Terug van weggeweest: loperke

Het was ondertussen van 18 augustus 2006 geleden dat ik nog eens mijn loopschoenen aangetrokken had. Ik weet dat zo goed omdat
1. ik gestopt ben op een hoogtepunt: het was de enige keer in mijn loopcarriere dat ik twee keer op één dag gelopen had. Niet dat het zo fenomenaal veel was maar toch twee keer 5 km.
2. De tweede keer was met Mikaël op de vooravond van zijnen trouw met Nadine. In goede navolging van mijn eigen vrijgezellenloop.

Nadien had ik allerlei excuses om niet te moeten lopen. Campagne, verkiezingen, zwangerschap, kindje gekocht.

Baby is bijna vier maanden en de postnatale kiné zit er bijna op. Buikspieren dat ik heb! Ik heb er nog nooit zoveel gehad, alleen jammer dat ge ze niet ziet door dat laagske vel en spek dat er bovenop zit. En bekkenbodemspieren! Ook al niet te zien!

Tijd om op het gemak terug te beginnen lopen. Want over 120 dagen is er de Stadsloop van Gent, mijn bescheiden doelstelling voor dit jaar. En nog wat kilo’s kwijt spelen, dat zou ook fijn zijn. Want dat fabelke dat ge van borstvoeding al uw kilo’s en meer kwijtgeraakt, dat ge moogt eten wat ge wilt en toch nog vermagert: niet geloven, hoor, niks van aan!

Stappen die ik moest ondernemen alvorens ik kon starten:

1. iPod vanonder het stof gehaald. Als ge niet loopt of niet op de trein zit zie ik niet in waarom je dat zou gebruiken. De eerste 15 lessen van Evy Gruyaert overgepompt naar de mini.

2. Schoenen en sportkledij bovengevist. Vastgesteld dat mijn sportbeha’s niet meer pasten. Dju toch. Weeral kosten. De rest paste gelukkig nog wel. Ruim genoeg gekocht en al. :-)

3. Polar RS200 samengezocht. Vastgesteld dat de batterijen van de footpod leegwaren. Maar dat geeft niet, de snelheid en de afstand telt toch nog niet voorlopig. Vastgesteld dat de batterijen van het horloge bijna leeg waren. Maar het ging nog net om te trainen. Ondertussen binnen gedaan bij de winkel voor nieuwe batterijkes, over tien dagen heb ik het pas terug.

Janne in slaap, Peter thuis en ik weg voor een trainingske van amper 18 minuten.
Twee keer 1 minuut gelopen, afgewisseld met één minuut wandelen, dan twee keer twee minuten lopen/wandelen, dan één keer drie minuten lopen/wandelen. Ik heb dus – hou u goed vast – drie minuten aan één stuk gelopen, haha!

Het was een makkie, maar ik ben er van overtuigd dat het beter is om langzaam op te bouwen. En het was bovenal zalig. Het was zonnig mooi weer, Evy sprak me voordurend moed in en zorgde voor aangepaste muziek (daarom geen goede muziek, hé). Vandaag mag ik rusten van Evy, maar maandag loop ik weer. Als het lukt in de babyplanning want dat zal soms wat zoeken zijn.

Manlief wil trouwens ook weer meelopen in de stadsloop van dit jaar heeft ie gezegd. Benieuwd hoeveel dagen op voorhand ie dit jaar gaat beginnen trainen. :-) Buurvrouw Sibylle gaat dan voor Janneke zorgen en met haar halverwege het parcours staan. Ik zie er al helemaal naar uit!

Volgen! Delen!

9 gedachten over “Terug van weggeweest: loperke”

 1. Veel succes, ik ben ook herbegonnen met sporten na blessure-tijd, verlof en luiheidstijd (ik heb geen valabel excuus zoals een zwangerschap en een kleine). Het is inderdaad geen slecht idee om langzaam op te bouwen.
  Ben net met een ‘page’ http://reys.be/blog/weight-2008/ begonnen op mijn blog. Een beetje exhibitionistisch, maar wel met de bedoeling om mijn gewicht enzo in de gaten te houden. Er staat trouwens een foto bij van toen je me laatst zag irl, de 20km.

 2. Succes met je loopambities! Hier lag er onder de kerstboom een ipod, ook met de bedoeling om eens met Evy aan de slag te gaan. Maar ‘k wacht nog op wat beter weer :p (zware sportleek zijnde, moet ik toch iets van excuus zoeken om het nog wat uit te stellen hé:))

 3. Ik ben ook een fervente fan van Evy.
  Ben 4 jaar geleden gestart met start-to-run en ik heb geen enkele blessure opgelopen. Dit ondanks mijn overdreven, ontwikkeld lichaam ;-)
  De enige vergissing die je bij zo’n programma kan begaan is: een les overslaan, want het gaat toch zo vlotjes.

  Nu nog Geert d. overtuigen!!!

  “Keep on running”

 4. Het is nog wat te vroeg na de bevalling (6 weken), maar ik hoop in april ook terug de loopschoenen aan te trekken. Eerst wat ‘Start to runnen’, dan hopelijk terug aansluiten bij m’n vertrouwde groepje recreanten van de KAAG. Als je dus ooit een maatje zoekt voor een avondlijk ‘toertje rond den blok’, je weet me wonen, hé…

 5. Ik ben vorige donderdag ook opnieuw begonnen met lopen. Toen moest ik aan jou denken: zou Lien ook nog niet bijna opnieuw beginnen? (Ik ben nog een lezer die overgebleven is uit het ‘Loperke-tijdperk’.) En een paar dagen later stond hier dit berichtje. :-)

  Ik had van september of oktober niet meer gelopen. Toen kon ik met moeite een half uur aan een stuk lopen, na een paar maanden trainen, aan een gezapig tempootje (4 km op half uur). De twee keren dat ik dit jaar gaan lopen ben, lukte een half uur aan een stuk probleemloos! Dat smaakt naar meer! Straks hopelijk nog eens dat toertje (als het niet te hard regent…)

 6. @Marc: In 2006 heeft Peter zelfs meegedaan! In 2007 heeft ie zich ingeschreven maar hij is niet aan de start geraakt. Benieuwd wat het wordt in 2008!

 7. bij mij ging dat eigenlijk héél vlot, terug lopen na zwangerschap & bevalling? ik loop nu trouwens beter dan voorheen, net zoals marleen renders zeker? :)

Reacties zijn gesloten.