Babyslofkes, babyschoenen!

Janne is één jaar geworden. Iedereen vraagt of ze al stapt: neen, dat doet ze nog niet. Wel aan de handjes (als ze goesting heeft) en wel rond de tafel. Ze klautert over haar auto en over haar schommelpaard. Ze kruipt dat het een lieve lust is. Alleen als ze het druk-druk heeft en met twee voorwerpen ergens naartoe wil gaan doet ze dat op haar buik, ha ja, want dan heeft ze haar handen niet vrij. Van mij moet ze nog niet te snel stappen, ik kan haar tenminste nog bijhouden nu!

Maar toch: het werd tijd voor schoentjes. Momenteel draagt ze nog altijd haar bobuxjes (S). Vreed content van. Ik heb ze haar voor het eerst aangedaan in november, toen waren ze nog veel te groot, maar zo bleven haar sokken tenminste aan. Later is het gewoon heel handig om te kruipen en recht te staan. Blote voeten zijn vaak te koud en op sokjes glijdt ze uit op het parket. Ik heb nog een paartje bobuxen liggen (M) die ze nu als pantoffeltjes kan dragen, maar daarnaast moet ze ook beginnen wennen aan schoentjes.

Janne

Ik dus naar een kinderschoenenwinkel waar ik al goeie dingen van gehoord had. Aap-Noot-Mies. Eén blik op de etalage leerde me dat ik daar wel mijn goesting zou vinden. Maar ik was toch wat bang voor de prijs, afgaande op de rampverhalen die ik al gehoord had. We vroegen rode schoentjes, we kregen een hele hoop rode schoentjes. Maar er sprong meteen één paartje uit. Aangedaan (maatje 18) en goedgekeurd. En de prijs viel ook nog mee.
Eerste schoentjes
Ze moet er nog wat aan wennen, en het rechtstaan lukt nog niet zo goed als met de bobuxkes. Maar als ze wil kan ze het wel al!

Klauteren

Alleszins: ik ben er dol op! Daarna gaan we ze houden, en naast die van de papa zetten!

Volgen! Delen!

12 gedachten over “Babyslofkes, babyschoenen!”

 1. Grappige schoentjes!
  De onze zitten al wat langer in de stappers.
  En binnenshuis zijn het nog steeds de bobuxen die het doen! Gisteren heb ik er voor mijn varkentjes elks een groter paar besteld. Die Smallekes, daar zijn wij allang uit! Hier zijn het verdorie al XL en 2XL.
  Wil dat zeggen dat mijn koters groot worden? :S

 2. Zooooooooooo mooie schoentjes!
  Bij Aaron net hetzelfde, hij stapt aan de hand, zelfs aan 1 vinger, en achter zijn autootje, maar als het snel moet gaan doet hij het toch nog liever al kruipend…

 3. heel schone stapschoentjes en haar kennende zal ze wel vlug wennen aan en nieuw schoeisel! Hoera Janneke, je eerste stapjes zijn in voorbereiding!

 4. Wat een prachtige schoentjes! En zo schattig, zo’n klein maatje. Ik herinner me nog onze jongste, die had een 17!

 5. Zo handig dat Janne met alles een paar stapjes (nu ook letterlijk) voor is. Jij hebt het al allemaal voor ons uitgezocht :-)
  Wij zijn toe aan een groter paar Bobuxjes. En stappen komt er volgens mij ook héél binnenkort aan. Tristan wil de laatste twee weken alleen nog maar rechtstaan. En hij stapt aan twee handen. Maar voor mij mag het gerust nog even wachten. Dat groeien gaat veel te snel!
  De schoentjes die je gekocht hebt zijn echt super. Ik heb dit weekend ook nog staan kwijlen voor de etalage van Aap-Noot-Mies. Benieuwd wat ze voor jongentjes hebben.

 6. Héél mooie schoentjes, ze heeft er enorm schattige voetjes mee.

  “Bubbles” op de Kortrijksesteenweg is trouwens ook een aanrader, heel lieve mevrouw (ex-kleuterjuf) die het openhoudt en altijd deskundige en niet-opdringerige uitleg geeft.

 7. 57 euro kosten ze. Iedereen sprak al van 100 euro, dus dat vond ik best meevallen.

  Van Bubbles inderdaad ook veel goeds gehoord, maar die was dicht op maandagmorgen.

 8. Hele mooie schoentjes!

  Dat is het verschil tussen mannen en vrouwen: papa schrijft over de schoentjes, mama ook,maar zet er tenminste een foto bij. En dat is heel belangrijk bij schoenen.

  Mijn eerste schoentjes waren gewoon wit, geen leuke kleurtjes begin jaren zeventig.

 9. ooooooh pràchtige schoentjes zeg!!!! en dan nog vrij prijslijk ook. Arnes eerste stapschoentjes waren 70euro en dat waren dan nog zomerschoentjes. Zijn eerste echte degelijke stapwinterschoenen heb ik net gekocht van Bana. Lekker stoer en goeie kwaliteit. Minder origineel dan die van janneke moet ik wel zeggen ;-) Ik ga nu eerst altijd in de outletstore op de Brabantdam langs waar je schoenen uit vorige collecties hebt aan de helft van de prijs. Zo heb ik voor arnes nieuwe schoentjes 40euro betaald terwijl ze normaal rond de 90euro kosten. Als je dan hoort dat er kindjes zijn die om de twee maand uit hun schoentjes gegroeid zijn…slik.
  aap-noot-mies is een leuk klein winkeltje waar ik ook al gaan rondneuzen ben maar dat was twee maand geleden en toen was er nog niet veel voor jongentjes binnen. Schuintegenover is er trouwens een leuke kinderkledingwinkel (naam ontglipt me).
  wat ik echt superlief vind zijn de schoentjes van janneke en daaronder de foto van peters eerste schoentjes: hoe vertederend.

 10. Prachtig!!!! En ze hadden daar veel rode schoentjes? Met mijn “kleine” Roodkapjes en rode schoentjes obsessie sta ik te popelen om mijn kleine dame ook van een rood paar te voorzien ( het rode kapje heeft ze al)

  Trouwens, Ik ben de ex-zwangere vanop de draagdoekencursus en van op de verjaardag van Lander. SIndsdien lees ik met veel plezier je blog!

Reacties zijn gesloten.