Koningin Elisabethwedstrijd

Peter en ik zijn fan van de Koningin Elisabethwedstrijd. Vooral piano en viool, de zang vinden we het minst leuk. En het sabbatjaar valt weg, dus vanaf nu hebben we ieder jaar een weekje luisterplezier.

Het leuke is: je moet er niet voor thuisblijven. De uitzending op Canvas begint zo laat dat we meestal al thuis zijn dan. Nadeel is wel dat een mens te lang opblijft om goed te zijn.

Nu ja, het gebeurt meermaals dat we in slaap vallen bij de wedstrijd. Niet omdat we het saai vinden, gewoon omdat het zo ontspannend werkt. En het is niet dat we alles zien, dat is gewoon niet te doen.

Gisterenavond, na een lange en vermoeiende gemeenteraad, nog een stukje gekeken. Anna Vinnitskaja. Zo opgaan in de muziek, zo emotioneel, zo pakkend. Peter en ik waren onder de indruk. Maar we zijn geen kenners dus we vragen ons dan ook altijd af wat de kenners er van gaan zeggen. De kenners was het met ons eens en ook zwaar onder de indruk.

Die verslagen in de kranten lezen vind ik ook wijs. Zo vandaag in De Morgen over een eerdere kandidate: “Haar hele klankwereld wordt door de rechterhand bepaald, wat structureel en harmonisch onevenwichtig aandoet”. Prachtig toch?

Alleszins, we kijken uit naar de laatste finaleavond wanneer de enige overgebleven Belg mag aantreden. En de uitslag natuurlijk. Volgens Peter is dat keer op keer een TV-hoogtepunt van het jaar voor hem!

Babylijst en opnieuw naar de gynaecoloog

Gisteren babylijst gelegd bij Bollebuik. Ja, we zijn er op tijd bij! Prima begeleiding en advies, ruime winkel, leuke spullen, … Veel keuze maar ook niet te veel en da’s maar best ook voor een twijfelmens gelijk ikl. Zo hebben ze drie babyfoons waaruit je kan kiezen, deze zijn volgens hen alledrie goed. Het is deze geworden. Als er 10 staan dan weet ik het helemaal niet meer. Relaxstoeltjes hadden ze er zelfs maar ééntje, gewoon omdat dat volgens hen de beste is. En ik heb een hele leuke verzorgingstas besteld! (en naar het schijnt is ze praktisch ook)
skip-hop.jpg
Tot half twee bezig geweest (jaja, dat duurt zo lang) en we moeten nog eens terugkeren voor wat kleertjes en speeltjes.

Daarna naar de gynaecoloog. Alles tip top in orde en zo voel ik het ook. Gewicht, bloeddruk, grootte van de buik, grootte van de baby, … En mijn afspraken zijn vastgelegd tot het einde van de zwangerschap. Dat brengt het nog wat dichterbij!

20 km door brussel door een supporter

Ik ga niet zeggen dat supporteren voor de 20 km even wijs is als meedoen aan de 20 km, maar het komt toch in de buurt.

Voor de start spreken we weer met iedereen af aan het TV Brussel tentje. Gezellig keuvelen. Wij eten vettige frietjes terwijl Mikaël nog wat sportdrank nuttigt.

Start: in het park gestaan, veiligheidshalve achter een vuilnisbak kwestie van niet omvergelopen te worden. Als alle lopers gepasseerd zijn, zijn er ook al 15 minuten gepasseerd. Sedert het invoeren van de chip en de startmatten op het einde van het park, is het omver lopen van mensen in het park duidelijk veel verminderd. Het gaat er gemoedelijker aan toe.

Op het gemak kuieren naar de aankomst, we zien nog een mooi plaatsje met uitzicht op de aankomst en de laatste bocht en we nemen onze plaats in. Vijf minuten later (ofte op 30 min) krijgen we al entertainment: de eerste rolstoelpatiënt finisht. Zo gaat het door tot 1u, dan komen de eerste lopers aan. Slik! Straf!

1:17:52: Een vriend loopt over de finishlijn. De rijen lopers zijn nog niet zo dik dan en het zal één van de enige lopers zijn die we herkennen. Lopers herkennen in zo’n massa is echt niet evident en als je te lang kijkt beginnen de kasseien te dansen.

1:47: We herkennen Mikaël aan zijn lange broek, de meeste lopers lopen in short. Zijn netto tijd: 1:42 ofte een verbetering van 10 minuten tov vorig jaar?

Erna voort keuvelen, de vriendjes feliciteren die stuk voor stuk hun tijd verbeterd hadden. Het weer was ook wel ideaal.

Grootste frustratie dit jaar gehoord: aanschuiven bij de aankomst: gevolg: een slechtere netto-tijd en verzurende spieren. Of dat de organisatie daar iets wil aan doen? Een bredere aankomst zone?

’s Avonds: gaan eten met de Stax-vriendjes, ook daar alleen maar succesverhalen. Het was gezellig, en daar kon de vol-au-vent die echt wel niet te vreten was, niks aan veranderen!

Volgend jaar? Ik maak geen beloftes. Eerst bevallen en recupereren. Dan zien hoe we kind-man-werk-politiek en lopen kunnen combineren. Ik wil zeker herbeginnen met lopen, maar of dat volgend jaar al de 20 km zal zijn, dan weet ik niet. De 10 km van Gent moet wel haalbaar zijn.

