Ons appartement

Kijk! Dat zijn de binnenmuren van onze vorige woonplaats! Het appartement aan de overkant!

200612_2_05.JPG

Die muren hebben veel gehoord en gezien! :-)
Het huis werd op het moment dat wij verhuisden verkocht en de nieuwe eigenaar heeft er al veel aan veranderd. En hij doet dat allemaal zelf. Nu is hij dus bezig aan ons appartement. De vorige weken zagen we al de deuren en de keuken naar beneden komen, nu dus de binnenmuren. Het zal veranderen van een eenvoudige maar charmante flat – die dringend een serieuze onderhoudsbeurt nodig had (en ik denk dan vooral aan de piepkleine badkamer)- naar een loftachtig iets. Ik ben benieuwd maar hij is alleszins goe bezig! En hoera, daarna gaat hij er zelf in wonen!

200612_2_06.JPG

Brouwers op dvd?

Nog 35 euro bonnen dat we moeten spenderen in de Fnac dit jaar. Ik was eerder deze week aan het zoeken naar een dvd-serie, altijd wijs. Silent Witness en Murder in mind behoren tot de mogelijkheden. Of Terug naar Oosterdonk. Heb ik al een keer of 4 gezien maar tot nog toe de sterkste reeks aller tijden.

Maar jaren geleden zag ik een reeks op Canvas over een brouwersfamilie. Steenhuyse of zo, een Frans-Belgische productie, over een generatie of drie. Lucas Vanden Eynde had er alleszins een rolletje in. Dat zou ik nog wel eens willen zien. Maar ik weet de naam niet meer, laat staan dat ik weet of het op DVD uit is.

Zo van die generatiedinges, geestig vind ik dat. Andere tips?

Geen kerststress hier

Wij doen daar niet aan mee. Op kerstavond kwam mijn schoonmoeder eten dus eten maken voor drie personen is niet echt stresserend. Hoewel er wel hapjes, soep, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert was. OK, door omstandigheden zijn we zelf niet aan het hoofdgerecht begonnen. Te veel. En ik was ziek en heb eigenlijk enkel hapjes en soep gegeten. Da’s dan de eerste keer dat ik met Kerst afgevallen ben ipv bijgekomen.

Versiering in huis? Ook daar doen wij eigenlijk niet aan mee. Ik zie het mezelf eigenlijk gewoon niet doen. Kerstversiering kopen en mijn huis versieren? Neuh. Bovendien vind ik het zonde van zo’n boom. Ik zie graag bomen, maar ik laat ze liever in de natuur staan. En een nepexeplaar? Neuh.

Cadeautjes? Ook makkelijk. Voor mijn zus en mijn pa heeft mijn broer voor het cadeau gezorgd en hebben we de kosten gedeeld. Ma wou een bon van een kledingswinkel en heeft er nog een boeket bloemen bijgekregen. Mijn schoonmoeder hebben we verwend met een sneukelpakket uit de Spar (met advocaat, snoepjes, wijn, koffie, …). Je merkt het: allemaal dingen waarvoor ik niet de drukke kerstshopping in moest.

Mijn broer en ik hebben trouwens een aparte regeling wat betreft cadeautjes kopen. Hij “betaalt” onze badkamer, wij “betalen” hun oprit. Symbolische cadeautjes dus. Zo heb ik ook al mijn boiler van hem gekregen! :-)

Ik heb maar twee echte cadeautjes gekocht dit jaar. Voor Jonas een soortement rammelaar, speelgoed. Hij was er al meteen gek op. En voor Peter een scheermachine. Een Philips Coolskin. Zo een dat ie onder de douche kan gebruiken. Alleen jammer dat het apparaat zelf niet in de doos zat. Straks ga ik terug naar de winkel: ze kunnen maar beter zien dat ik snel het toestel mee krijg! Dus toch een klein beetje kerstress! :-)

Update: de winkelier had zelf al de fout opgemerkt… Scheermachine terecht en nog twee doosjes Nivea-spul voor erbij gekregen!

Vijf

Allez hup. Een stokje. Vijf dingen te vertellen over mezelf die u waarschijnlijk nog niet wist, bij voorkeur ietswat vreemde dingen.

1. Ik heb nog balletdansen gedaan en viool gespeeld. Twee dingen waarvoor ik absoluut geen talent had maar ik heb het toch geprobeerd!

2. Ik ben in mijnen jongen tijd (17 jaar) nogal een gothicer geweest. Met puntschoenen, zwart gelakte nagels en lippen, spinnewebben op mijn gezicht getekend en een omgekeerd kruis rond mijnen. Niet lachen, graag! Alle foto’s hiervan zijn vernietigd, hoop ik. Toen de liefde voor het toenmalig vriendje over was ben ik ook afgekickt van de zwarte muziek.

3. Ik mocht vroeger altijd alleen zingen vooraan in de kerk op de grote feestdagen. Ik kon goed zingen eigenlijk. En ik was ook één van de weinigen die dat durfde. Nu zing ik eigenlijk nooit meer tenzij meezingen met de radio of een CD. Hier voor mijn PC of luidkeels in de auto. Jammer, want zingen vind ik heel erg leuk.

4. Er zijn nog heel veel dingen die jullie niet weten over me, maar ik ga dat hier echt niet allemaal aan jullie neus hangen! :-) (Lees: ik heb geen inspiratie meer en ik wil het snel publiceren.)

5. Ik hou eigenlijk niet zo van stokjes. Ik heb er al veel gewoon niet opgenomen eigenlijk. Maar dit stokje doe ik toch omdat ik het nu eindelijk kan zeggen.

