40 vraagjes

Ik haal ze van bij Kerygma.

1. Wat heb je in 2004 gedaan dat je voordien nooit gedaan hebt?
Getrouwd, hé. En ik ga dat ook maar één keer doen.

2. Heb je je gehouden aan je voornemens, en ga je er nieuwe maken?
Niet echt goede voornemens gemaakt. Vorig jaar niet en dit jaar ook nog niet. Blijven lopen en sporten kan er wel één worden.

3. Heeft een dierbare een kind gekregen?
Collega’s hebben kindertjes gekocht aan de lopende band. Verder zijn er ook nog onderweg. Maar hier niet, zeg ik er maar even bij.

4. Is een dierbare gestorven?
Een collega, helaas.

5. Welke landen heb je bezocht?
Italië! En een tripje naar Utrecht en een tripje naar Rotterdam.
“40 vraagjes” verder lezen

Jééééj!!!

Vanmiddag leuke winterwandeling gemaakt. Via Lievekaai naar Prinsenhof naar Groot Begijnhof. Enige wat ontbrak: sneeuw!

Nu sneeuwt het hier dikke vlokken, er ligt zowaar al een winters tapijt en het is amper bezig. En nu heb ik afgesproken om te gaan lopen. Jéééj!

Update: lopen is – om veiligheidsredenen – uitgesteld!

Winterwandeling

Vanmiddag laten we de trap even voor wat ie is en maken we werk van onze jaarlijkse wintertraditie: een winterwandeling door de stad! Mijn pa en ik dweilen dan te voet de halve stad af om dan eens op te warmen bij een kop warme chocola…Helaas geen sneeuw, dat zou het allemaal nog zoveel mooier maken!

NTGent

Vrijdagavond naar Platform gaan kijken. Voorwaar een goed stukske. Het eerste uur soms wa minder, het tweede uur was zeer sterk.

Na een toneelstukske gaan wij graag iets drinken. En dat deden wij graag in de foyer van NTGent. Deden, zeg ik inderdaad.

Vrijdag gingen we daar een kijkje nemen en zagen tot onze grote verbijstering dat die prachtige foyer omgebouwd was tot een hippe loungetent. Knalroze plafond, witte cilinderlampen, … Onze mond viel open van verbazing.
We zijn ons verdriet gaan verdrinken in een ander café.

Ik vind hippe loungetenten nie wijs.

Kerstprogramma

  • Lopen aan de Blaarmeersen. Met al dat eten de avond ervoor geraakte ik niet echt vooruit. Lieve ook niet. Twee toerkes gelopen, goed voor 5,6 kilometer. 5 kilometer fietsen ervoor en erna leverden me toch een kleine duatlon op.
  • Pistolets gaan eten bij Lieve. Voor alle zielige zielen die op Kerstdag ’s middags alleen waren. Ventje werkt op die dagen, hé.
  • Daar opmerken dat er iemand naar Eeklo moet en van de gelegenheid gebruik maken om mee te liften.
  • Mijn moeder haar nieuwe weerstation (kerstpakje) installeren. Was een makkie.
  • Mijn ouders hun computer proberen vrij te maken van allerlei dingen die daar niet op horen te zitten. Al op losgelaten: Norton Anti-virus, Ad Aware, Spybot en nu bezig met Hitmanpro (zou een verzameling van een aantal programma’tjes zijn). Ik blijf geïnfecteerde bestanden vinden en verwijder die of zet die in quarantaine. Maar voorlopig blijven er ongewenste vensters opspringen. Iemand nog tips?
  • Straks nog het zusje terugbrengen naar de Okkernoot.
  • Een gevulde kerstdag, geen gevulde kalkoen.