen van op een preekstoel. Buffet op het altaar. Ook al moet de muziek om 3 uur stiller. Mijn vriendjes vonden dat ook niet zo erg, aangezien het feestje nog tot 6u geduurd heeft. Voor sommigen nog langer, maar dan zaten wij al in ons bedje.

Met veel dank aan de vriendjes die veel geholpen hebben. En dan denk ik vooral aan i., Henk, Tom, Evelien, Mieke, Jonas, Dieter, Mikaël, Jan, Lesley, Bjorn, Pieter, … Zonder hen zou ik me die dag van alles en nog wat moeten aantrekken hebben, nu moest ik niks doen. Enkel genieten.

Ik heb genoten, van de eerste minuut tot de laatste.

Er zijn enkele foto’s van onze ceremoniewagen te bewonderen bij Pietel, enkele foto’s van de late uurtjes en van ’s morgens bij i. of op haar Flickr-pagina

En nu ga ik valiezen maken.

Vrijgezellenloop

Nog even een berichtje, alvorens i. me komt oppikken om dan lekker ouderwets de nacht bij mijn ouders in Eeklo door te brengen…

Gisteren was er de vrijgezellenloop. Een nieuw initiatief voor loopgrage trouwerkes. En ik moet zeggen: de dames van STAX hadden hun best gedaan. Ze hadden allemaal hun STAX t-shirt aangedaan met daarop “Let’s go Lien!!!” Een paar foto’kes getrokken en vertrokken voor ons gewone toerke tot aan de molen. De snelle dames volgenden mijn trage tempo, ocharme. Aangekomen aan de molen een paar minuutjes rust. Ik grapte toen nog dat ik daar een Hawaiaanse bar verwacht had met een paar knappe binken rond. In het terugkomen kwamen er een hoop heren tegemoet en moesten we plots beginnen strectchen. We moesten nog een beetje wachten. En ja, toen we onze tocht verder zetten bleek dat Griet en Katrien (die sneller teruggelopen waren) een beetje verder een tafeltje hadden klaargezet met glazen en schuimwijn, aarbeien en toastjes met tapenades. Heerlijk!
Ik vond het een waanzinnige verrassing en ik werd er een beetje stil van. Speechen is sowieso niet aan mij besteed! De heren kwamen er ook bij en het was best gezellig.

Leuk, want het was anders gisteren wel een dag waarop alles mis leek te gaan. Slecht weer aangekondigd. Omleggingen in Gent waardoor de volledige uitleg op de uitnodiging niet meer klopt. Mijn zus die een beetje moeilijk deed (ze is autistisch en dan is het altijd een beetje afwachten hoe ze reageert op zulke dagen)(Ondertussen zou het alweer beter zijn). En last but not least. Goeie vrienden van ons uit Nederland kunnen niet komen want Marco lag gisterenavond op de operatietafel met een blindedarmontsteking. Jammer dat dit net nu moest gebeuren, ik ben er zeker van dat ze er héél graag bij waren geweest en dat ze nu echt wel balen (om het op zijn Nederlands te zeggen). Veel beterschap voor Marco!

Zomer in België

Grr, de weergoden zijn ferm met ons voeten aan het spelen. Kwetterde Frank Deboosere dinsdag nog enthousiast over “een zomers weekend” dan is dat gisteren geworden “de zomer kwakkelt dit weekend opnieuw”. Nog nooit heb ik zoveel weerberichten beluisterd. Een week aan een stuk kraaien “dat er eindelijk beter weer in zicht is, dat de zomer terugkomt” en als het er op aankomt duurt het welgeteld twee dagen. OK, de weermannen kunnen daar ook niet aan doen, maar ik word daar stillekesaan wel hoorndol van.

Maar bon, ik blijf hopen dat die buien lokaal zijn en dus niet over Gent en dat de zon er door komt op momenten dat we buiten foto’s willen nemen. Dat de receptie binnen zou zijn daar kan ik wel mee leven, want dat is in de hele mooie kapittelzaal.
En daarbij, de weervoorspellers hebben wel meer eens ongelijk. We blijven erin geloven!

Knie

In deze laatste voorbereidingsdagen is er ook nog wat tijd over om te lopen.
Zaterdag ging ik alleen een uurtje lopen. En gisteren was er Stax. In het begin deed mijn knie vree zeer. Maar die kwam er gelijk wel door na een tijdje. Met een massa volk naar buiten gegaan om tot aan de Molen te lopen. In het begin liep het niet zo goed, tot we dat ook zeiden. Vanaf toen ging het beter. Misschien is dat wel de truc! Zoals gewoonlijk waren Lieve en ik na een korte tijd de rode lantaarns. Maar we overtuigden de hangende tieners van dat wij de besten en de rapste waren, dat wij gewoon veel te vertellen hebben! :-)
Na het lopen begon mijn knie weer zeer te doen en vanmorgen voelde ik die nog goed. Er is donderdag nog de befaamde “vrijgezellenloop”, ik zal het toch kalm aan doen, als ik niet mankend de trappen van het stadhuis wil afdalen.

Ach ja, ik heb net ook 30 euro overgeschreven om me in te schrijven voor het recreantenweekend in Herentals. Voor diegenen die het rekeningnummer niet meer vinden: 747-0107096-35. Inschrijven, NU!

Friends

Buffie heeft nu een eigen stekkie, de enige echte www.buffie.be is gelanceerd. Haar vriendje, en zaterdag een belangrijke bijrol als getuige van mijn aanstaande, heeft ook een blog genaamd KunstOf. Zijnde, hij heeft die al langer maar hij heeft nu wat tijd gevonden om de lay-out te optimaliseren, Flickr in het geheel te betrekken en hij lijkt zich voor te nemen wat vaker te schrijven. Allen daarheen!

Waaw

Net naar het kabinet van Schepen Claeys gebeld voor de laatste afspraken te maken voor zaterdag… Schepen Claeys is langdurig ziek. Normaal vervangt Christophe Peeters haar (schepen van onder andere Sport). Maar zaterdag is het niemand minder dan Burgemeester Beke!!! Iedereen die me een beetje kent weet dat ik fan ben van hem en ik ben dan ook bijzonder vereerd…!