1850.be

Kijk, ik vind politiek wijs. Al van het moment dat ik kan lezen vind ik het leuk om al die folders, programma’s, briefkes te bekijken en te bestuderen. Ja, ook van de partijen waar ik absoluut nooit van mijn leven zou op stemmen. Gewoon om te blijven weten waar ik zeker niet op zou stemmen. Als ik de boekskes van het Vlaams Belang Gent lees heb ik trouwens meestal de indruk dat zij het over een andere stad hebben.

Wat me er doet aan denken: ik heb nog niks gekregen van andere partijen. Ik verdenk hen ervan dat ze mijn bus overslaan omdat er te veel affiches en vlaggen aan mijn huis hangen. Vrijdag hebben al mijn buren iets gekregen van het LSP. Ik niet. Ik denk dat ik een sticker aan mijn bus ga hangen:

  • “Het is niet omdat ik socialist ben dat ik niet geïnteresseerd ben in jullie programma. Mag ik ook een foldertje?”
 • Maar wat ik eigenlijk wou zeggen: mijn vrienden zijn daar ook zo mee bezig. En ik vind dat wijs. Onverschilligheid tov de verkiezingen en de politiek is niet aan mijn vrienden besteed. i. en Michel bijvoorbeeld houden zich voor het project bezig met het vergelijken van de verschillende programma’s, voorstellen kandidaten,… Michel maakt zelfs heelder studies van de websites van de kandidaten.

  En dan is er Mikaël. Amper twee jaar woonachtig te Grimbergen. En wat doet hij? Hij registreert www.1850.be, maakt een studie van de politieke situatie, stelt de partijen voor, de kandidaten, de programma’s en gaat zijn lezertjes op de hoogte houden van de politieke gebeurtenissen in Grimbergen. En hij doet dat helemaal alleen. Ik vind dat heel ferm en ben dan ook een beetje trots op hem. Go Mikaël! En de volgende keer ook op een Grimbergse lijst? :-)

  Volgen! Delen!

  2 gedachten over “1850.be”

  1. Politiek heeft me al altijd geïnteresseerd, maar wat ik nu zo leuk vind is dat ik elke dag je snoetje zie als ik thuiskom ! Hihi !

  2. Een variant op hetzelfde thema … of toch ongeveer … heb ik geschreven in cursiefvorm … over een manier om burgemeesters-in-spe te motiveren om niet aan mijn deur te komen bellen:))
   En Lien … succes met de campagne!

  Reacties zijn gesloten.