Giardia Lamblia (update)

Voila, het beest heeft een naam. Janne heeft een parasiet met de mooie naam Giardia Lamblia. Het slechte nieuws is dat dat niet zomaar weg gaat. Onbehandeld zou het wat verminderen en dan weer terugkomen, precies zoals we mochten merken. Het goede nieuws is dat we het kunnen behandelen met suppo’s. Peter gaat straks om het voorschrift en de suppo’s, dan vijf dagen behandelen, dan een week wachten en nog een testje om te kijken of het beest vertrokken is.

En we moeten het ook melden aan de crèche, ze heeft het allicht daar opgelopen en misschien ook doorgegeven (hoewel ze heel vorige week niet geweest is). Ondertussen mag ze wel naar de crèche verder gaan.

Update:
Om 20:30u belde de apotheker dat de suppo’tjes klaar waren en dat ik er om mocht komen. Superapotheker, daar op het Sluizeken! Kindje even uit bedje gehaald, suppo en dan teruggelegd. Ze heeft er amper iets van gemerkt. De apotheker raadt aan om haar toch maar thuis te houden wegens nogal besmettelijk en wegens dat ze dat in de crèches om begrijpelijke redenen niet zo tof vinden. De thuisoppasdienst (mijn ma) is dus al verwittigd.
Oh en: wisten jullie dat ge suppo’s met de platte kant eerst moest steken? Dus niet met de punt eerst? Ik wist dat dus niet.

Volgen! Delen!

18 gedachten over “Giardia Lamblia (update)”

 1. Pingback: Beestjes « Nike
 2. Bedankt voor de suppo-tip, ik wist dat niet. Ik zal het zeker proberen want nu is het altijd luid protest in poepsnoeptijden. Wel nog even wachten tot de eerstvolgende crisis, hopelijk met een even prachtige naam als “giardia lamblia” :-)

 3. Was daar nu zo versteld van van die suppos.
  En het internet leert me dat beide kanten mogelijk zijn.
  Maar voor zover ik begrijp is het ontworpen om met de punt eerst te gaan, omgekeerd heeft het voordeel dat de dikke kant rapper de sluitspier over is en dus ook binnen is, maar het zou pijnlijker zijn.

 4. Van die suppo’s heeft Arno eens heel schoon uitgelegd in één of andere talkshow! Of zoals hij zingt in “les yeux de ma mère”: “elle est la reine des suppositoires”.
  …dus ik wist het wel ;)

 5. Ik wist het ook niet van die suppo’s en ben al jaren verpleegster! In mijn tijd heben ze dat toch anders geleerd. Vandaag in het ziekenhuis aan mijn collega’s en de studenten nagevraagd en de studenten zeiden met de stompe kant en wij als jarenlange ervaren verpleegkundigen deden hel anders! Tijden veranderen dus!

 6. Pingback: LienWeb » Machtig
 7. Hallo.
  Onze dochter heeft hoogstwaarschijnlijk dezelfde parasiet als Janne vorig jaar had. Gezien zij een nogal uitgebreide medische voorgeschiedenis heeft, met veel allergiën, ben ik nu al angstig wanneer ik eraan denk dat ze weer aan de medicatie zal moeten.
  Weet jij toevallig nog welke medicatie Janne heeft moeten nemen?
  Was het tinidazol of metronidazol of nog iets anders?
  Dank.

Reacties zijn gesloten.