Etten-Leur

De fles wijn gaat naar … Michel!

Aangezien ik niet gestart ben in Etten-Leur. En aangezien Michel een paar uur van zijn tijd besteed heeft om me te helpen mijn blog te verhuizen.

Ik ben niet gestart in Etten-Leur omdat ik me niet echt super voelde. En om dan twee uur te gaan lopen draven… Pfff, neen, bedankt!

Ik ben wel gaan ontbijten met de loperkes bij Lieve. En ik was fotograaf van dienst!

Nog meer fotookes hier. Ik heb wel een beetje gecensureerd. De BH-foto’s van Katrien zijn wou ik niet op het wereldwijde web zetten!

En nu genoeg achter de computer gezeten voor vandaag. Ik ga naar buiten! In het zonneke zitten!

Brussel Nieuwstraat, deze middag (2)

Deze middag terug naar de Nieuwstraat. Middagpauze nuttig besteden.
* Het liep er vol met rode en groene mannekes. Betogers die een short-cut namen.
* In den Exki was het veel kalmer dan normaal. Wijs. En weer lekker. Mijn collega en ik zijn deze middag door de knieën gegaan voor een mascarpone-speculaas dessert. Hmmm….
* Den Inno, waarvoor we kwamen, was dicht! Daar hadden we niet op gerekend! Gadver!
* Net als i. en Bruno kocht ik me een agenda’ke van dit type. Ik koos voor een day-to-view pocket diary. Iedere dag een bladje. 2006 wordt ongetwijfeld weer een druk jaar!
* Het was vreed kalm overal. Zelfs in de Fnac. En gisteren heb ik daar 10 minuten staan aanschuiven aan de kassa, tedorie!

Brussel Nieuwstraat, deze middag

Hoewel ik een fan ben van Gent, loop ik ook wel eens door de Brusselse Nieuwstraat te flaneren. Deze middag:

 • * Studentendoop: Ik glip net op tijd weg als ze me willen vastklampen om om eten te schooien. Ongelooflijk hoe die gasten stinken. Looksjampoo. Hoe verzinnen ze het! Mijn maag draait er helemaal van om.
 • * Peeceefobie: de gasten van peeceefobie hebben het decor uit de reclame nagebouwd. Schattig! Een even retro-dame klampt me vast en geeft mee een boekske met tips hoe ik mijn PC beter kan beveiligen. Leuke actie!
 • * Fnac Brussel: een pakske Henzo-fotobladen met pergamijn kost 1 euro minder dan in de Fnac in Gent en maar liefst 2 euro minder dan in de Club (Gent en Brussel). Opmerkelijk.
 • * Broodje in den Exki. Brussel heeft die. En Turijn. Binnenkort ook in Luik, Namen en Parijs. En nog geen plannen voor Gent? Jammer! Gelukkig werk ik in Brussel, denk ik terwijl ik mijn tanden in een heerlijk gezond (maar ietwat duur) broodje zet.
 • Wedstrijd

  De vraag blijft. Doen we mee aan Etten-Leur of niet? Ik zou het wel eens leuk vinden, als experiment. Maar misschien is het wel gekkenwerk? Heb ook niet echt zin om helemaal laatste en alleen te eindigen, en daar is nogal wat kans toe, als ik de tijden van vorig jaar bekijk. Het zal een last minute beslissing worden vrees ik. Hoe goed voel ik me op de dag zelf?

  Alleszins, ik koppel er een wedstrijd aan. Wedstrijd gaat alleen door als ik meedoe!
  Haalt Lena de eindstreep? Zo ja, in welke tijd? Of, als Lena de eindstreep niet haalt, wanneer geeft ze op?
  Diegene die er het dichtste bij zit wint een goeie fles wijn.

  Hier een paar argumenten die u verder kunnen helpen: “Wedstrijd” verder lezen

  Voor diegenen die willen staken

  Ik had het stukske ook gelezen in de krant. En ik wou het ook al op mijn blog zetten. Maar ik heb voorlopig geen toegang tot De Morgen Online, dus ben ik zo vrij om het te kopiëren van bij Bruno.

