5 kilometer: ik kan het nog!

Een paar weken geleden had ik me voorgenomen om vandaag 5 kilometer te lopen. Ik had er uiteraard geen rekening mee gehouden dat ik twee weken niet zou kunnen lopen door verkoudheden, sinusitis en stormachtig weer. Maar toch, ik wou vandaag 5 kilometer aan één stuk door lopen, om te weten hoe ver ik stond ongeveer twee maanden na mijn comeback, ongeveer twee maanden voor de Stadsloop. Daarvoor heb ik me trouwens gisteren ingeschreven.

Ik hou ook wel van enige symboliek: exact 6 maanden geleden was ik aan het afzien door weeën, ik wou nu wel afzien voor de 5 kilometer; een makkie toch in vergelijking met een bevalling.

Gewapend met een nieuwe iPod Shuffle (gekregen voor mijn verjaardag, met alles erop en eraan, bedankt, M, N, H, L & C) vertrok ik voor een rondje Watersportbaan. In mijn glorieperiode (ahum) deed ik dat in minder dan 30 minuten, maar die periode is toch al enige tijd gepasseerd. Ik had dus gerekend op een 35 minuten. Maar het werd nog iets meer: 36.45 om precies te zijn. Hmm. En ik wou de Stadsloop doen in minder dan een uur. Dat wordt nog stevig doortrainen.
Een half uur lopen ging vlot, ik had het niet echt lastig. Al was mijn hartslag veel te hoog. Maar ja, daar werken we nog aan.

Plan is om nu toch te proberen drie keer per week te gaan lopen. Eens zien of dat lukt!

Volgen! Delen!

6 gedachten over “5 kilometer: ik kan het nog!”

  1. Lien, in een mum van tijd zit je weer onder die 30 minuten! Jammer dat we niet meer samen kunnen lopen over de middag (zwaai terug van aan zee), maar ik denk wel nog eens aan je als ik al puffend over de 5K of 10K kom. :)

Reacties zijn gesloten.