De Okkernoot

Trouwe lezertjes van deze blog en vriendjes van mij weten dat ik een zusje heb die autistisch is. Nou ja, zusje is 31 en verblijft in de Okkernoot.

De Okkernoot is fantastisch voor mensen met autisme. Wat zij doen voor die mensen is ongelooflijk. Na een lijdensweg van instelling naar instelling is zusje eindelijk op een plaats waar ze hoort. En geloof me, ze hebben het daar niet altijd gemakkelijk met zusje.
De Okkernoot is gestart vanuit een ongelooflijk idealisme en gedrevenheid. Ondertussen krijgen ze weliswaar subsidies, maar draaien ook nog voor een groot deel op vrijwilligers en op giften. En nu hebben ze er een nieuw stekje bijgekocht om nog eens 20 mensen op te vangen. Maar ook dat moet ingericht worden.

Heel trouwe lezertjes zullen weten dat ik in de zomer van 2004 zelf eens een poging gedaan heb om de Dodentocht uit te lopen om de Okkernoot te sponsoren. Zelf ben ik daar niet in geslaagd, mijn partner in crime Johan, stapte die glansrijk uit. Samen haalden we meer dan 3000 euro op voor de Okkernoot.

Ieder jaar doen ze ook een wijnverkoop. Goeie wijn. Lekker, mmm… En ieder jaar doen wij ons best om zoveel mogelijk wijn te verkopen. Dit jaar doe ik een beroep op mijn lezertjes.

Geef toe: ge moet toch wat wijn in huis hebben tegen de feestdagen, waarom zou je niet een paar fleskes bij mij kopen?

Voor een overzicht van de wijnen: klik hier. Ge doet er mij, de Okkernoot én uzelf een plezierke mee!

Verse soep!

Gisteren gaan lopen in de Stax. Piste was wat besneeuwd, dus oef, de meesten wilden naar buiten. Ik ben nog altijd geen fan van intervaltrainingen. Ik weet het, het zou mijn snelheid naar boven moeten halen. Maar ik en snelheid, da’s iets wat ik al lang opgegeven heb.

Lieve, Suzanne en ik trokken ietwat later naar buiten en Luc was er niet helemaal gerust op: “Zijn er geen mannen mee? Voorzichtig zijn, hé”. Ze zouden ons eens wat moeten proberen doen. Ze zouden wat meemaken.

5 kilometerkes gelopen, ondertussen duchtig de laatste gebeurtenissen in ons leven besprekend. Lopen is één grote koffieklets, maar dan zonder koffie en koekskes.

Vanaf deze week terug ingevoerd: verse soep in de cafetaria. Met ballekes! Da smaakt ongelooflijk na een training. Weer een reden om te komen op dinsdag.

Treinabonnement

Beste,

Ik neem al vier jaar de trein (Gent-Brussel) en ik ben een zeer tevreden klant. Ik ben bovendien ook zeer blij dat er vanaf 11 december een trein vanuit Gent-Dampoort naar Brussel vertrekt.

Alleen… Kan het formaat van het abonnement wat verkleind worden? Nu zijn alle treinreizigers verplicht tot het kopen van een veel te grote portefeuille. Ik en vele andere (vrouwelijke?) treinreizigers zullen u dankbaar zijn.

Groetjes,

Lien

Ik ben benieuwd naar het antwoord! :-)

Mijn regenbroek

Is het meest onflatterende kledingstuk dat ik liggen heb thuis. Ja, nog minder flatterend dan die spannende loopbroekskes.

Maar vanmorgen was die broek weer eens goud waard.

Overmacht

Ik ben dol op sneeuw! Ben vannacht zelf speciaal nog iets gaan drinken met Dirk omdat ik dan door het besneeuwde Baudelopark kon lopen! Wondermooi! (en een fantastisch excuus). De eerste sneeuwballengevechten gezien! Grandioos!

Sneeuw heeft er wel voor gezorgd dat de jogging van Lovendegem is afgelast. Ze willen geen erepodium met gebroken benen, laat de organisatie weten.

