Bakfiets

Vanmorgen op Gentfietst rondgehuppeld. En een bakfiets mogen uitproberen.

Ik moet zeggen: het eerste model stond me wel aan.

cargobike_1.jpg

Het prijskaartje is een nadeel: 1500 euro.

De echte bakfiets daarentegen, die kreeg ik niet onder controle. Daar is wat meer oefening voor nodig.

cargotrike_1.jpg

Volgen! Delen!

7 gedachten over “Bakfiets”

 1. Beestig!

  Ik heb er zo in Amsterdam ook veel zien rondrijden en dat leek me echt superhandig. Boodschappen doen in Gent is niet altijd even gemakkelijk: de auto is meer miserie dan wat anders en te voet weegt het al gauw redelijk wat. Zo’n bakfiets zou dan echt superhandig zijn om eens een bak Duvel en wat andere levensnoodzakelijke dingen mee te brengen.

  1500 € is idd veel. Zou dat niet lukken om in een soort systeem met buurtbewoners samen zoiets aan te kopen, prijs te delen, en dat ding dan gewoon te reserveren of gewoon te gebruiken indien door niemand anders gereserveerd? Misschien iets voor je kiescampagne ;-)

 2. ik ben juist enen aan het “renoveren”.Allez, ben er eigenlijk al 10 jaar aan bezig, neem regelmatig een pauze van een aantal jaar.Is zelfs de reden geweest om avondschool fietsmecanicien te volgen.Ga er deze winter toch wa meer tijd en geld in steken.Zal nooit enen worden om het uurrecord mee te breken.Als hij “toonbaar” zal ik eens ne foto van het eindresultaat posten

 3. Dringend tijd dat socialisten en groenen fietsgrief voor mensen met 1, 2, 3 of meer kinderen aftrekbaar maken. Zal alleszins al een beetje helpen. Naast gezinsvriendelijk is het ook anti-ozon.
  Er bestaat trouwens een bakfiets voor 8 kinderen.

 4. Gezien Ben nog steeds geen rijbewijs heeft, en dat er grote kans is dat daar geen verandering meer in komt, kijkt hij nu ookuit voor een bakfiets.

  Zo kan hij die kleine pruts volgend jaar toch ook eens naar de creche doen :-)
  + inkopen gaan doen in het warenhuis.
  Tot nu toe ben ik altijd diegene die zich moet opofferen om overal naar toe te rijden. Stom misschien, maar dat werkt soms op mijn systeem.

  Nu nog het juiste modelleke uitzoeken.

 5. Hallo bakfietsmensen,

  Voor een reportage nav de ‘Heen- en Weerweek’ ben ik op zoek naar iemand die me zijn bakfiets even wil uitlenen voor een testrit. Bedoeling is dat ik een parcours afleg door gent met allemaal gekke alternatieve vervoersmiddelen… Is er iemand in het Gentse die me kan helpen?
  @Phlip M.: die bakfiets voor 8 kinderen, waar heb je dat gezien? Cool!
  merci, evelyne 0474320801

Reacties zijn gesloten.