Fruitvliegjes

Ik roep die beestjes uit tot de meest ellendige rotbeesten. Muggen kan ik inmiddels weghouden, maar deze taaie beestjes…

Met de warmte wordt iedere vorm van afval direct uit de keuken naar de garage geband. Waar ik alles goed dicht probeer te houden. En er van die vliegenvangers hangen.

Maar toch krijg ik ze niet helemaal geband. Rotzakskes.

Bezoek

8 volwassen en 6 kindjes vanmiddag op bezoek. Zou het alstublieft nog een beetje droog kunnen blijven? Zodat we op het dakterras kunnen? Dankuwel!

Update: het regent nu flink in gent en mijn bezoek kan ieder moment toekomen!

Update 2: Het was nie erg zulle. We hebben een hele tijd binnen gezeten en zijn naar buiten gegaan als het terug mooi weer was. Om de boel af te sluiten zijn we nog eens een boottochtje gaan maken door Gent. Heb ik al eens verteld dat ik wijze vrienden heb?

Sportief babybezoek

Gisteren vroeg opgestaan en nog eens gaan lopen. Het was weer lang geleden, ja, maar ik kan er ook niet aan doen dat het zo heet blijft, hé. 5 kilometer gelopen maar gewoon rustig lopen ging niet. In de schaduw liep ik stevig door, in de zon wandelde ik. Soortement intervaltraining dus.

Op het eind was ik me aan het bedenken dat ik evengoed met de fiets naar Eeklo kon gaan. Zover is Eeklo niet, het weer was prima en ik had er de tijd voor. De douche in en de fiets op. Gek hoe snel je uit Gent bent en langs de mooiste paadjes naar Eeklo kan rijden. Meestal vertrek ik langs het Lieveke om uit te komen aan Beke en vandaar naar Veldekens te rijden. Terugkeren deed ik langs het Schipdonkkanaal tot aan de sluis in Merendree. Langs daar weer de hele tijd langs het water tot in hartje Gent. Mooi! (en 55 km op de teller)

In Eeklo een bezoekje gebracht aan mijn kersverse neefke. Ik moet zeggen, ik zal blij zijn als ze thuis zijn, want het is daar niet uit te houden in de materniteit. Zeker niet in een tweepersoonskamer met een hoop bezoek! Maar het is een schoon manneke en een lieveke. Helaas was de batterij van mijn fototoestel plat en heb ik dus geen nieuwe fotookes!

Autodelen

Wij hebben maar één auto. En dat willen we zo houden. Nu, in de stad is dat niet zo moeilijk. Ik doe zowat alles met de fiets en het openbaar vervoer. Het radiofonisch instituut heeft voor zijn werk de wagen nodig (probeer maar eens in Brussel te geraken om 5 uur ’s morgens of na 00 uur naar Gent te komen). Dus meestal heb ik die wagen niet nodig. Maar soms moet ik wel eens ergens naar toe verder weg. Ik ben ondertussen een krak geworden in het meependelen met mensen. Ik ken veel mensen die toevallig op hetzelfde moment als ik ergens moeten zijn. Beetje flexibel zijn en dat lukt wel.

Als ik naar Eeklo (naar de mama en de papa) moet ga ik met de trein. Opstappen in Dampoort. Twintig minuutjes later staat taxi-mama of taxi-papa klaar aan het station. Handig. Terugkeren lukt me vaak met de auto. Key-card kost 10 euro. Ritje heen en terug naar Eeklo dus 2,5 euro.

In de praktijk durf ik ook wel eens te autodelen. Ik heb een paar vriendinnen die hun auto niet altijd nodig hebben en dan mag ik die lenen. Tegen vergoeding natuurlijk, de nafte is voor iedereen duur.

Maar er is nu in onze buurt een Cambio-standplaats gekomen. Niet dat ik het echt nodig heb dus, maar ik wou maar eens geïnformeerd zijn. Ahum. Als ik het allemaal goed bereken komt dat neer op:
* 50 euro instapkosten
* 4, 95 euro abonnement per maand
En dan heb ik nog geen kilometer gereden. Je betaalt én per kilometer (2€) én per uur (0,34) voor de auto. (goedkoopste auto)
Voorbeeld: vorige week zondagavond BBQ voor pa zijn verjaardag. Laatste trein naar Gent om 21:09, beetje vroeg. Maar i. haar auto was beschikbaar. Van 16u tot 23u de auto nodig. 7 uur, 50 km. 31 euro! Slik!

