Stadsloop Gent 2006: verslag

De Stadsloop Gent. Misschien niet de mooiste wedstrijd, maar persoonlijk vind ik het toch een hoogdag in een loopjaar. Gewoon al omdat het zo leuk is om op 500 meter van de streep te wonen. In de twee jaar dat ik loop heb ik al wat vriendjes aangestoken met het loopvirus en die verzamelen dan allemaal bij ons. Omkleden, nummers opspelden, toiletbezoek en vertrekken. De vrienden die ik nog niet heb kunnen besmetten om te lopen waren wel massaal op post om te komen supporteren. Wat het dus een zeer gezellige loop maakt.

0 km: De start. Nog verder te vertrekken dan vorig jaar wegens meer volk. We waren al met een bendeke, maar hé, daar staat het bendeke van Stax en co en we sluiten daarbij aan. Bijna Peter verloren die nog net voor de start een plaspauze inlaste. Om drie half drie het startschot. We waren zeker 3 of 4 minuten verder vooraleer we de boog bereikten. Lopen zat er dan nog niet in, daarvoor moesten we wachten tot we in de Belfortstraat afgedraaid waren. Direct kasseien en licht omhoog. En opletten dat we elkaar niet uit het oog verliezen.

Een aantal minder geoefende lopers hadden alweer laten weten dat ze zich aan mijn tempo gingen houden. Traag maar gestaag. Met 6 vertrokken we: Bruno Matthijs (op de lijst een plaatstje achter mij), Tom (de vorige eigenaar van ons huis), Hans (alias Gerrit Callewaert), Peter Dewilde (de kreunende loper) en uiteraard ook mijne Peter. Door de kronkelende straten van Gent.

3,5 km. De gevreesde Sint-Kwintensberg. Stevig bergop. Daar moest Peter een beetje afhaken. Hij stapte even maar we moedigden hem aan om bij ons te blijven en we lieten hem terugkomen. Want vervolgens gaat het natuurlijk gezellig bergaf. Peter Dewilde zijn we helemaal kwijt. Ik word voorbijgestoken door een lezeres van mijn blog.

5 km. drankbevoorrading. Er was weer niet veel meer. De Spa was blijkbaar op en wij kregen Evian. Goed eigenlijk, want ik lust geen Spa-water. Je bent ervoor of niet, hé. Bruno loopt al een aantal meter voor ons uit.

6 km. Peter moet nu een paar meter lossen. We blijven nog met drie over: Hans en Tom. Met hen zal ik de wedstrijd uitlopen. We zien een brandweerman in outfit meelopen. Ferm!

7 km. de brug aan de Brusselsesteenweg. Daar had ik – in tegenstelling tot veel anderen blijkbaar – geen last mee. Gewoon erop en erover. En vanaf dan weet je dat het gewoon terugkeren is. Handig als je het parcours wat kent.

8 km. Hans bekijkt de tussentijd en besluit dat een tijd onder het uur nog haalbaar is. Het tempo zit goed, ook bij mijn twee loopgenoten.

9 km. Tom en ik “rieken onze stal”. We passeren langs het huis van Tom en net niet voorbij ons huis.

9,5 km. Vanaf het Miat geven we volle gas. We zien Ilse, Henk, Bruno en Michel maar we zijn zo snel (ahum) dat ze geen kans krijgen om een foto van ons te nemen. Maar best ook, want dat is meestal niet zo flatterend.  Een beetje verder hoor ik Els en Lieve, Nadine en Lies nog schreeuwen.
Vrijdagsmarkt: ze laten ons daar een smerig ommetoerke doen. Beetje stom, was liever gewoon recht naar de aankomst gelopen. Hans, Tom en ik komen bijna tegelijkertijd over de streep. Net binnen of buiten het uur (dat valt af te wachten), officiële tijd,. Op mijn horloge tik ik af op 57:30.

10 km. Een verfrissende gatorade! Deze keer met een ruime marge van de versheidsdatum ;-)

Peter komt twee minuutjes later aan. Hij heeft niet echt meer kunnen genieten van de laatste kilometers want hij was compleet kapot. Maar enkele uren later klonk het alweer strijdvaardig: “de volgende keer wil ik niet meer zo afzien, en dan moet ik er toch wat tijd afkrijgen”. We houden er hem aan.