Maar allez, we gooien het door naar Het Radiofonisch Instituut, Els, Aline (dat ze nog eens iets schrijft), Satur9’s World en Lies

Braeckevelt-c

De laatste maanden krijg ik nogal rare mails in mijn mailbox. En dan heb ik het niet over spam, daar word ik uiteraard ook mee overladen. Maar mensen die me zeer gerichte vragen stellen over facturen of herstellingen. Bij nader onderzoek blijkt het altijd over rusthuismeubilair te gaan. Hmm. Daar ben ik nu eens niet in gespecialiseerd zie. Nog nader onderzoek leert me dat de mensen eigenlijk willen mailen naar de firma Braekevelt, verkopers van “zorgmeubilair”. Ik verwijs de mensen dan altijd door naar mijn bijna-naamgenoten.

Vanmorgen kreeg ik zelf kerstwensen voor de firma Braekevelt in mijn mailbox. Met een nogal ongewoon prentje bij. Oordeelt u vooral zelf. Maar ik associeer zo’n prentje meestal niet met Kerstmis. Straks wordt mijn blog nog verbannen voor de werkende mens.

foto.jpg

Misschien interessant om mee te geven: de tekst die er bij hoort:

Het is niet mijn gewoonte om dit soort mails door te sturen, maar in deze tijden van vreugdevol samenzijn, cadeautjes uitdelen en kalkoenen vreten zou ik willen stilstaan bij de mensen die het minder breed hebben.
Deze foto in bijlage komt van een dame uit Madrid. Ze bewijst dat er overal, overal ter wereld armoede voorkomt.

Het is aangrijpend om deze arme vrouw te zien in de straten van Madrid, met gescheurde kleren en plastic zakje in de hand.

Wees niet ongevoelig en stuur deze foto door om onze samenleving te sensibiliseren voor het onrecht dat nog steeds bestaat. Groetjes, prettige eindejaarsfeesten ……….en bedankt.

Mijn droomtelefoon

De ideale GSM bestaat nog niet. Er bestaat van alles en nog wat met veel te veel functies die we toch niet gebruiken. Ik heb er nu ééntje waar ik vanalles mee kan doen, zelfs TV-kijken. Hoe komen ze er op. TV-kijken op zo’n klein schermpje. Wat doe ik er wél mee: bellen, sms’en, de herinneringen, de wekker en de radio (handig soms).
Er bestaan allerlei toestellen, maar een mens ziet door het bos de bomen niet meer. Leuker zou zijn dat je zelf de functies van je GSM zou kunnen samen stellen.
De laatste dagen verzuchtte ik wel eens: op mijn GSM zou ik de google-dinges willen kunnen bekijken: de mail, de calendar en de docs. En wat lees ik vandaag in de krant:

Overigens is Apple niet de enige die aan een nieuwe telefoon werkt. Volgens de Britse krant The Observer is ook Google aan het onderhandelen met telecomoperator Orange om samen een gsm op de markt te brengen. Het zou een mobieltje moeten worden waarmee je op een eenvoudige manier op het web kunt surfen en je e-mailberichten van Gmail kunt lezen.

Met behulp van Google Maps kan je met het telefoontje ook aan plaatsbepaling gaan doen. Bedrijven zouden op die manier ook gepersonaliseerde reclame kunnen doorsturen naar de bellers. Ten slotte moet ook het uitwisselen van YouTube-video’s met de gsm mogelijk worden. Veel eerder dan 2008 zou de Google-gsm echter niet verwacht moeten worden.

Over de calendar en de docs spreken ze nog niet, maar ze zullen daar wel aan denken zeker?

Maar bon, met de googletelefoon gaan we al een stuk in de goede richting dan. Maar moet de ideale GSM voor mij kunnen, welke functies?

  • bellen en sms’en: Uiteraard
  • radio: handig voor op de trein, dan kan ik mijn Radiofonisch Instituut horen. En de actua.
  • wekker en herinneringen: om op te staan en belangrijke dingen niet te vergeten
  • gmail, calendar en google docs

En om alle toestellen in één te integreren, om te vermijden dat je met 7 toestellen rondloopt:

  • muziekbestanden: niet te veel, maar toch een liedje of 500 pakweg
  • hartslagmeter. En afstandsmeting. Voor het geval ik terug ga lopen (er rijpen stillekesaan een paar Goede Voornemens)

Dat volstaat voorlopig. Denk ik. Hmm. Kan iemand dit toestel voor mij maken? En oh ja, hij moet er ook nog een beetje goed uitzien!

Brandwonden zijn rare dingen.

Gisterenavond wou ik de grote bakplaat terug in de oven steken. Die was niet warm, maar ernaast stond een pot soep te koken. En het stuk plaat dat daar dicht tegen lag was wel warm. En bij het opnemen botst dat dus tegen mijn arm.

Niks erg, ik schrok even, maar niet van die aard dat ik het onder water moest steken. Dacht ik. Na een minuutje of 5 begon het toch wat pijn te doen. Eventjes onder de kraan gestoken. De rest van de avond met een icepack er tegen. Want eens je het onder het koud water gestoken hebt moet je dat dus koud blijven houden of het doet wél veel pijn. Maar bon, niet erg.

Tot ik het gisterenavond voor de spiegel stond en het Bruno-effect had: Aaaaarghh! Een grote rode brandwonde, 10 cm lang en tot drie centimeter breed. Behoorlijk indrukwekkend eigenlijk.

Vanmorgen toch maar om een nieuwe tube Flammazine geweest!