Zwemmerke zwem

Of Janne ook gezwommen heeft in de Provence in ons zwembad? Ja zulle. Pas de tweede week eigenlijk, maar als ik geweten had dat ze het zo heerlijk vond, had ik het de eerste week zeker ook gedaan. Zwempamper aan, factor 50 opgesmeerd en hoedje tegen de zon.

De eerste keer ging het gepaard met een klein weentje en hield ze me krampachtig vast.

2008-06-10_6.JPG

Dat alles duurde echter maar 30 seconden. Daarna vond ze het water heerlijk. Dus in de Jip en Janneke-babyring en een beetje toertjes zwemmen.

2008-06-10_32.JPG

Lang is ze er niet in geweest, telkens een kwartiertje of zo.

2008-06-10_34.JPG

Spijtig dat we niet meteen vooruitzichten hebben op andere zwempartijtjes met Janne. Maar ik kijk er toch al naar uit.

Vogels en wasmachines

Wij hebben deze week een vogel in ons huis gehad. Een merel zowaar. Beestje keurig naar buiten gejaagd en dan overal vogelpoep opgekuist. Op het parket, op de zetel. Maar vandaag wel opgemerkt dat er nog vogelstront aan de binnenkant van de ramen hangt. Ge moet het maar kunnen, hé!

Deze morgen was onze microgolfoven kapot. Althans, dat dachten we. Tot bleek dat onze spiksplinternieuwe koelkast ook kapot was. En al ons lichten! Elektriciteit plat. Neen, geen nieuwe Gentse stroompanne. Mijn wasmachine deed al een tijdje de elektriciteit uitvallen op hoge temperaturen. Wassen op hoge temperatuur lukt niet meer. Daar wij een twee-in-één machineke (was en droog) hadden en we wel al een tijdje twee aparte machines wilden: hup naar de winkel. Man, dat kost geld! Soit, beetje gekeken, beetje geneusd en ontzettend veel geld uitgegeven, vind ik. De duurste droogmachine mee, maar wel de minst verbruikende. En ook een weinig verbruikende wasmachine, maar dat was gelukkig niet de duurste. Nu nog een week sukkelen tot mijn nieuwe machientjes toekomen. En beetje was meegeven aan de mama :-).

En terwijl ik daar toch was ook maar dit machientje meegenomen. Kunnen we eindelijk vanaf beider laptops aan de foto’s. En mooi meegenomen: van overal kunnen we aan onze foto’s. Wiew!

Gelukkig dat ik de naar-mij-lachende-Garmin-405 (in de Fnac -50 euro voor leden) vanmorgen niet meegenomen heb. Dat mag dus nog eventjes wachten. Genoeg geld uitgegeven voorlopig. Hmm.

Dieet (2)

– 2,6 kg. In totaal hé, niet deze week alleen. Dat zou er over zijn.

Niet slecht vind ik zelf. In het weekend ben ik eens goed over de schreef gegaan (frietjes) maar dat moet wel eens kunnen, of ik hou het niet vol. Maar na het weekend weer goed herpakt. En nu voortdoen hé.

Babydrager: de beco!

Janne werd een beetje zwaar voor de gewone Tricot Slen. Vreed content van geweest, daar niet van, maar het is nu eenmaal een rekbare knoopdoek en eens je baby wat meer gaat wegen gaat die ook wat meer doorhangen.

Beetje rondgezocht en eerst dacht ik aan een Mei Tai. Maar ik heb het zo wat gehad met dat knopen en bovendien leek me dat veel te warm in de zomer, dus op zoek naar iets anders. Al snel uitgekomen bij deze mooie Beco Butterfly van Blozekriekske.

beco.JPG

Wat is nu het verschil met de klassieker onder de draagzakken, de BabyBjorn, hoor ik u zo denken?
1. Hij is ergonomischer, vooral voor de baby. Om iemand te citeren: Hoe zou je zelf het liefst gedragen worden: alle gewicht rustend op je kruis of je gewicht verspreid over billen en dijen?
2 Je kan er je kindje veel langer in dragen. Babybjorn maar tot 12 kg, de beco draagt kleuters tot 25 kg. Vooral op de rug dan, want dat draagt gemakkelijker. In deze Beco kan je ook kleine baby’s dragen, want er zit een verkleiner in.
3. Je kan er je kindje mee op de rug dragen. Kan niet met de Babybjorn. Als ik Janne op de rug draag, voel ik amper dat ik haar meeheb. :-)
4. Last but not least: hij is véél en véél mooier (en verkrijgbaar in verschillende motiefjes!)