  In de tijd van onze ouders of grootouders gingen mensen met pensioen op hun 65ste en leefden ze gemiddeld tot hun 73ste. Voor iedere gepensioneerde waren er toen bovendien vier actieven die bijdragen storten. Omgerekend werd van iedere actieve dus de solidariteit verwacht om twee pensioenjaren te financieren.
  Vandaag wil men blijven uittreden op 57 en leeft men gemiddeld tot zijn 81ste. En dat in een samenleving waar voor iedere gepensioneerde nog maar twee actieven bezig zullen zijn. Van iedere actieve wordt dus binnen enkele jaren ver wacht dat hij liefst 12 pensioenjaren van een gepensioneerde zal moeten financieren. Een verzesvoudiging van de solidariteit die van jonge actieven wordt gevraagd voor de ouderen. Een oudere generatie die, weze het lang niet rechtvaardig onderling verdeeld, vandaag al 60 procent van het Belgische vermogen in handen heeft.
  […] kan men de kinderen van vandaag echt vragen om tijdens hun carrière het zesvoudige bij te dragen voor de pensioenen van de mensen die in hun eigen carrière maar een zesde daarvan hebben bijgedragen? Hoe vind je een compromis tussen de uitputting van leeggeknepen mensen in sommige sectoren (want ook niet iedere oudere werknemer zit in een zwaar beroep) en het recht van volgende generaties om niet alleen voor die ouderen, maar ook een beetje voor zichzelf te mogen werken? Net zoals die ouderen als actieven dat trouwens zelf hebben gedaan?
  Dat is de basisvraag waarop de vakbonden tot hiertoe nog geen antwoord, laat staan een alternatief hebben geformuleerd.

  Yves Desmet, De Morgen, 25 oktober 2005, pagina 2.

  Denk daar maar eens over na!

  Canvas

  Op aanraden van Pietel even eens naar de nieuwe site van Canvas gaan kijken.

  Mooie site en er staan alweer een paar reeksen op het programma waarvan ik vermoed dat het pareltjes zullen zijn.

  En dan heb ik het vooral over Rome vanaf 31 oktober. En over Neveneffecten, van de vriendjes Neveneffecten, vanaf 18 november.

  Misschien toch maar een poesken om bij mij op de schoot naar al dat moois te kijken?

  Poeskes

  Als ik de foto’s zie van i. haar nieuw beest dan vind ik da altijd fantastisch. Gisteren op bezoek geweest bij vrienden en die hadden ook al een nieuw poesken. Helemaal zwart. Schattig!! Ik smelt helemaal weg. Ik ben dan niet bij die beestjes weg te houden. Dan denk ik altijd: “da moet ik ook hebben!”

  Maar toch hebben wij zelf geen kat, neen. Het zijn leuke beestjes, maar toch vooral als ze klein zijn. Eens ze wat groter zijn en niet meer zo veel spelen vind ik de meeste lol er af. Maar ik wil hier niet beginnen pleiten voor het genetisch manipuleren van die beestjes zodat ze klein zijn, da’s ethisch nie zo correct.

  De belangrijkste reden dat we geen kat hebben is dat we er het leven niet naar hebben. Onregelmatig leven, nooit te voorspellen wanneer we thuis zijn. En het brengt heel wat gedoe met zich mee. Eten geven, kattenbak kuisen, oppas voorzien als ge eens weg zijt.
  Bijkomende reden is dat ik een beetje allergisch ben voor katten. Begin altijd te niezen en te snotteren van de beestjes. (Maar gisteren leek dat omgekeerd te zijn.)

  Conclusie: misschien ooit een poesken. Maar nu nog niet.

  En oh ja: hondjes zijn nog veel leuker, maar daar hebben we zeker de tijd niet voor. Gelukkig heeft mijn schoonmoeder een hele leuke teckel waar ik mijn dierenliefde kan op botvieren.

  Flits

  Foto’s met flits zijn meestal lelijk. En daarom probeerde ik woensdag af en toe een foto te nemen zonder flits. Je krijgt dan wat beweging, maar de kleuren zijn zoveel mooier. En vind dat wel leuk, zo’n beetje beweging. Ik ben maar een amateurke, maar deze twee foto’s vind ik eigenlijk wel geslaagd.