Iets anders dan. Autopia. Veel doorzichter, want enkel kilometerprijs. Lidmaatschap 5 euro per jaar. Maar ik heb het niet helemaal uitgesnord: moet je zelf een autodeelgroep opzetten? Of kan je er zo instappen? Per kilometer tot 0,35€. Eeklo heen en terug kost dan 17,5€. Hmmm. Nog altijd 15 euro meer dan mijn 2,5 euro.

Ik hou het maar op de trein. De trein is altijd een beetje reizen.

Is een auto niet meestal veel duurder dan de trein als je er alleen inzit?

Jonas

Is de naam van mijn broer zijn eerste kindje! Een zoon! 3 kilo 900…

Snel snel een bezoekje gebracht. Het kleintje was amper een uurtje oud toen we er binnen vielen. Veel zwart haar, gelijk wij allemaal toen we geboren werden. En het was een braveke. Voorlopig toch.

En nu snel verder doen… Want vanavond BBQ op ons dak voor 11 man! Maar deze foto kan ik jullie alvast niet onthouden. Tante Lena en Jonas!

lienweb.JPG

Gedaan met Gentse Feesten

Gisteren nog eens naar de Gentse Feesten geweest. Eerst met Henk en I. naar de Wentelteefjes. Vreemd stuk. Maar Katrien P. stak er met kop en schouders bovenuit. Vonden wij als goede vrienden van Katrien. Maar het was écht zo! Proficiat, Katrien.

Daarna even naar huis en dan Bal Infernal – Sint-Jacobs – Baudelo – Krochtje – huis. Half zes en het volstond wel!

Het waren mijn kalmste feesten sinds ik in Gent verblijf. Maar het was leuk. We kunnen er weer tegen voor een jaartje!

Pa

Vanavond waarschijnlijk weer geen Gentse Feesten. Pa geeft een BBQ voor zijn verjaardag. Proficiat, pa!
Hij zou graag een eerste kleinkind krijgen voor zijn verjaardag. Mijn schoonzus kan nu iedere dag gaan bevallen. En mijn pa wordt peter van het kleintje. Dus het zou wel leuk geweest zijn als het vandaag op de wereld kwam. Maar volgens de laatste berichten zal het nog niet voor vandaag zijn. En zullen mijn broer en schoonzus gewoon naar de BBQ komen. Spannend!

En misschien ga ik het vanavond maar niet te laat maken. Hoewel ik verlof heb morgen en overmorgen. Maar ik wil me ook een beetje nuttig maken in mijn verlof.

Hoewel het met dit weer altijd verleidelijk is om lang van de koele buitenlucht te genieten.

Brusselse feesten.

Ge moet niet per sé op de Gentse Feesten vertoeven om het laat te maken. De vrijgezellendag van Mikaël en Nadine leende zich daar ook uitstekend voor. Net thuis (6.15u) en nog opmerkelijk fris. Bobben, hé.
Een uitgebreid verslag krijgen jullie ongetwijfeld van de trouwers. Maar ik kan wel al meegeven dat het vree wijs was. We hebben in Grimbergen, Leuven en Brussel rondgecrosst. We hebben het zeer warm gehad, zijn dan een beetje ondergeregend, beetje genoten van de koelte van de nacht om het ten slotte koud te krijgen. En nu wordt het al weer warm. Tijd om te gaan slapen. Slaapwel!

Het is maar dat ge het weet maar …

… de consumentenlijn is open!

Vanaf vandaag, woensdag 19 juli 2006, kunnen consumenten met alle vragen, problemen of klachten terecht op het gratis nummer 0 800 120 33. ‘Mensen weten nu vaak niet waar ze terechtkunnen met welke klacht. Wie niet weet wat te doen met een ongevraagd pakje in de bus, wie moeite heeft met de kleine letters in contracten of wie zich zorgen maakt over de veiligheid van het speelgoed van zijn kinderen, kan voortaan terecht bij hetzelfde gemakkelijk te onthouden telefoonnummer, zegt bevoegd minister van Consumentenzaken Freya Van den Bossche. De consumentenlijn is elke werkdag bereikbaar van 9 tot 16 uur. Vanaf 25 september 2006 is dat tot 17 u. Buiten deze uren worden vragen of problemen genoteerd via een antwoordapparaat.