Overzicht weekend

Economie
We hebben een adapter gekocht om een Maxi-Cosi op de Mutsy te zetten! Met twintig euro waren we er vanaf! Verder ook nog de laatste zwangerschapskledij gekocht (een goedkoop badpak, dank u H&M!) en veel cadeautjes.

Culinair
Gisteren een BBQ in Hove en eergisteren een etentje in de Aperto Chiuso. Vanavond nog een etentje met de STAX-vriendjes die de 20km meelopen in Brussel.

Verbouwingen
Peter, pa en Johan hebben de garage verder ontruimd. Morgen kan ik mijn wasplaats weer inrichten en te zien aan de overvolle wasmand: dat werd tijd!

Sport
Passief dan voor mij, want ik ga straks mee supporteren naar Brussel.

Blogplaats:
ten huize Grimbergen alwaar wij overnacht hebben en waar Mikaël zich mentaal aan het voorbereiden is voor diezelfde 20 km terwijl Nadine voor live muziek zorgt.

Een beetje een druk weekend, maar wel wijs.

Zomaar een gedachte

Als je iedere auto zou uitrusten met een tellertje van de kosten per persoon, zouden mensen dan nog zoveel de auto nemen? Zouden ze het openbaar vervoer nog zo duur vinden? Of zou er meer gecarpooled worden?

Tellertje moet wel alles omvatten: aankoopprijs, verzekeringen, belastingen, brandstof, reparaties, parkeergeld, …. En dat dan per persoon, want een auto met vier gebruiken is natuurlijk goedkoper dan die alleen gebruiken.

Het kwam maar bij me op bij het berekenen van wat een Cambioritje je kost. Lijkt duur, maar wat kost een ritje je anders? Nu staan de mensen er maar een paar keer per jaar bij stil, op het moment dat ze hun verzekering of belastingen betalen. Of soms eens, aan het benzinestation, als de teller maar blijft tikken.

Ik vraag het me maar af.

Update van den toestand

  • Met de badkamer schiet het op, al zou het nog strakker kunnen, het kan niet rap genoeg gaan voor mij. Maar we klagen niet. Het gat naar de garage komt er om veiligheidsredenen niet. Nog twee weken en we kunnen weer douchen in onze eigen badkamer! Douchen zonder dat we dit moeten inplannen in onze agenda!
  • Met de zwangerschap ook alles goed. Het is al bij al een rustig kindje, vind ik. Het beweegt goed maar niet echt superveel al kan ik natuurlijk niet vergelijken. Momenteel heb ik echt nergens last van, ik moet soms kijken naar mijn buik om zeker te zijn dat ik wel zwanger ben. Volgende week lijst leggen en verder mijn hoofd breken over babyborrel. Alle tips zijn uiteraard, zoals steeds, zeer welkom!
  • Gisteren babybezoek gekregen. Het is eens wat anders, de baby komt op bezoek. Dankzij de poststaking en ondertussen genietend van het mooie weer kwamen Jef en zijn ouders het geboortekaartje maar zelf in onze bus steken. Peter heeft ze betrapt en het werd een gezellige avond op het dakterras en in een stoffig huis. Meer van dat!

Ergernissen – aanvulling

Was ik gisteren nog vergeten:

De Fixkes staan nu al meer dan 12 weken op 1 in de Ultratop 50 met kvraaghetaan. Wie is er – net als mij – dat liedje al minstens 11 weken beu? Wegens té veel gedraaid op de radio? Wegens te veel gezever erover in de pers?

* draait radio uit *

Voor de rest gaat alles goed met mij, hoor! :-)

Die van de NMBS zijn schatjes!

Nog maar dik een maand geleden blogde ik er ook al over en nu overkomt het me zelf.
Ik laat mijn GSM liggen in de trein.
Conducteur vindt GSM en belt mijn ma.
Ma belt Peter, Peter belt mij.
Ik bel conducteur en maak afspraak.
Om 13.27u krijg ik mijn GSM terug in Brussel Centraal.

Jammer dat conducteurs dan alleen maar slecht in het nieuws komen, door mensen die gemanipuleerde filmpjes op internet zetten.

Oh ja: ik zou die van den NMBS nog veel dankbaarder zijn als ze eens wat meer (bewaakte) fietsenstallingen voorzien aan Gent Sint-Pieters en Gent Dampoort!

Ergernissen

Nexans ontslaat 70 mensen. Om deze mensen met de rug tegen de muur te plaatsen hebben ze de fabriek op vier dagen leeg gehaald en naar Oost-Europa verhuisd. Op maandagmorgen vonden de arbeiders een lege fabriek en ze waren hun werk kwijt. De bedrijfsleiders moeten daar dus maanden mee bezig geweest zijn en nog meer: ze lieten de arbeiders ongemerkt de verhuis voorbereiden, want alles moest plots gelabeld worden. Wat voor opvoeding hebben deze bedrijfsleiders genoten? Geen zeker? Te grof voor woorden. (Lees meer)

De post staakt nu al de 12 de dag. Ons rekening staat er goed bij omdat we geen facturen krijgen, maar da’s dan ook het enige voordeel. Iedere dag mijn gazet gaan halen, geen Humo, geen verkiezingsnieuws. Zouden ze zo vriendelijk willen zijn om één dag per week niet te staken? (Lees meer)