Zot!

Al vaak van horen vertellen, gisteren voor het eerst zelf gezien. Een auto die in de verkeerde richting op Dampoort reed. In volle spits. Ik wist niet wat ik zag. De politiecombi die ter hoogte van mij was (maar dan op het uiterst linkse vak) kon haar nog net ontwijken en doen stoppen. Een geluk voor de dame in kwestie dat ze bijna tegen de politie reed eigenlijk. Die kon haar weer veilig van het drukke ronde punt loodsen.

Geschift maat!

Ten Doorn

Die school, hé, daar ben ik 16 jaar lang naar toe geweest. Eén jaar zomerklasje, drie jaar kleuter, zes jaar lager en zes jaar middelbaar. De laatste twee jaren kwam i. me gezelschap houden.

In onzen tijd was dat nog een nonnekesschool waar alleen meisjes zaten. Behalve in de sportrichting, daar zaten een paar jongens. De halve school was daar dan verliefd op en zij hadden liefjes à volonté. Nu is dat gefusioneerd met het college ernaast.

In onzen tijd, hé, moesten we daar uniformkleuren dragen. Blauw, wit en grijs. En kousen in uw schoenen. En de rok tot over de knieën en de schouders bedekt. En geen piercings. Ik heb er een degout aan blauw aan overgehouden.

Maar het was een goeie school. Ik heb daar heel graag gezeten. En ik ben zeker dat het nog een goede school is.

Twee avonden, twee premières

Vrijdagavond première Henk Rijckaert. Een deel van de show hadden we al gezien, ergens in februari. Maar een heel deel hadden we nog niet gezien. Maar het was wijs! Ik ben ook een beetje trots op hem! Het was ook gezellig eigenlijk, want een hoop volk dat we kenden. Een eerste aanrader! (Kijk hier)

Gisteren een Gentse première. Het stuk heeft al in Antwerpen gespeeld. Een totale Entführung. Direct gereserveerd als we de cast en het concept zagen. De cast: Jan Decleir, Els Dottermans en Tom Dewispelaere. Het concept: iets tussen opera en theater. De acteurs zingen niet zelf, daarvoor hebben ze een operazanger. De meeste rollen worden dus door twee personen gespeeld. Volgens De Morgen (die het stuk kapot gerecenseerd hebben) was dat vaak verwarring. Geen last van gehad eigenlijk. Ik vond het stuk GE-WEL-DIG GOED. Het heeft me van begin tot eind vastgegrepen en voor een stuk dat 2 uur 20 minuten duurt is dat wel ferm. Alleen jammer dat de tekstbalk ergens op het einde uitviel. Waardoor we toch een stukje gemist hebben. Het leverde wel grappige situaties toen er plots in grote pinkende letters “SYSTEM IS READY” op het scherm verscheen. Maar gelukkig kwam het even later terug goed. Een tweede aanrader!

En daarna gezien dat de Foyer weer helemaal geworden is wat het was. En dat is maar goed zo. En aangezien de eigenaars van de Soup Culture dat overgenomen hebben zal ik daar binnenkort dus eens moeten reserveren.

1850.be

Kijk, ik vind politiek wijs. Al van het moment dat ik kan lezen vind ik het leuk om al die folders, programma’s, briefkes te bekijken en te bestuderen. Ja, ook van de partijen waar ik absoluut nooit van mijn leven zou op stemmen. Gewoon om te blijven weten waar ik zeker niet op zou stemmen. Als ik de boekskes van het Vlaams Belang Gent lees heb ik trouwens meestal de indruk dat zij het over een andere stad hebben.

Wat me er doet aan denken: ik heb nog niks gekregen van andere partijen. Ik verdenk hen ervan dat ze mijn bus overslaan omdat er te veel affiches en vlaggen aan mijn huis hangen. Vrijdag hebben al mijn buren iets gekregen van het LSP. Ik niet. Ik denk dat ik een sticker aan mijn bus ga hangen:

  • “Het is niet omdat ik socialist ben dat ik niet geïnteresseerd ben in jullie programma. Mag ik ook een foldertje?”
 • Maar wat ik eigenlijk wou zeggen: mijn vrienden zijn daar ook zo mee bezig. En ik vind dat wijs. Onverschilligheid tov de verkiezingen en de politiek is niet aan mijn vrienden besteed. i. en Michel bijvoorbeeld houden zich voor het project bezig met het vergelijken van de verschillende programma’s, voorstellen kandidaten,… Michel maakt zelfs heelder studies van de websites van de kandidaten.

  En dan is er Mikaël. Amper twee jaar woonachtig te Grimbergen. En wat doet hij? Hij registreert www.1850.be, maakt een studie van de politieke situatie, stelt de partijen voor, de kandidaten, de programma’s en gaat zijn lezertjes op de hoogte houden van de politieke gebeurtenissen in Grimbergen. En hij doet dat helemaal alleen. Ik vind dat heel ferm en ben dan ook een beetje trots op hem. Go Mikaël! En de volgende keer ook op een Grimbergse lijst? :-)

  Bakfiets

  Vanmorgen op Gentfietst rondgehuppeld. En een bakfiets mogen uitproberen.

  Ik moet zeggen: het eerste model stond me wel aan.

  cargobike_1.jpg

  Het prijskaartje is een nadeel: 1500 euro.

  De echte bakfiets daarentegen, die kreeg ik niet onder controle. Daar is wat meer oefening voor nodig.

  cargotrike_1.jpg

  De Beloften

  Daar ga ik vanavond met i. naartoe. En eerst een beetje samen eten. We zijn beiden manloos vanavond, dus dan is het wel fijn om samen op te trekken.

  Andere beloften. Dirk en ik hebben vannacht mekaar beloofd om op 10 oktober terug te gaan lopen. En we waren niet eens zat toen. Allez, ik toch niet. ;-)

  Ondertussen heb ik vandaag al een km of 20 gereden, affiches uitdelen. Het is dus niet dat ik geen sport doe in de campagne.