Het is om van te smelten

Investering van de dag: een nieuwe grote parasol die kan omknikken. Voor meer schaduw op het dakterras. Leuk, al is foto’s bekijken op een schermke onder een parasol nog altijd niet gemakkelijk.

Janne heeft precies nog niet te veel last van de warmte. Al een geluk: ze drinkt water met liters. Allez, dat is ietwat overdreven. Maar toch, ze pakt gewoon zelf haar fles en drinkt veel, zonder dat ik er haar moet toe aansporen.
Janne drinkt

Ik steek haar ook wel een keer meer in het water. In bad en dan probeert ze altijd de straal te pakken.
in bad
Of in haar Jip en Janneke-zwembadje. Klein, maar groot genoeg voor haar.
Janne
Of in de douche met mij. Wel tricky, zo’n glibberig kindje. En daar krijgt u geen foto’s van, neen.

We hebben twee weken het groentenabo mogen overnemen van vrienden die op reis zijn. Zo kreeg Janne eens rode bietjes, een groente die ik anders niet snel in huis haal. Spijtig, want dat levert wel schone foto’s op.
Rode bietjes
rode bietes

Gentse feesten zonder vettigheid

De Gentse Feesten zijn gepasseerd en voor mij voor het eerst zonder vettigheid van een kraam. Geen hamburgers, geen hotdogs, maar ook geen pannekoeken, patatjes met Breydelham of vegetarische burgers. Ik zat natuurlijk nogal vaak op Bataclan, en veel meer dan een croque monsieur kon je daar niet krijgen. Gisterenavond heb ik er wel aan gedacht, om toch een portie vettigheid te eten. De Gentse Feesten konden toch niet passeren zonder een dosis vettigheid? Ik heb zelf de toer gedaan, maar om twaalf uur gisterenavond waren de “betere” kramen (die patatjes en wokdinges) al dicht. En in een hamburger had ik geen goesting. En ik had geen honger, dat scheelt ook.

Maar soit, niet dat de Gentse Feesten zo goed samengingen met mijn dieet. Dat dieet heb ik al snel even on hold gezet. Gaan eten en af en toe een dosis alcohol, dat moet toch kunnen op de feesten.

Gelukkig niet dramatisch veel bijgekomen. En nu proberen te herpakken!

Baby 19: een primeur

Gisteren werd Jona geboren, broertje van Sien. Meteen een primeur, want mama Tine zorgt er zo voor dat zij de eerste is met twee spruiten in dit ondertussen toch wel indrukwekkende lijstje. Op 6 maart 2007 zorgde ze voor baby 4. De twee schelen dus net geen 18 maanden! Proficiat Tine en Arne!

2008
Stand jongens-meisjes: 10-9
8/1: Zita
10/1: Nora
15/1: Altan
8/2: Linus
10/2: Corneel
13/2: Pepijn
17/2: Lotus
20/2: Stan
20/2: Nicolas
24/2: Lotte
25/2: Ibe
13/04: Jolien
15/04: Lucas
4/05: Vince
7/05: Milla
16/05: Nika
31/05: Marie
2/06: Emelie
28/07: Jona

“Baby 19: een primeur” verder lezen

Drie dagen niets geschreven

Mijn buurman is al volop bezig zijn huis weer bewoonbaar aan het maken. Het meeste stinkende is er uit, er is weer electriciteit en voor het water en gas wordt er binnenkort gezorgd. Zijn positieve ingesteldheid is bewonderenswaardig net als de manier waarop hij voor zijn stokoude huurster zorgt (die momenteel nog in het ziekenhuis verblijft). En die kranige dame is niet van de gemakkelijkste!

Het was veel te warm om achter de computer te zitten, maar toch heb ik me daar eergisteren veel te lang mee bezig gehouden. Filmpjes, tedorie dat is niet gemakkelijk. Nen foto, veel beter dat. Ge knipt dat en verandert dat van formaat zonder al te veel problemen. Een filmpje verander je van formaat (m2ts naar mpg) en de verhoudingen kloppen nog maar het geluid is weg. Datzelfde filmpje laad je op naar Vimeo en de verhoudingen kloppen niet meer maar het geluid is terug. En dan wilt ge alles nog eens op dvd krijgen, tsjjj. Oh ja, ik heb een HD-camera, dat zal er allemaal voor iets tussen zitten. Tips graag. Of mensen die me een basisles video willen komen geven, zijn welkom hier voor koffie en taart.

