Enkele dingen over onzen trouw

Alles wat ik niet kon organiseren is de soep in gedraaid. En dan heb ik het vooral over het slechte weer en die pukkel onder mijn neus die per sé op vrijdagmiddag moest doorbreken. Voor de rest ging alles goed.

Diegenen die zeggen dat een trouw op het Stadhuis niets voorstelt, die kent er niks van. Doe zoals ons: neem een dubbele dienst (20 min), vervang alles wat je mag vervangen door iets anders (getuigen die iets zeggen, muziek) en nodig een hoop volk uit. Ik vond het geweldig, al dat volk rond ons (ik denk dat er 40 of 50 man was!). Bedankt om te komen allemaal. Beke was fantastisch.

Is het toevallig dat op de dag dat ik huw de streek waar ik opgroeide (Eeklo) onder water staat en daar zelf het rampenplan fase 2 afgekondigd wordt? Of zou dit een diepere betekenis hebben?

In Gent is het drie uur droog geweest, tussen 9 en 12. Aan het Stadhuis was het dus (vrij) droog. Geloof dus nooit weersvoorspellingen op langere termijn.

Het slechte weer heeft de pret niet bedorven. Het was zo’n fijne dag dat ik het slechte weer nu als een bijkomstigheid, een pietluttigheid beschouw.

Het Keizershof is er niet op voorzien om trouwkoppels te ontvangen. Het eten was er lekker maar de ontvangst kon veel beter.

De Sint-Baafssite is werkelijk prachtig. Ik ben zeker dat we er enkele leuke foto’s zullen hebben. Ik ben de man die ons binnenliet eeuwig dankbaar, zeker omdat ie een kwartier op ons heeft staan wachten in de gietende regen.

Ik zag er beeldig uit in mijn kleedje van Linea Rafaelli, al zeg ik het zelf. Ook mijn haar was leuk gedaan door Don e Dona. Ook Peter zag er fantastisch uit.

Ook origineel waren: onze menukaarten, de kaarsjes om binnen te komen en het koor dat stond te zingen.

Het Monasterium Poortackere is een fantastische locatie om trouwfeesten te geven. Speechen van op een preekstoel. Buffet op het altaar. Ook al moet de muziek om 3 uur stiller. Mijn vriendjes vonden dat ook niet zo erg, aangezien het feestje nog tot 6u geduurd heeft. Voor sommigen nog langer, maar dan zaten wij al in ons bedje.

Met veel dank aan de vriendjes die veel geholpen hebben. En dan denk ik vooral aan i., Henk, Tom, Evelien, Mieke, Jonas, Dieter, Mikaël, Jan, Lesley, Bjorn, Pieter, … Zonder hen zou ik me die dag van alles en nog wat moeten aantrekken hebben, nu moest ik niks doen. Enkel genieten.

Ik heb genoten, van de eerste minuut tot de laatste.

Er zijn enkele foto’s van onze ceremoniewagen te bewonderen bij Pietel, enkele foto’s van de late uurtjes en van ’s morgens bij i. of op haar Flickr-pagina

En nu ga ik valiezen maken.

Volgen! Delen!

13 gedachten over “Enkele dingen over onzen trouw”

 1. GEFELICITEERD!!! Aan de foto te zien zag je er prachtig uit! En ik ben blij voor je dat het weer niet té veel het feest in het water heeft laten vallen, ik heb aan je gedacht de zaterdag hoor. Wat was je openingsdans nu?

 2. Gefeliciteerd! Hartstikke leuk om te lezen! Een hele fijne huwelijksreis, geniet ervan, zekers na het weer wat we al gehad hebben(-: Dagdag…

 3. jawadde t’is voor echt geweest,we kregen er een schoonzoon bij,en het was een uitmuntend goed feest!Ons Lientje was een stralende bruid,Peter een fiere bruidegom.Het waw effect zag je in z’n oogskes als hij hier binnenkwam en ook als het “ja” woord weerklonk! Gggeweldig!

 4. allereerst hiep hiep hoera.
  let wel, ik ken jullie helemaal niet persoonlijk. af en toe kom ik hier eens langs, meestal vanop een of andere site van een van uw blog-kennissen
  grappig vond ik het wel dat ik, toen we dit weekend nog eens naar wachtebeke afzakten waar mijn ouders wonen, ik plots een trouw-bedank-kaartje zag met een paar gezichten die me wel bekend voorkwamen
  blijkt dat mijn moeder en jouw moeder nog een gezamelijk verleden hebben
  hoe klein de wereld soms ook mag lijken (ik zou hem niet willen stofzuigen)

  groet
  geert

 5. Ben je getrouwd met Peter Raffaelle die ooit bij Railpro in Nederland had gewerkt. Wij zijn namelijk bezig om een reunie te organiseren.

  Groetjes

  Simon

 6. Ik weet dat ik een serieus aantal jaar te laat ben met de felicitaties, maar ik volg je blog al een aantal maanden en heb nu pas de tijd gehad om eens terug te bladeren en eens het een en ander te lezen. Nu zie ik toch wel dat wij op dezelfde dag getrouwd zijn zeker?! Dus in Gent regende het blijkbaar even hard als in Brugge. Maar we hebben het getrotseerd (net als jullie) en zijn daar nog elke dag blij om.

Reacties zijn gesloten.