Over het filmfestival, Janne en de nieuwe Golf

Gisteren naar het filmfestival geweest. Aangezien manlief niet meekon door de opening van het nieuwe seizoen van The Lunatic Comedy Club vroeg ik mijn filmmaatje van weleer mee. Wat een mooie film! En we zijn allebei verliefd geworden op één van de hoofdrolspelers. Zo nen lieve, mooie jongen. We dronken nog een glaasje achteraf, maar hielden de rest van het gedoe snel voor bekeken.

Janne is 600 gram afgevallen, van 8440 gram naar pakweg 7800 gram (onze weegschaal weegt maar op 200 gram nauwkeurig, dus het is een gok). Toch veel voor zo’n kleintje en ge ziet het er aan. Gisterenavond wou ze even helemaal niets eten, om het even wat we aanboden. Maar na een tijdje aandringen, verorberde ze toch een behoorlijke portie groentenpap. Ze wordt al twee avonden extra in de watten gelegd door oma-verpleegster. En ook vanmiddag komt oma de papa aflossen als die moet gaan werken. Ik heb fantastische ouders, maar dat had u allicht al door?
Als het morgen nog niet beter is toch maar eens naar de kinderarts. Maar ondertussen krijg ik geruststellende berichten van het thuisfront. En ook wel deze foto waarop ze toont dat ze zielig kan kijken.

Blik

Vorige week, ik content. Ik kreeg een mail of ik een blogpakket wou. Emailadres: minimaxi06 en nog iets. Natuurlijk dacht ik: “Eindelijk krijg ik ook eens een leuk blogpakket met leuke kinderspullen in om uit te testen!” Ja tarara. Net als Huug, Bruno en Smetty kreeg ik een ruitenwisser in mijn brievenbus geduwd. Ik zal hem aan manlief geven, voor zijn auto, het juiste model auto. Op mijn fiets kan ik daar écht niks mee doen. En op mijn fietskar monteren, zal ook geen nut hebben. Te hoge verwachtingen gekoesterd over het pakket zeker? Eigenlijk, ze hebben het eigenlijk naar niet-autogebruikers verstuurd, als ik het zo bekijk. Proberen ze zo de niet-autogebruiker te overtuigen om de rest van de auto te kopen? De anderen mogen inmiddels hun ruitenwissers naar ons smijten!

Volgen! Delen!

12 gedachten over “Over het filmfestival, Janne en de nieuwe Golf”

 1. Veel beterschap voor Janne!
  Dat gewicht zal er wel razendsnel weer bij zijn als ze wat beter is, maar leuk is het niet natuurlijk

 2. Veel drinken is de boodschap. Ongelooflijk hoe sterk zo’n klein meisje is en al die ziektekiemen meestal zelf overwint.

 3. Van onze kinderarts mogen de kinderen tot 10 % van hun gewicht afvallen. Zolang ze blijven drinken maakt hij zich weinig zorgen. Ik neem aan dat je al met ORS gestart bent?

 4. Neen, nog niet gestart met ORS, huisarts heeft er niks van gezegd. Ze drinkt wel voldoende water. En wortelpap lust ze ook nog, zo de typische starterspap zonder kruiden. Maar gewone melk: vandaag amper 150 cc.
  Morgen naar de kinderarts.

 5. Enterol helpt de darmflora weer in orde komen en is een diarree-remmer. Ik gebruik de poedervorm, één zakje in haar flesje melk ’s morgens en ’s avonds.

 6. Hello Lien en lieve janne

  Elke keer kom ik eens piepen op jullie leuke site en
  naar de leuke verhaaltjes over Janne
  Mijn kleine meid Amber is nu 14 maanden ze is nu ook een beetje ziek geweest ooronsteking
  Ik hoop dat het vlug beter gaat met Janne

  Tot laters

  Ps Er staat tussen de foto’s van Jane een leuke muts met bloemekes en nu de winter voor de duur staat en ik steeds met de fietskar naar de onthaalmoeder ga (Leve de fietskar ik kan hem niet meer missen) kan ze dit wel gebruiken
  het ziet er een warme muts uit waar heb jij die gekocht

  Groetjes sandy en Amber

 7. Veel beterschap voor Janne! Leuk is het niet he, als ze zo ziek en zielig zijn. Zeker op de foto zou je haar willen doodknuffelen, zo’n beteuterde blik.

  Zolang ze goed water blijft drinken, zal ze nog niet zo snel uitdrogen. En eens ze genezen is, halen ze de verminderde vetreserve heel snel in.

  Hopelijk is het vandaag al wat beter.

Reacties zijn gesloten.