Al een paar keer gebruikt en hij is zalig. Zit geweldig, snijdt nergens (ook niet op blote schouders). Ik heb hem al vaak vooraan gedragen, want dat vind ik zolang het nog kan wel het gezelligst. Maar ook al achteraan. Janne vindt het heerlijk! En ik krijg véél complimentjes over mijn mooie draagzak!

Nog een fotootje van op reis!
2008-06-08_69.JPG

Volgende doel: Mechelen, 28 september

Vorige week in de mailbox van mijn werk:

Wie loopt mee “Dwars door Mechelen”?
Enkele collega’s hebben het initiatief genomen om samen deel te nemen aan de stadsloop “Dwars door Mechelen”, op zondag 28 september 2008. Op het programma staan een Start to Run van 5 km en een loop van 10 km. Beide joggings vertrekken in Sportpark de Nekker en komen aan op de Mechelse Grote Markt.

Wie samen met andere collega’s wil deelnemen, kan inschrijven kan bij Karolien Rottiers (afdeling Residentiële en Gespecialiseerde Zorg, team Ouderenzorg). Zij regelt de groepsinschrijving. Stuur dan voor 1 september een mail naar Karolien.

Individueel inschrijven kan ook. Dat doe je op de website. Je laat dit best ook weten aan Karolien Rottiers, want alle deelnemers van het agentschap Zorg en Gezondheid krijgen een gepaste uitrusting, met logo van het agentschap.

Voor wie al wil werken aan zijn conditie: elke woensdag lopen Leen Potloot, Lien Braeckevelt en Karolien Rottiers 30 minuten. Afspraak tussen 12 en 12.10 uur aan de receptie op het gelijkvloers van het Ellipsgebouw.

Wat begon als een rustige over-de-middagtraining is uitgegroeid tot een werkevent en dat allemaal dankzij een (onnodig) brandalarm tijdens mijn afwezigheid.

De druk is hoog, dus ik ben onmiddellijk openieuw beginnen trainen. Al twee trainingen achter de rug. Doel: een beetje dichter bij het uur uitkomen.

Kindveilig?

Het kind kruipt en trekt zich overal aan recht. Tijd voor een paar hoogstnoodzakelijke ingrepen.

1. Hoekjes aan de salontafel: haar favoriete rechttrekplaats. Alleen trekt ze de hoekjes er af. Desnoods plak ik ze vast met secondenlijm! Tafel beschadigd? Geeft niet, we zijn toch van plan om een nieuwe te kopen.
2. Hekje aan de trap: het staat klaar, maar vijzen boren in de muur, dat durf ik niet. Ondanks de talrijke demonstraties van mijn pa ben ik bang dat ik de pas geverfde muur en de pas geverniste trapstijl compleet ga verwoesten. Mijn pa zal dus toch nog eens mogen langskomen.
3. Hekje tussen living en keuken: we hebben liever dat ze niet te veel alleen rondkruipt in de keuken en die deur ertussen staat altijd open want ze sluit ook niet echt goed.
4. Een helmpje? Neen, toch maar niet… Ook al valt het kind regelmatig eens, dit vind ik er toch een beetje over!

noshock01.jpg

Groot feest

Een paar tientallen meters verder is er groot feest. En ik ben er net terug van. Met Resul, Fatma, i., Henk en nog een paar anderen naar de voetbal gaan kijken. Zo in een echt Turks café, vreed wijs.
Maar het voetbal was niet echt goed. Allez, vooral de Turkskes konden beter. Maar geen goals, dus juij!
En toen gingen er penalty’s komen. Maar toen scoorden de Kroaten in de allerlaatste minuut. Doffe ellende in het café. Ik had al mijne frak aan en mijn sjakosj vast. Maar in de allerallerlaatste minuut scoorden de Turken. Juij! Toen wonnen we (jaja, we) eigenlijk al het EK.
En toen kwamen er alsnog penalty’s. En misten de Kroaten twee keer en pakte de Turkse keeper een bal. En toen wonnen we de tweede keer het EK. Auto’s, rode vlaggen, getoeter, vuurwerk en massa’s volk.

