Slaaf van agenda

Ik heb geen tijd meer om te gaan lopen.
Ik heb geen tijd meer om naar tennis (Wimbledon!) te kijken.
Ik heb geen tijd meer om naar de voetbal (WK!) te kijken.
Ik heb geen tijd meer om eens serieus mijn garage uit te mesten.
Ik heb geen tijd meer om eindelijk eens die trouwfoto’s af te werken.
Ik heb geen tijd meer om serieus mee te helpen aan Gentblogt (voorbereiding Gentse Feesten en al!)

De vier voornaamste redenen voor dit chronisch tijdsgebrek zijn:

 • dat ik kandidaat ben voor de gemeenteraadsverkiezingen
 • dat we nogal wat vriendjes hebben waar we mee gaan eten. Of vrienden die baby’s krijgen die wij dan met veel plezier gaan verwelkomen
 • dat wij nogal wat verbouwingen plannen in het najaar: er komt een nieuwe badkamer, er komen ingebouwde kasten in de gang en in de living, er komt een nieuwe “beplanking” op ons dakterras
 • dat wij het vrijgezellenfeest van Mikaël en Nadine proberen voor te bereiden. En ook een verrassing voor op den trouw. Dat het wijs zal worden is zeker. Maar ja, daar is nog wel wat werk aan.
 • Vanavond gepland: lopen met Peter, die sinds de stadsloop zijn schoenen niet meer heeft aangetrokken. En daarna babytime. De rest van het weekend: SP.a-dinges. Tot en met 9 juli zit alles vol, geen speld meer tussen te krijgen. En daarna zit alles “behoorlijk vol” Ik word slaaf van mijn agenda, vrees ik. En het moet nog écht beginnen!

  Al hoop ik morgenavond te kunnen genieten van ons nieuwe speeltje: bakske dat kabelsignaal doorseint zodat wij naar de voetbal kunnen kijken op ons dakterras.

  Stacy

  Stacy is gevonden. Vermoord.

  En daar ben ik nu al een paar uur nie goe van. Ik weet wel, het was te verwachten. Maar toch. Zolang ze niet gevonden zijn blijf ik altijd hopen. Tegen beter weten in.

  Stacy is amper 7 jaar geworden en heeft een ellendig leven achter de rug. Mishandeld door haar moeder en in niet echt comfortabele toestanden groot geworden. En dan gruwelijk vermoord worden.

  Ik moet op de foto en de beschrijvingen afgaan maar Stacy zag er een leuk meisje uit. Een deugnietje. Ne kapoen, gelijk dat we zeggen.

  Het leven is echt niet eerlijk.

  En nu is het wellicht wachten tot ze het lichaam van Nathalie gevonden hebben.

  Update: ze hebben een tweede lichaam gevonden… Wellicht Nathalie.

  Blogs en reacties

  Een blog is maar een blog als ge er reactie op kunt geven, vind ik. Gewoon een reactie, zonder dat ge geregistreerd moet zijn.

  Tegenwoordig zijn er zelfs blogs waar ge moet geregistreerd zijn om reacties te kunnen geven.

  Als ge dat niet aankunt die reacties, begin dan geen blog. Of noem het een website. Of whatever.

  Ik zal me wat gaan bezig houden. Registreren op blogs om reacties te geven. Beter dingen te doen. Nah.

  Goh en Wim, ik was niet van plan om over alles wat er gebeurt in de de maatschappij hier iets neer te pennen hoor. Maar om u een plezier te doen (ik ben de goedheid zelve) zal ik er misschien toch eens iets over schrijven. Als ik tijd heb.

  Badkamer

  Na het lopen (gesteld dat een mens gaat lopen) moet je in bad. Of onder de douche. Wij hebben wel een badkamer en ze is zelf behoorlijk wijs. Maar ook behoorlijk onpraktisch. Zwart-witte tegels zijn niet aan te raden in een badkamer. Tegels zijn koud aan de voeten, ik wil een warme badkamervloer. De kast, daar kan niks in. Ik wil een instapdouche en misschien een rainshower. Enz. Allez, we zijn aan het kijken voor een nieuwe. Dit weekend een bezoekje gebracht aan deze mannen. Behoorlijk indrukwekkend. Eens een afspraakje geregeld. Hmmm.

  Gentse Horeca (II)

  De laatste weken mijn Gentse Horeca kennis weer wat bijgewerkt. Eerder artikeltje hier.

  La Cena. Stond al lang op mijn lijstje. En het is er eindelijk eens van gekomen. Ferm de moeite. Lekker eten, gezellig en vriendelijke bediening. Voor herhaling vatbaar. (meer hier)

  Ook eens in de Thalia geraakt. Lekkere quiche. Grote stukken. Lekker slaatje. Vriendelijke bediening. En gezellig kader. Ferm!

  Na de stadsloop brachten we een bezoekje aan Rood. Leuk en creatief. Maar helaas zit er altijd wel iets in het eten dat nogal overheerst. Een smaak waar we niet zo dol op waren. Heel straffe muntroom of gember of zo.

  Nog te doen (naast die van het vorige lijstje)

 • Port’a
 • Faim De Toi
 • Café Parti
 • En ook nog maar eens teruggaan naar ’t Oud Klooster

  Lastig

  Ik vind draadloos internet vree wijs. Peter niet. Hij wil meer aandacht krijgen van mij. Maar hij kijkt naar de voetbal! Hij zou moeten blij zijn dat ik hem laat kijken! Hem met rust laat! Maar neen, plots wil hij me helpen om een bikini te kiezen voor Nadine!

  Carcassonne. Daar gaan we ook nog op verlof. Dat moest ik ook nog zeggen van hem.

  Nu volgt ie mijn vingers. Lastig, zeg ik u.