Ik vond het een leuke, ontspannen loop, en het was leuk om tussen zoveel gekend volk te lopen. Door het mooie weer stond er veel volk aan de kant van de weg die ook allemaal supporterden. Leuk en zelden zoveel ambiance meegemaakt.

Het parcours is helemaal omgedraaid in vergelijking met vorig jaar. Een goeie zet, want eindigen via de Lange Munt bleek vorig jaar geen goed idee, dat was dit jaar veel beter. Voor de auto’s was het misschien minder leuk, maar hé, de Stadsloop duurt maar een goed uurtje, één keer per jaar.

De organisatie dan. Voor zover ik kon volgen prima organisatie. Ook de mindere goden werden deze keer niet over het hoofd gezien. Persoonlijk had ik mijn eigen faciliteiten. Maar voor de vrouwen was geen (!) douche voorzien. Voor de mannen was er een koude douche, maar da’s meestal het geval. Blijkbaar was er ook voldoende kinderanimatie, een pluspunt!

Supporters: Nadine, Lies, Els VE, Raf, Lieve VA, Jurgen, , Michel, Bruno, Ilse, Henk
Supporters die ook ergens aan de kant van de weg stonden en mij al dan niet gezien hebben: San, Caroline en Tijs (?), Hendrik en Hans

Andere verslagen van de Stadsloop
Ruthje
Kerygma
Bruno
Michel
Sandra
Edwin

Volgen! Delen!

14 gedachten over “Stadsloop Gent 2006: verslag”

 1. verdorie, ik was er rotsvast van overtuigd dat de start om 14u was en ben daarom niet meer naar gent vertrokken omdat ik toch te laat ging zijn.

 2. hey lien, proficiat met je loop.
  je bent mij voorbijgegaan op de Keizersbrug, maar ik had op dat moment – en eigenlijk voor het grootste deel van de wedstrijd – geen energie meer om je bij te houden, laat staan hallo te zeggen…

 3. Het was leuk, het was zwaar en ik heb er van genoten, zoals ik ook weer van jouw verslag genoten heb!

 4. Inderdaad een leuke ervaring zo in een massa door Gent lopen. Wel een advies voor de organisatie een opvangbak voor de lege of halfvolle waterflesjes: voorzie enkele grote vuilnisbakken zodat niet alles op de grond gesmeten wordt.

  Proficiat aan alle deelnemers en aan degene die dit jaar langs de kant stonden volgend jaar aan de startlijn hé

 5. Ik heb je gezien én ik heb geroepen (op zo’n 5 meter voor de eindmeet) maar je was te geconcentreerd om het te horen :)

 6. Hei Lien en Pé,

  proficiat!
  Geloof het of niet, maar net het moment dat ik door mijn venster keek, zag ik jou voorbijlopen.
  Heb toen naar pé gezocht, maar die heb ik niet gevonden.
  Wel ook de brandweerman gezien :-)
  Ik heb er stilletjes over gedacht om volgend jaar misschien ook van de partij te zijn. Al moet ik zo goed als van nul starten… Deze zomer eens een startpoging doen.
  tata

 7. Pingback: Lien Web » Honger
 8. I am sorry for translation from Russian on English language.
  I address to community of programmers and those people which the another’s life, with the request for the help is not indifferent. Never thought that I shall address with similar requests, but the situation compels
  Doctors have found out malignant defeats of bones of a basin (from the left side) and the right hip. Expensive medical treatment abroad (including 2 operative interventions with replacement of joints) is necessary.
  In view of that that at me is, and that friends can borrow that does not suffice the decent sum – hardly more than $20 000 Time strongly draws in! It is very a shame to me to ask, but I do not wish to lead the rest of a life in an armchair…
  To trust in the Ukrainian doctors it is not obviously possible… Please, who than can help!
  Scanned the diagnostic conclusion and the passport can be looked here http://www.i-need-help.name
  webmoney
  Z379794871935
  E-GOLD
  4265785

Reacties zijn gesloten.