Spijtig dat het woensdag gemeenteraad is. Hopelijk kunnen we het in twee avonden afronden en is die derde avond niet nodig!

Dieet (1)

Tijdens mijn zwangerschap was ik 14 kilo bijgekomen, dat vond ik al bij al best meevallen. Ik wou perse niet meer bijkomen dan 15 kilo en dat was gelukt. Ik heb nogal de neiging om gemakkelijk bij te komen, dus ik was al lang blij dat ik geen 20 kilo of meer was bijgekomen. Al moet ik wel zeggen dat ik al op mijn zwaarst zwanger geworden ben.

Een maand na de bevalling stond ik nog op +3 wat ik ook weer best OK vond. Iedereen verzekerde me dat de kilo’s er af gingen vliegen met die borstvoeding, dus dat was een extra reden om door te zetten. Maar die kilo’s vlogen er niet af. Of dat ik ging vermageren met weer te sporten. Ook niet. Of ging vermageren met stoppen met borstvoeding. Ook al niet. Toen verzekerden ze me dat dat met tijd er wel af ging gaan. “Uw buik is 9 maanden gegroeid, uw buik heeft 9 maanden nodig om weer te krimpen” en zo van die dingen. Janne is er 9 maanden uit en dat bleef maar rond de +3 schommelen. Na “La douce France” nog eens +2, wat mijn totaal op +5 brengt, en mijn BMI dreigt in een hogere schaal te vallen, dringend tijd om in te grijpen dus.

Eerst dacht ik er over om naar zo’n centrum te gaan waar ze u eetbegeleiding geven en oefeningen voor bepaalde zones. Mijn ma had daar toch wel goede resultaten mee bereikt. Maar aangezien ik dat nog maar moeilijk in mijn planning kan passen, probeer ik het toch maar eens op mijn eentje. Ik geloof niet in hongerdiëten, wel in minder en gezonder eten en meer bewegen. Voor een beetje begeleiding vind ik Snoopy’s systeem wel interessant: per kilo mag je 24 calorieën eten per dag. Trek er 300 cal van af en je vermagert. Om je te helpen is er een uitgebreide Excel-tabel waar je zeer veel waarden kan in terugvinden of er zelf aan toevoegen (op basis van de verpakkingen). Geef alle waarden in en je ziet hoeveel je al gegeten hebt. Het systeem houdt ook rekening met eiwitten, koolhydraten en vetten. Als je goed uitkijkt wat je eet, kan je veel eten zonder aan je waarden te komen. En de zevende dag mag je al eens zondigen.

Na vier dagen sta ik al op -2 kilo. Mijn vakantiekilo’s er af. De eerste dagen gaan natuurlijk het snelst. Bedoeling: minstens -5 kilo maar -8 kilo of -10 kilo zou echt ideaal zijn. Benieuwd hoe lang ik het ga volhouden. Variëren en geen honger lijden, zijn voor mij noodzakelijk om het een beetje te kunnen volhouden.

En neen, ik zeg er hier niet bij wat mijn startwaarde is. Dat vind ik dan weer te persoonlijk. Maar ik kan een beetje aanmoediging natuurlijk wel gebruiken! Iedere week een update! (Allez, zo lang als ik het volhoud!)

Niet vergeten!

Nu zondag organiseer ik samen met twee leuke dames uit de buurt de derde editie van onze sangriareceptie. Van 11 tot 14u, op het pleintje aan de Minnemeersbrug. Sangria voor 1 euro en het eerste bekertje is gratis!

Uiteraard zijn alle mensen uit de buurt welkom maar als ge niet in de buurt woont en toch zin hebt om een lekkere sangria te drinken: kom maar af! Het belooft mooi weer te worden!