Gisteren mocht ik naar de laatste voorstelling van Vijf. Zo wijs zeg. Gunter Lamoot en Henk Rijckaert waren subliem. Wim Helsen zijn stukje heb ik niet gezien want hij was presentator. Maar ik ben fan van die man, alles wat die doet, is wat mij betreft heel goed. Het waren try-out-stukjes en het zal me benieuwen wat de heren later op het jaar brengen. Ik bestel alvast mijn ticketjes!

Vandaag moet ik wel naar de plaats die niet genoemd mag worden want ik heb nog twee drankkaarten in mijn sjakosj zitten. Niet dat ik dat erg vind. Ideaal om de feesten af te sluiten. Oh ja, ik mag lang wegzitten vanavond. Benieuwd hoe lang ik het deze keer ga uithouden. Vorige keer was ik om half twee thuis. Ik ben een sisi, jawel.

Een award!

Waarvoor dank, Anja!

Ik geef bij deze een award aan
Tientjuh: blogt veel te weinig maar dat is omdat ze te druk bezig is met het afwerken van haar camping. Ze komt deze middag tussen 12 en 13u op Radio2. Allemaal luisteren! Voila, meteen de enige niet-babyblog die ik nomineer.
Ella: blogvriendinnetje van Janne. De twee zijn ongelooflijk schattig samen, dat konden jullie hier al eerder zien. Al hopen we dat ze elkaar de volgende keer geen vieze beesten doorgeven!
Idril: en haar dochtertje Elisabeth. Ik zie hun deze middag nog eens en dat werd tijd, het was weeral veel te lang geleden!
Nike: en Tristan. Tristan wil Janne altijd imponeren en doet haar dan ook gretig na.
Ivan: met zijn twee schattige dochters kan ik hem hier niet passeren hé. Een superpapa, denk ik. Hij kan zelf tuinhuisjes in elkaar knutselen!
Annelyse: heeft nog maar net een blog en een dochtertje dat ongeveer zo oud is als Janne. Nog een loopmama. Zij loopt soms met de fietskar, dat heb ik tot nog toe nog niet gedurfd.

De reglementen:
1. De winnaar mag het logo plaatsen.
2. Plaats een link naar degene van wie je de Award hebt gekregen.
3. Stuur de Award naar tenminste 7 andere bloggers, die door hun actualiteit, thema’s en designs opvallen.
4. Zet de links van deze sites op je blog.
5. Laat een berichtje achter op de betreffende site.

Babybataclan

Op Bataclan val je bijna een beetje uit de toon als ge niet zwanger zijt, geen baby bij hebt of geen kleine of grotere kinderen hebt. Niet dat ik dat erg vind, integendeel. Zo komen we er andere baby’s tegen, zoals buurman Tristan (en mama Nike). En kunnen ze elkaar entertainen. Let op het kleedje dat ik gekocht heb, “assorti” met Janne’s hoedje!
Tristan en Janne

Ze zijn er ook op alles voorzien. Zo is er de tetjescaravan, waar ge tetje kunt geven. Dat ik geen borstvoeding meer geef zeg, spijtig. Maar ge kunt er ook flesjes verwarmen en pampers verversen. Vanmiddag afspraak met minstens één andere baby.

En, oh ja, Janne is een koekiemonster. Als ze een koek eet, hangt ze van boven tot onder vol koek. En ik ook. Het zal nog even duren vooraleer ze proper kan eten! :-)
Koekiemonster

Brand in de Moestuinstraat

Het was een korte nacht. En dat lag niet aan de Gentse Feesten. Wij horen daar niks van en het volk was precies ook al vroeg naar huis met dat koud nat weer. En dat lag ook niet aan Janne, die sliep de hele nacht gelijk een roosje. Zelf van de verhuis van boven naar beneden heeft ze niks gemerkt. Ze is verhuisd van kamer omdat de buurman bleef slapen. De buurman bleef slapen omdat het nogal stevig gebrand had bij hem. Vooral op het gelijkvloers, maar boven toch ook veel rookschade. En het huis was nog niet vrijgegeven. Gelukkig geen echte gewonden al wisten we eerst niet waar de bewoners waren. Een andere buurman wist te vertellen dat de bewoners achteraan stonden. Het oude vrouwtje van beneden hebben ze veiligheidshalve naar het ziekenhuis gevoerd.

Ondertussen is het huis vrijgegeven. Mijn buurman is er al 5 jaar in aan het werk en daar is nu niet zo veel meer van te zien. Veel rookschade, wat een viezigheid. Btw, in dat huis hebben wij nog gewoond. En in dat huis heeft John Massis zich ook van het leven beroofd.

