Stadsloop Gent 2008

Voila, uitgelopen en een verslagje.

0 km: zenuwachtig staan wezen in de brandende zon. Mijn haas Dirk verdwijnt nog op het laatste moment naar de WC maar komt gelukkig op tijd terug. We komen Sylvie tegen, die ooit nog een marathon liep. Nu heeft ze wat minder getraind en ze blijft geplaagd worden door allerlei blessures. Ze ging dus ook voor een trage tijd en dacht ook van niet uit te lopen. Ideaal om met ons mee te lopen en zo waren we dus met 3.

Start: het is toch een gemak dat er met chips gewerkt wordt. Het duwen en trekken valt goed mee. De eerste kilometers gaan vlot. De zenuwen gaan over en er kan nog gebabbeld worden.

2 km: mijn parcours aan de Visserij! Heel goed te doen in de schaduw. Ook dank aan de heel erg enthousiaste supporters!

3,5 km: we worden geroosterd in de blakende zon. Een vriend van Dirk bezorgt ons water en dat is zeer welgekomen.

4 km: nog meer water! Met dat weer is iedere druppel welgekomen!

5 km: over de helft, allez, ongeveer want het is 10,2 km. Een beetje verder staan mijn buren, alweer met water. Ook Peter staat er met fototoestel en Janne. Ik had gedacht om te stoppen en haar een kusje te geven maar een goed ritme mag je niet onderbreken.

6 km: aaw. Bergop richting stadhuis, kasseien en blakende zon. Zeer zwaar. Maar nu kunnen we echt aftellen.

7,4 km: alweer water. Twee waterposten in de tien km, dat is zeer verstandig met dit weer. We zoeken zo vaak mogelijk de schaduw op en over het algemeen lukt dat ook vrij goed. Maar soms valt er echt niet aan de zon te ontsnappen.

8 km: we verliezen Sylvie. Maar ze is nog altijd mee en zal nu ook wel uitlopen.

9 km: bijna, we zijn er bijna. Maar we weten dat er nog een slopende laatste kilometer bergop komt. Kleine pasjes en vooruit. Niet kijken naar die mevrouw die flauw gevallen is.

10 km: Hans, Lies en Corneel staan te supporteren! Ik krijg vleugels en trek er nog een laatste versnelling uit.

10,2 km: aangekomen. Moe, maar het gaat best wel. Vooral aangebrand eigenlijk. :-) Dirk eindigt samen met mij, Sylvie enkele minuutjes later.

Dat hebben we prima gedaan! Oh ja, mijn tijd: iets minder dan 1u:13min. Een kwartiertje trager dan vroeger dus. Gemiddelde hartslag euh 183. Maar ik heb daar dus geen last van en ik leef nog!

Volgen! Delen!

19 gedachten over “Stadsloop Gent 2008”

 1. Dat heb je goed gedaan, proficiat!
  Ik zou ook zo ongelofelijk graag nog eens een wedstrijd lopen maar dat komt er dus nooit meer van. Jammer want ik haal daar zo veel voldoening uit.

 2. proficiat ! En met die hitte was het echt doorzetten, wees maar supertrots op uzelf !!!

 3. Merci, Lien, voor het gezelschap. Ik heb afgezien, vooral door de hitte! Maar gelukkig waren jullie heel lang in de buurt. Uiteindelijk heb ik jullie laten gaan, ik wou mijn hartslag wat naar beneden halen, want een hartslag van boven de 180 is toch niet ideaal. Ik ben super content dat ik de finish heb gehaald. Nu maar hopen dat mijn scheenbeenvliezen morgen niet te veel protesteren.

 4. Goed gedaan zeg, proficiat…wij lagen na dit bizarre weekend te snurken in de namiddag terwijl de tv reporter de girorit versloeg! Gelukkig is het voor ons een troost dat je al veel supporters hebt langs de baan, zo hoeven we ons niet schuldig te voelen na ons dutje!

 5. Hey Lien, proficiat met je prestatie! In dit warme weer ben ik zelf niet verder gekomen dan op mijn terrasje zitten! Knap gedaan!

 6. Proficiat. Jammer dat ik je niet tegenkwam. Maar ‘k heb Bruno M. evenzeer gemist. Veel volk hé. Zag wel onderweg Sandra staan met een héél groot fototoestel in aanslag.

 7. Wat een comeback ! Je hebt die forerunner (die inderdaad elegant is !) meer dan verdiend ! Dat je je eerste (come back)wedstrijd op zo’n manier loopt in zo’n omstandigheden (’t was toch heet hé ?) is o n g e l o o f l i j k goed !
  Wauw !

 8. hoedje af Lien! je hebt het hem toch weer gelapt en je tijd was dan nog niet eens zo slecht als je aanvankelijk dacht.
  je bent duidelijk een vrouw met karakter ;-)

 9. Sta in bewondering voor de prestatie van dochter ELSE, goed gedaan meid , vooral met dat warme weer.
  Je moet het maar doen !!! Dikke proficiat.
  Deelnemen en aankomen chapeau.

Reacties zijn gesloten.