oververmoeide PC

Daarnet viel de verbinding van internet weg. Ik begon spontaan te vloeken op Versatel, het is te zeggen Tele2. Tot ik de fout zag. “De verbinding is weggevallen omdat uw PC het te druk heeft.”

Euh?

Ik lag in een deuk eigenlijk. PC’ke heropgestart en hij is weer uitgerust.

Ik wil maar zeggen: het gaat hier niet goed met PC-mans. Het wordt een soap!

Goe bezig

Gisteren opnieuw een uur gelopen. Tot aan de Watersportbaan en terug.

Nog een beetje werken en dan verlof tot donderdag. Niet om op reis te gaan. Wel om te boenen, te lopen, mensen te ontvangen en eens naar de sauna te gaan.

Het zal eens deugd doen!

Zusje

Zondagmiddag, zusje is op bezoek bij Lien. Het is mooi weer (droog) en ze is wat onrustig, het moment om een ferme wandeling te gaan doen. We vertrekken, en aan de mooiste brug van Gent komen we buurvrouw i. en haar vent tegen. We gaan naar de tentoonstelling van medeblogger Hendrik. En we doen nog een grote wandeling door Gent. i. heeft haar fototoestel mee en trekt deze foto.

Lien en elke.jpg

De dag ervoor heeft ze -in een vlaag- zélf haar haar afgeknipt. Vandaar haar bizarre kapsel. De kapster heeft er nog iets proberen van maken, maar dat was moeilijk. Tot de dag ervoor had ze heel lang haar. Maar haar groeit gelukkig terug bij!

Bruhhe

En voila, we zijn ingeschreven voor Brugge op 7 mei. Met “we” bedoel ik ook Kunstof. Zijn toekomstige aanstaande, Buffie, die ook aan het lopen gegaan is doet misschien ook mee, maar dat weten we nog niet. Ze doen alletwee zeker wél mee aan Brussel. Ja, ze willen ook fit in het huwelijksbootje stappen zeker?

Vogelgriep?

Gisteren nog eens gaan lopen. Het was er het ideale moment voor. Het weer zat ongelooflijk mee en ik had het gezelschap van Dirk. Voor de eerste keer terug gaan lopen in T-shirt en in driekwart loopbroek. Onbeschrijflijk leuk is dat! Beetje langs de Coupure gelopen om dan terug te keren via de Lindelei en zo voorbij Geertje van de Stax gepasseerd en eventjes gezwaaid. Onderweg werd ik blijkbaar bescheten door een overvliegende vogel en een mens vraagt zich dan af: “zou je daar vogelgriep van kunnen krijgen?”. Hmmm.
50 minuutjes gelopen.

Virtuele bevalling

Live bevalling te volgen bij Michel… Hoewel San wel het meeste werk doet…
Spannend!

Alleszins al proficiat! Het zal een prachtige baby zijn. Gelijk de drie andere mini-Vuylsteke’tjes!

Update: het is een dochter geworden. Met de ongelooflijk mooie naam Anna. En moeder en dochter en vader stellen het goed. Een beetje kapot, maar ge zoudt van minder. Proficiat Sandra en Michel! Welkom Anna!
Update 2: de hele internetblogwereld heeft meegevolgd. Wijs! Spannend!

Grmbl

Slecht nieuws van alle kanten vandaag. Morgen meelopen zal niet lukken, want het zusje heeft een beetje een slecht weekend (en nu druk ik me héél voorzichtig uit). Dus ik kan haar niet meenemen naar de Blaarmeersen. En dan hoor ik net nog dat het weer zomeruur wordt vannacht. Een uur minder lang slapen en heel mijn bioritme om zeep deze week. Toch een klein voordeel aan dat zomeruur: het blijft langer klaar, dus misschien ben ik eens meer geneigd om later op de avond te gaan lopen?

Toscaanse lamsbout

Gisteren voor het eerst in mijn leven lamsbout gemaakt. Ja, want ik had hoog bezoek. i. en haar vent en nog een koppel chauffeurs van den trouw kwamen eten. En als je i. haar blog wel eens bezoekt dan weet je dat ze iets kent van lekker eten. En dat ze daar zelf ferm bedreven in is. Ik mocht dus niet onderdoen, hé.

Lamsbout gaan halen in de Sleepstraat, want ze hadden me verteld dat je daar moest zijn voor lekker lamsvlees. Meteen ook een investering voor de toekomst gedaan en een braadslee gekocht. In kookboekje iets gevonden van Toscaanse lamsbout. Hmm, dat leek me wel iets. Met krielaardappeltjes en Italiaanse groentjes (paprika, courgette, champignons en aubergine).

Het eten was allemaal bijzonder goed gelukt, al zeg ik het zelf. Alleen jammer dat die braadslee moest omkantelen. En die kokend hete saus over mijn hand moest lopen. Waardoor ik 10 minuten aan de kraan mocht blijven staan. En de rest van de avond met een handdoek en zak ijs opgescheept zat. Gelukkig was er de semi-professionele hulp van i. die meteen overnam. Teamwork!

Rookvrij café?

Hé, discussies over roken! Wijs, ik ga meedoen. (zie Kerygma en Bruno)

Neen, wat ik me afvraag. Zo’n rookvrij café, zou dat marcheren? Ik hoor vaak van niet-rokers dat ze niet op café gaan en liever thuis blijven omwille van al die rook en dat ze daar niet tegenkunnen. Als alle cafés verplicht rookvrij zouden zijn, zouden al die niet-rokers plots weer op café gaan? En wat met de rokers? Zouden die allemaal plots thuisblijven om in hunne zetel een sigaretje te roken? Ik zou het wel eens willen zien.

En wat met als niet alle cafés verplicht zouden rookvrij zijn, maar er een aantal rookvrij worden, op eigen intiatief. Zou er dan een splitsing komen tussen rokers en niet-rokers? Of zouden de rokers de niet-rokers meesleuren naar rokers cafés?

We kunnen er over blijven speculeren. Anyway, ik zou het wel graag eens zien in Gent. Een echt rookvrij café. Niet dat ik daar om die reden naar toe zou gaan. Maar ik zou er ook niet om die reden wegblijven. Voor mij primeren de gezelligheid van het café en de plaats waar mijn vrienden rondhangen. Mijn vrienden-rokers zijn hoffelijk genoeg denk ik om mee te gaan naar een niet-rokerscafé. En veel van mijn vrienden-rokers zijn zelf al gestopt met roken ondertussen. En ik heb niet echt last van rokers (tenzij ze in mijn gezicht blazen) dus ik zou ook nog meegaan naar een rokerscafé.

Het is allemaal een beetje gespeculeer natuurlijk. Er zijn geen rookvrije cafés (toch niet in Gent dat ik weet), dus we weten het niet. En het draait voor een groot deel over wederzijds respect en verdraagzaamheid. En dat lijkt een beetje weg te zijn in deze discussie. En dat is zeer spijtig.

Voor de duidelijkheid: ik ben zeer lang een zeer onhoffelijke zwaar verslaafde roker geweest maar ik heb al 4 jaar geen sigaret meer aangeraakt.

Die chinezen toch

Het wordt nog gekker tegenwoordig met die chinezen. Ze beheersen niet alleen het voetbalwereldje maar ook mijn mailbox.

De laatste tijd was er de chinese spam. Of chinese poëzie.

Nu stuur ik deze week een mail naar mijn ventje. En ik krijg een antwoord in het chinees. Nochthans kent manlief geen chinees. Door de vertaalmachine halen levert niks op. Rare dinges, dat internet.