Spuitpoep

Janne werd dit weekend geteisterd door een hoest, een snotneus, rode billekes en spuitpoep (ons Hollandse vrienden zeggen het zo en het woord zegt perfect wat het is)

Als ge nu denkt dat wij het hele weekend met een lastig bleirend kind gezeten hebben, dan heeft u het mis. Janne lijkt er zich allemaal niks van aan te trekken en blijft haar eigen vrolijke zelf. Ze lacht en speelt vrolijk verder.

Ik heb wél een recordaantal pampers ververst. Tot twee keer toe vier op één uur tijd. Iedere keer als ze net weer helemaal klaar was … Prrrrt! Maar voor haar verkoudheid krijgt ze nu suppo’s met eucalyptus in, dus van stank kunnen we niet klagen. :-)

Haar vader was ook geveld door een eigenaardig virusje. Hij mocht gisteren de Sporza-regionen vroeger verlaten. Hij had duidelijk meer last van de vuile beestjes.

Volgen! Delen!

6 gedachten over “Spuitpoep”

 1. Van de stank kunnen we niet klagen?

  Den onzen zit ondertussen ook al een week aan de Eucalyptus-suppo’s, en ik ben dolblij dat we er eindelijk mee mogen stoppen. Kakbroeken met eucalyptusgeur vind ik zo een bevreemdende combinatie dat mijn maag draait bij iedere vuile pamper.

  Leve de normale, onbezoedelde kakbroekgeur! :-)

 2. Karel, my thoughts exactly.
  Ons Daantje (3 jaar) krijgt ’s nachts ook dikwijls hevige hoestbuien tenzij hij zo’n eucalyptol poepsnoepje krijgt.
  Maar de geur die er dan ’s morgens in zijn kamertje hangt, ik wordt daar altijd even niet goed van!

  En Lien, dat Peter er erger van heeft dan Janne, da’s normaal: mannen zijn altijd ZWAAR ZIEK als ze ziek zijn ;-)

 3. OK, het is een ietwat bevreemdende combinatie van geuren.

  Om nog maar te zwijgen over de gezellige combinatie spuitpoep en suppo’s. :-)

 4. Als ik al niet de mama van een schat van een dochter van bijna 6 was, dan zou een postje als dit en de erop binnengelopen reacties me wel erg doen twijfelen of ik wel aan kindjes zou beginnen ;-)

 5. Ik vind die eucalyptus suppo’s niet slecht ruiken. En van spuitpoep (ik vind spetterpoep ook wel leuk klinken) kunnen we hier meespreken. De potjes enterol vliegen er hier de laatste jaren aan een razend tempo door.

 6. Ik moest wel heel erg onnozel lachen, nadat ik weeral veel te snel gelezen had en dus dacht dat er nu speciaal welriekende suppo’s bestaan om geurtjes bij diarree weg te werken.

Reacties zijn gesloten.