Dwars door Brugge 2006

‘s Morgens op de Google Talk met Mikaël beklag zitten doen over het slechte weer. Gieten. Wat een contrast met de dag ervoor. Ik vind dat vooral jammer omdat ik denk dat er dan minder volk op het parcours zal staan

Tegen de middag kwam Mikaël om een pasta te verorberen en dan naar Brugge te gaan. Toch met de auto, alhoewel het met de trein eigenlijk veel gemakkelijker is!

14:00u: aankomst Brugge. Het boeltje is daar zeer goed georganiseerd. Prima bewegwijzering en alles gaat vlot. In de kleedkamer kom ik Katrien en Griet tegen. En aan de WC leren we Mieke kennen, een Gentse die een toffe loopclub als Stax wel ziet zitten. Een beetje later hoor ik mijn naam roepen. Karel, van webfabriek!

14:55: we staan massaal te wachten aan de start en… de zon komt er door. Fenomenaal, die microklimaten tijdens wedstrijden.

15:00u: Start! Maar nog niet voor ons. Tegen dat wij de start bereiken zijn we zeker 3 à 4 minuten later

De eerste 5 kilometer krijg ik het gezelschap van Mikaël. Zijn eerste wedstrijd en meteen een grote. We genieten van het lopen, de andere lopers, het parcours. Lopen onder de spoorwegbrug is altijd leuk met al dat kabaal. Het gaat duidelijk wat te traag voor Mikaël en na 5 km zeg ik dan ook dat ie maar alleen moet voortlopen.

6 km: eerste drankbevoorrading: de bekertjes zijn leeg en in paniek proberen ze iedereen een halve liter mee te geven. Veel te veel natuurlijk en er lopen er velen door zonder te drinken. Niet slim, want het is best warm. Ik slaag er toch in een bekertje te bemachtigen.
Ik loop achter 2 dames die ongeveer mijn tempo hebben (mijn treintje).

8 km: de Grote Markt. Altijd indrukwekkend, hoewel er vorig jaar toch meer ambiance was daar. Dat wordt even later goedgemaakt door een klein jazzgroepje. De tweede waterbevoorrading verloopt gelukkig prima. De helft van mijn treintje moet afhaken, waardoor de andere ook achterblijft. Verdorie. Geen treintje meer.

10 km: Nog 5 te gaan! Ik krijg wel wat last van krampen in mijn buik. Vervelend, maar niet erg.

14 km: we versnellen een beetje. Als ik de meet ruik krijg ik altijd vleugels.

15 km: Ik kom over de streep in 1:31:45. Da’s twee minuutjes trager dan vorig jaar maar toen was ik in topvorm en had ik een loopmaatje Lieve die me de hele tijd vooruittrok. Maar bon, ik ben best tevreden. Ik ben uitgedroogd en heb behoefte aan drinken en dan … Zeggen ze doodleuk dat het drinken op is. En daar word ik dan woest van, op zo’n moment.

Hallo Gatorade? Was het sponsorbudget op? Wisten jullie niet hoeveel lopers er mee deden? Of hebben jullie teveel flesjes meegegeven aan de snellere lopers? Ik wou verdorie 25 euro geven voor een paar slokken water.

Het Rode Kruis staat daar dan te kijken of er niemand van zijn suus gaat vallen. Ge zou verdorie van minder omver vallen. Waarom kunnen zij daar niet met kraantjeswater staan? Ik heb nochthans stickers gekocht vrijdag! :-)

Balen. Als trage loper heb je het altijd weer gehad. De prijzen zijn op, het drinken is op, T-shirts alleen nog in reuzematen. Nochtans betalen wij evenveel voor onze wedstrijd en is het ook dankzij ons dat een loop groot wordt, dat er volk op het parcours staat, … Een smet op een voor de rest perfecte wedstrijd.

Gelukkig kwam Mikaël al snel af met een reuzefles water. Hij heeft een supertijd gelopen van 1:20 ongeveer.

Aan de vestiare kwam ik Mieke tegen, de loopster die we leerden kennen voor de wedstrijd. Zij liep 1:34. Ook niet slecht voor haar eerste wedstrijd. We hebben er het concept “bewaakte vestiaire” om zeep geholpen. Ze stonden plots toe dat iedereen zijn eigen bagage nam. Het ging wel sneller, dat wel.

In de auto gekomen horen we Peter meteen op Sporza en maken we Buffie wijs dat Mikaël in de Rode Kruistent zit met een verstuikte voet.

Een goed bad en een lekker etentje bij i. en Henk. Het was voorwaar een fijne zondag.

Volgen! Delen!

8 gedachten over “Dwars door Brugge 2006”

  1. de klachten van het tekort aan drank heb ik vandaag nu reeds een paar keer gehoord (wij waren ingeschreven met het werk en hebben reeds een klacht doorgestuurd naar de organisatie)
    heb helaas zelf niet kunnen meedoen (scheurtje in gewrichtsbanden) maar hoop toch mee te kunnen doen in brussel

  2. Aan km 6 lagen er wel honderden 0,5 l flesjes water in de berm waaruit hooguit een paar slokken gedronken was. Ze hadden beter die flessen in bekertjes geschonken i.p.v. ze in zijn geheel mee te geven. Ik had het geluk om nog een bekertje te grijpen (water en geen gatorade). Aan de finish waren de gatorade-flesjes allemaal op maar waren ze cola-blikjes aan het uitdelen (als ik me niet vergis van den Aldi), ik kon één van de laatste blikjes bemachtigen. Op hun website spraken ze al weken van 5000 lopers dan mag je wel verwachten dat ze genoeg drank voorzien.

  3. Inderdaad, de drankbevoorrading kon beter zijn, zowel onderweg als na de finish. En cola (niet van den aldi, maar van pepsi, dacht ik) na zo’n inspanning is ook niet direct een geweldig idee…
    Maar bon, we deden het vooral voor de ambiance en de sfeer en zo.

  4. en waar waren jij en mikaël om samen een Leffe te nuttigen ? (en ons terug mee naar Gent te voeren???)

Reacties zijn gesloten.