Vandaag ga ik wat kleren van de buurman wassen want alles stinkt. En dan een beetje bijslapen. Ik heb geslapen van 23 uur half tot 1.30 uur en dan van 6 tot 7.30 uur. Beetje weinig gelijk toch. En dan naar de plaats die niet genoemd mag worden. En het wordt mooi weer, leuk is dat!

Toespraakrace

Een oproep van Lieven Scheire die ik hier graag overneem!

“De traditionele 21 juli toespraak van de koning gaat elk jaar trager. Voor het land volledig ten onder gaat aan De Traagheid wordt het tijd om een voorbeeld te stellen.

Vandaar de toespraakrace: wie doet met dezelfde tekst beter dan Albert II en zijn 13’30”60.

Ikzelf klokte af op 3’30”, zoals te zien op

Bij deze verklaar ik de toespraakrace 2008 voor geopend, en hoop dra op enige competitie te kunnen rekenen.
Mooie prijzen voor de top drie.

Enkele regels:
– Het kroontje is verplicht.
– Het dient te gaan om 1 doorlopende opname zonder cuts.
– Als tijdsduur telt de lengte van het clipje. Er mag niet tijdens de uitspraak van de begin- of eindletter worden geknipt.
– Missprekingen mogen, maar dan dient het misproken gedeelte hernomen te worden.
– Om met gelijke wapens te strijden mogen er natuurlijk geen letters meer of minder uitgesproken worden dan onze koning. Vandaar volgende verplichte uitspraakfouten: indenditeit, huistvesting en intercultureel dialoog.
– Het leenwoord ‘teenager’ zal op Jan Becausische wijze worden uitgesproken.
– Het stiekem lichtjes versnellen van opnames wordt beschouwd als doping en zal dra door onze labs kunnen worden gedetecteerd.

De volledige tekst van de toespraak is te vinden op www.standaard.be en www.deredactie.be.

Go!”

Miezerige feesten (update)

Ik was vast van plan om vandaag eindelijk eens naar de Gentse Feesten te gaan. Maar het regent en het is koud. Geen zin om met Janne dan wat rond te dweilen. Het zal voor morgen zijn, peis ik. Tenzij het weer nog verandert. Bleh.

Ideaal weer om vanonder een dekentje naar de koers te kijken. Doping of niet, met zo’n weer is dat zalig. Hebben ze daar in Frankrijk toch niet besloten om net vandaag een rustdagske in te leggen zeker? Tsjjj.

Oh, en nog maar zelden iemand zo content gezien met een cadeautje als mijn pa met zijn nieuwe t-shirt. Hij zal hem niet meer afdoen, vrezen we nu een beetje.
opa.jpg

Twee afleveringen gezien van Cold Feet, één van mijn favoriete series. De pilootaflevering viel zwaar tegen, maar bij de eerste aflevering wist ik weer waarom ik die reeks zo goed vond. Maar dan was mijn kop zo suf dat ik toch maar besloot eens een stapje buiten te wagen, in de regen. Naar de plaats geweest die niet genoemd mag worden. Als het schoon weer wordt ga ik daar wonen de komende 7 dagen.

Gentse Feesten? Hier? Nu?

Gentse Feesten? Nog niets van gemerkt. Gisteren in Roeselare, Kuurne en Tollembeek gezeten. Het enige wat ik gezien heb: een agent die de verkeerd geparkeerde auto’s in de buurt een bon gaf toen we vannacht thuis kwamen. Ja, ook die zijn terug. En vrijdagavond, toen ik naar Gent Jazz reed, stonden er gelijk wel veel kraampjes en tenten in de stad.

Het zal ook nog niet echt voor vandaag zijn, de Feesten. Vandaag ga ik een dagje naar Eeklo. De papa verjaart deze week en mijn ouders zijn vandaag exact 35 jaar geleden getrouwd. Reden genoeg voor een feestje! Jammer genoeg weer eens zonder manlief, die (nog maar eens) op zondag moet werken.

O ja, ik zie hem misschien vanavond wele eventjes. Als ie presentator/MC is op de Feesten met zijn Lunatics, in het “Tour de Farce”-collectief. In de zaal van het Van Crombrugghe-gebouw, naast ons deur. Allen daarheen! Ook volgende zaterdag spelen de improgoden daar nog én er zijn nog tickets. Daar!


Oh, en kijkt eens hoe goed ik mijn buik kan intrekken!