Hip in de regen

Gisterenavond toen ik terugkwam van de gemeenteraad in de (weliswaar niet gietende maar toch) regen maakte ik me enkele bedenkingen.

Dat een mens/een vrouw er zelf bij regenweer een beetje goed wil uitzien. En droog blijven.

Waarom bestaan er zoveel jassen die verkocht worden als regenjas zonder kapjes? Dat is toch compleet belachelijk? Ik was aan het vloeken op mijn jas dus.

Ik heb wel een uitstekende K-way maar waarom lijk je dan net een wandelende vuilniszak? Pas op, ik ben er eigenlijk wel heel tevreden van, vooral het opplooi-aspect vind ik een pluspunt. Maar iets eleganter moet toch kunnen?

En ja, dat kan, en er bestaan wel degelijk mooie K-ways, ontworpen door een aantal knappe designers zoals Christophe Coppens. Vooral het roodkapjesmodel spreekt me wel aan. Uiteraard. Staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Maar die zijn euh nogal duur.

Maar ook handig in tijden van onverwachte regenbuien zijn de regenkapjes. Denk daarbij eerst aan de regenkapjes die je moeder vroeger droeg. Neen, die niet! Maar dat moet toch hipper kunnen? Mooiere kleurtjes, retro motiefkes, ik zeg maar wat? Een gat in de markt?

Even rondsurfen: G.R.acce. heeft er. Niets speciaals, een paar kleurtjes. En maar liefst 60 euro. Eugh! Dat is meer dan een hele K-way! En hier vind je de oude. Aan 1,09euro. Maar dat is dan niks speciaals. Zo iets tussen de twee. Ergens? Iemand?

En dan nog een elegante regenbroek. Waarmee ik op de fiets kan.

Volgen! Delen!

15 gedachten over “Hip in de regen”

 1. Ik heb twee jaar geleden een leuk zwart wollen hoedje gekocht. Perfect voor wanneer het regent en ik kan het gelukkig ook wat opplooien (het komt bijna altijd deftig uit mijn tas). Helaas wel véééél te warm voor zomer of tussenseizoen.

 2. Een elegante regenbroek? Euhm? is dat geen contradictie in terminis? Volgens mij is zo’n cape/zeil (Helly Hansen – AGU – Jeantex Ulm) de enige mogelijkheid om zonder regenbroek aan plakkerig natte benen te ontkomen. Ofwel doet ge een synthetische trainingsbroek aan en stopt ge de gewenste nette outfit in uw tas-voor-op-het-werk. Voordeel is dat ge dan nat zijt van de regen en niet van het zweet. :-)
  Ik heb ergens van een festival deze zomer een lanyard met regenkapke erin bemachtigd (van Belgacom denk ik, in ’t zwart). Het leuke is dat het kapke apart te gebruiken valt, dus dat steekt in de chacoche. Beetje een variant op die van G.R.acce. Gratis.

 3. Misschien stom, maar ze zien er niet zo slecht uit: woensdag 1 oktober regenpakken in de Aldi-weekaanbiedingen.

 4. idd heel erg mooi zo’n roodkapjesk-way, maar waar kan je die handel vinden, en hoeveel moet je er voor neertellen? want ik heb daar nu es echt geen idee van sie.

 5. schoon zen die roodkapkesK-Way maar je bent maar droog tot onder je borsten :-D en zo’n regenkap; met wat tegenwind waait dat af en moet je dat zo rond je hoofd aanspannen en dat is helemaal geen zicht. Ik denk dat een leuk hoedje nog altijd het beste alternatief is. Mét een rand want anders beschermt het alleen je haar. Toch altijd leuk als je ‘mascara’ ook onberispelijk blijft en de regen niet in je gezicht striemt. Maar als ik mijn haar opsteek krijg ik dat hoedje dan weer niet over mijn hoofd.
  Regenpak heb ik ook al gehad en je zweet jezelf daar verloren in als je wat moet doortrappen op de fiets. Een dunne plastieken regencape vind ik eigenlijk nog het meest geschikt (Blokker voor minder dan 2euro) als het op regenkledij aankomt.
  Maar geef mij dus maar een waterdichte elegante jas en een hoed met rand.

  en uit welke stad kwam Matt? Ben een tweetal jaar geleden een maand langs de zuidafrikaanse kust getrokken. De mooiste vakantie die ik gehad heb.

 6. ah ja christophe coppens heeft voor sommige vakken nog in mijn klas gezeten in de humaniora. Maar ik twijfel of ik dat kan aanwenden om een prijske te kunnen krijgen. Vooral omdat hij zich mij niet eens zal herinneren.
  zijn moeder werkte op dezelfde school op het secretariaat en was altijd een chique madam. Hij was de lange brave slungel. Toch wel leuk om te zien dat hij het zover geschopt heeft. In tegenstelling tot mij dan :-p

 7. die oude-mete kapkes (vochtigheidsweerders voor permanentes) daar heb ik altijd mijn bedenkingen bij gehad.

  allé, ge knoopt da onder uw kin. Alst dan regent, zwaartekrachtsgewijs volgt het neergevallen water op uw kapke toch de weg naar het laagste punt, onder de kin dus, en dan drupt dat daar uwe frak binnen, tussen de borsten ofzo,… niet?

  of zie ik weer een probleem waar der geen is?

 8. Mijn oplossing heb ik toch gewoon in de fietswinkel gevonden. Een eigentijdse regencape van Agu, veel gestroomlijnder dan de oranje zak die ik vroeger had, met handige kap en in knalroze (ze bestaan ook in andere kleuren, maar ik kan moeilijk weerstaan aan roze). Zit vanaf nu standaard in mijn fietstas zodat ik met een droog lijf en droge benen op mijn bestemming kom.

Reacties zijn gesloten.