Rondleiding in het Stam

Twee maanden politieke vakantie gehad, het is wel weer stilaan goed geweest. Het politieke jaar trekt zich langzaam weer op gang. En ik blijf gaan zolang ik kan.

Gisteren op het programma: een algemene vergadering van de vzw Cultuurstad die bestond in een rondleiding in het toekomstige Stam (Stadsmuseum). Dat museum zou pas openen in 2009 en ze zijn volop bezig met de verbouwing van de voormalige kloostergebouwen op de Bijlokesite.

Behoorlijk indrukwekkend, ik was daar nog nooit geweest. Vooral de eetzaal deed mijn mond openvallen. Ik had zo’n zalen wel al gezien in het buitenland, maar ik wist niet dat we zelf zo’n pareltje hadden in Gent. Deze zaal gaan ze zo leeg mogelijk laten en voorbehouden voor polyfonische concerten. Het museum zal Gent tonen aan de hand van de kaarten in de geschiedenis: één uit 1534, één uit 16xx (exacte jaartal vergeten, sorry), één uit 1912 en dan vanaf 1950. Ook voor projecten voor de toekomst zal er plaats gemaakt. De twee salons worden gebruikt om de twee bekendste Gentse trekpleisters wat verder uit te werken: Keizer Karel en de never ending story rond het Lam Gods

Het was er een complete werf, we moesten al eens springen vanaf een halve meter en over wankele balkjes lopen. Iedereen was erg bezorgd over me maar ik wipte overal vrolijk over. :-)

Drachtig

“Heb je een goede dracht gehad?”, vroeg iemand me gisteren.

Dracht. Dat doet me zo aan beesten denken. Ezelsdracht. Een drachtige koe.

OK, mensen zijn beesten, maar hmm, ik vind het toch raar.

En dan heb ik nog vrienden die me vragen of ik nog niet “gesmeten”, “geworpen” of “gejongd” heb. Maar dat is er dan weer zo over dat ik dat grappig vind. :-)

Gent-Izegem

Menig Westvlaming stuikt hier wel al eens radeloos toe in Gent: “Wat is dat hier? Heel Gent ligt open! Al die omleidingen!”

Ewel, ik kan u verzekeren dat het ginds niet beter is! Vanmorgen moesten we in het ziekenhuis in Izegem zijn. Niet omdat we onze kleine Croubeliaan daar willen laten geboren worden, zeker niet dat. Maar één van mijn trouwe lezeressen ligt in het ziekenhuis na een zware spoedoperatie maandagavond. Bij deze wens ik haar even veel beterschap!

Eerst miserie op de baan naar Izegem. Dat stuk in Harelbeke ligt dus al meer dan een jaar onderbroken. Omleidingen aangeven: meestal doen ze het niet, soms dan weer wel, maar op de cruciale splitsing vergeten ze het bordje. Uiteraard gokken wij dan altijd verkeerd en mogen dan na een paar 100 meter terugkeren. Lucie, de GPS, is trouwens waardeloos bij grote omleidingen. Ze wil je altijd doen terugkeren.

Bon, eerste omleiding gepasseerd. Dan waren we er bijna, dachten we, lap, weer een baan onderbroken. Na veel kilometers omrijden komen we ergens aan een splitsing, tussen de velden en de mais. Hilariteit alom als Lucie zei: “Bestemming bereikt”. Hmm, Peter had de verkeerde Roeselaarsebaan ingegeven.

Daarna nog een paar rondjes gereden in Izegem tegen dat we het Sint-Jozefziekenhuis gevonden hadden. Weer hetzelfde: het cruciale bordje waren ze telkens vergeten plaatsen, we hebben de hulp moeten inroepen van de plaatselijke jeugd.

Gent-Izegem: anderhalf uur. Ipv drie kwartier of zo. Nog een geluk dat mijn water niet gebroken was.

Baby 15

Is geboren en het is niet de mijne! Mijn nichtje Anneleen is bevallen van haar eerste dochter, Lotte. Proficiat Anneleen, proficiat Timo, welkom Lotte! Volle maan heeft haar dus wel geholpen!

Stand jongens-meisjes: 7-8

Een overzichtje:
16/02: Linde
18/02: Margot
5/03: Sien
6/03: Suzanne
9/03: Senne
20/03: Lander
10/04: Tom
12/04: Warre
10/05: Sam
17/05: Jef
19/05: Mauro
4/07: Mayenne
4/07: Lore
31/07: Ides
29/08: Lotte

Nu is het dus echt wel mijnen toer. Zenuwachtig? Eigenlijk niet. Ik zie het vreed goed zitten.

Klaar?!

We zijn er klaar voor. Hoewel, kun je daar ooit klaar voor zijn? De enveloppekes zijn geschreven en de laatste les prenatale kine is gevolgd. Bij dat laatste hadden we beiden wat schrikbeelden, maar dat kan misschien komen door de hilarische aflevering hierover in Coupling, vierde seizoen. Ons Karine deed dat heel erg goed, we kregen veel uitleg, ik leerde op een andere manier naar bevallen kijken, weet dat puffen de verkeerde manier is om te ademhalen… Nu hopen dat het allemaal ook goed gaat tijdens Het Grote Moment!