Het was zelf op de nationale radio! (“Stax laat weten dat de jogging afgelast is”) En mijne vent zat daar voor niks tussen!

Dju toch, en ik had er zo’n zin in. En Tessa ging haar debuut lopen.

Hihi, een maand geleden liepen de Stax’ers een halve marathon met 24 graden. Nu wordt de Stax-jogging afgelast omwille van sneeuw. Het is heel snel winter geworden!

Elektrisch

In moderne tijden moet alles op elektriek gaan. Niet alleen dekentjes.

(Of juist niet, als we denken aan die portable die met een hengelke kan aangezwaaid worden. ?)

Alleszins, wij hebben sedert een klein jaartje een elektrische tandenborstel. Aangepraat door onzen tandarts. Die zei dat uw tanden toch beter gepoetst zijn dan. Dus wij da gekocht.

En serieus, ik vind dat toch echt beter. Tanden voelen toch veel properder aan. En er zit een timerke op waardoor ik nu effectief 2 minuten mijn tanden poets. Anders durf ik wel eens sneller denken dat er al twee minuten gepasseerd zijn.

Of ze beter gepoetst zullen zijn? Da weet ik nog niet. Moet binnenkort op jaarlijkse controle en dan zal ik meer weten. Mijn gemiddelde ligt echter op 5 gaatjes per jaar. Ik heb nogal een zwak gebit, volgens mijn tandarts. Hoewel, vorig jaar heb ik de sleur doorbroken, toen had ik zowaar geen enkel gaatje. Gewoon omdat mijn tanden al allemaal gevuld zijn, dacht ik dan.

Eén nadeel van die elektrische tandenborstel is dat dat werkt met verwisselbare borsteltjes. Wij gebruiken dus hetzelfde machien met andere borsteltjes met twee personen.

Gezellig samen uw tanden poetsen zit er dus niet meer in.

10 december

Ik had het er al over. Op 10 december is er een wijs feestje in Gent.

Bal Fatal. Jawel, van Freya.

Da’s vree wijs. Ik was er vorig jaar ook bij. Dus ik kan het weten.

En al eens gezien wie er dit jaar komt? De allerschattigste Gabriel Rios. Arsenal. The Whodads. Lady Linn. En nog vanalles.

Jij ook? Neen, ge moet daarvoor geen partijbeest zijn. Gewoon van een leuk feestje houden!

Kaartjes zijn bij mij te koop.

Btw, er worden nog helpers gezocht. Dan mag je gratis binnen uiteraard en er zijn nog andere voordelen. Wil je meehelpen? Laat dan hier een berichtje achter!

Beamer

In de stijl van Bruno zijn verhaalkes:

“Lien”
“Ja, Luc” (hier zeggen we geen chef)
“Gij hebt morgen nen beamer gereserveerd, hé”
“Ja, Luc”
“Ja, wij ook. Als de onze niet marcheert kom ik de uwe halen”
“Ja maar en wat dan met mijn vergadering?”
“Die van ons is belangrijker!”
“…”

Elektrisch dekentje

Meestal kruip ik eerst in bed. Ventje volgt dan een beetje later (of soms een paar uur later). Heel strategisch, want dan heb ik het bed al opgewarmd. In de zomer is dat niet zo moeilijk. Nu in wintertijden is dat toch maar een koude bedoening.

Mijn schoonmoeder heeft me daarom een elektrisch dekentje cadeau gedaan. Leuk is dat. Dekentje aanleggen, nog een beetje bezig houden, tandjes poetsen en dan een warm bed. Beetje lezen. Dekentje uitleggen en slapen. Althans, zo zou het moeten.

Eergisteren was ik aan het lezen in Harry Potter. Leuk boek, maar ook bij leuke boeken val ik wel eens in slaap, als ik echt moe ben. Een paar uur later kwam ik badend in het zweet wakker. Dacht eerst al dat ik weer een acute koortsaanval had. Maar neen hoor. Had gewoon mijn dekentje laten aanliggen.

Misschien moet ik maar eens een timer aanschaffen.