Oh ja, er zal hier op het internet geen live verslag van de arbeid en de bevalling te volgen zijn. Die momenten houden we graag voor onszelf. U hoort het achteraf wel snel hier! (Peter heeft voor de gelegenheid een gebruikersnaam gekregen voor deze blog)

Ik heb gehoord dat 70% van de eerst geboren kindjes te laat geboren worden. Dus aandringen heeft geen zin. Alles op zijn tijd! Voor Peter zijn agenda zou het best uitkomen na vijf september, want dan gaat hij in verlof. Maar ook niet te lang wachten dan erna, anders loopt zijn verlof voorbij zonder baby. Dus dan ook graag voor 10 september. :-)

We zullen zien, hé.

Werken aan de gang

Eens geen verbouwingswerken, maar blogwerken.

Omdat twee blogs onderhouden te lastig werd, ga ik mijn politieke blog en mijn lifeblog laten versmelten.

Aangezien ik geen zin heb om alles eerst zorgvuldig op een andere plaats uit te werken en dan pas hier te zetten zult u alles hier life kunnen volgen. Dan zie ik zelf ook meteen het resultaat! :-)

Mijn vorige lay-out was ik beu, maar die van mijn politieke blog (die i., Michel en Steve gemaakt hebben) nog lang niet. Vandaar dat ik er die op zet. Hopelijk vinden jullie hem leuk!

En sorry voor de werken!

Update: nog niet alles werkt, voor sommige dingen word je nog doorverwezen naar Braeckevelt.be maar voorlopig moet je het hiermee doen. Er wordt in de loop van de week verder aan gewerkt. Nu doet mijne rug een beetje zeer van zo krom in mijne zetel te zitten. Neen, geen weeën, neen.

Het kind moet een naam krijgen (III)

In tegenstelling tot Ivan hebben wij nog geen naam. Nog altijd niet neen.

We hebben wel lijstjes: nog twee voor een jongen en nog drie voor een meisje. En we weten nog altijd niet wat het wordt, neen. Heeft ons al een hoop gezeur bespaard overigens.

Ik weet het eigenlijk wel al, wat de namen betreft. Ik heb mijn favorieten. Bij de jongens twijfel ik niet, bij een meisje zou ik nog eens durven twijfelen. Peter wil verder afwachten tot hij het snoetje van de kleine Croubeliaan ziet. Misschien geen slecht idee.

Maar wat wel zeker is: ons kleintje gaat veel namen krijgen. Een echte voornaam. Dan een voornaam die de meter en de peter mogen kiezen (wie dat zijn vertel ik hier nog even niet). Dan een voornaam van een hele speciale persoon. En dan nog minstens één. Toch minstens 5 namen in totaal. Zoals al veel eerder vermeld vinden wij dat wijs.

Misschien stond dé naam wel tussen de pronostiekjes. Maar misschien ook niet.

Nieuwe trend in lopersland?

Ge moet het mij vergeven maar ik ben niet meer zo mee met de nieuwste trends in lopersland.

Daarnet zag ik een loper passeren aan ons huis. In de plaats van schoenen droeg ie een soort rubber sokjes. Alsof ie blootvoets liep en die dingen alleen aanhad om geen wondjes te krijgen in zijn voeten. Maar die kleine steentje en al, dat moet ie toch voelen?

Iemand dit al gezien? Is dit een nieuwe trend voor hippe lopers?

De pronostiekjes: overzicht

De pronostiekjes zijn afgesloten. Tijd voor een overzicht!

Geslacht: Een relatief evenwicht: 15 mensen verwachten een meisje tov 17 een jongen.

Gewicht: Jullie verwachten duidelijk geen kanjer: gemiddelde gewicht 3188,5g. Volgens de gynaecoloog zou het inderdaad daarrond kunnen draaien. Flater denkt aan een echt lichtgewicht: 2722g. Michaël denkt dat het toch nog een ferme baby zal worden: 3840.

Lengte: de meeste mensen denken dat onze kleine Croubeliaan geen 50 cm zal zijn. Gemiddelde van 49,48cm. Mijn pa verwacht zelf een heel kleintje: 47,5cm terwijl Anne S toch wel een baby van 52cm verwacht.

Datum: de meesten (17) denken dat ik te vroeg ga bevallen, voor 7/9. Leen verwacht zelf dat het al voor vrijdag zal zijn (31/8). Iets minder mensen (15) denken dat het toch na 7/9 zal zijn. Caro laat me het langst wachten (13/9). Twee mensen (mijn zus en Anne S) denken dat ik op de uitgerekende datum zal bevallen. 2, 5, 6, 8 en 9 september zijn de dagen waarop de meeste mensen gokken (telkens vier mensen kiezen die datum).

Wordt vervolgd… Binnenkort…