Vermist: boeken (update)

Onlinekopen en verkopen, het is duidelijk mijn ding niet. Na dit voorval had ik besloten nooit meer iets via eBay te kopen.

Maar van verschillende kanten hoorde ik goeie dingen over Kapaza. En inderdaad, geen slecht woord over Kapaza. Ik kocht een paar boeken, verkocht een paar boeken, kocht een autostoel en xylofoon voor Janne. Twee maanden geleden verkocht ik 10 boeken van Patricia Cornwell via internet. Eens gelezen herlees je die niet en ze stonden toch maar stof te vangen in mijn kast. Al snel een koper gevonden. We besloten het pakketje te verzenden via Kiala. Ik had er al goed een pakketje mee ontvangen, dus OK, eens de omgekeerde richting proberen.

We overlopen de hele procedure, ik print het label met streepjescode af. Ik plak het op mijn pakketje met 11 boeken (het was er ééntje meer). Ik breng mijn pakketje naar mijn Kiala punt. Het pakketje wordt gescand op de streepjescode. Ik zet mijn handtekening, elektronisch, op zo’n bakje. Ik betaal, meer dan op de website staat (5,5 euro ipv 4 euro). Ik krijg een papiertje als bewijs.

Drie weken later: mijn portefeuille barst uit zijn tiretteke. Ik haal alle overbodige papiertjes uit mijn portefeuille, dat zijn er nogal wat. Ook het Kiala papiertje, ja, dat zal nu toch wel al toegekomen zijn hé. Hoe lang moet een mens dat bewaren, hé!

Twee dagen later: de koper: dat hij nog altijd niks van het pakket gehoord heeft. Shit! Papiertje weg met de vuilnisbakken natuurlijk. Volgens de status is het pakket nog niet op het Kiala-punt gearriveerd. Yeah right, ik voel nattigheid.

Mail naar Kiala. Zij kunnen zogezegd niks vinden, ze hebben nét dat papiertje met 9 cijfers nodig. Ze hebben mijn naam, ze hebben de streepjescode van het label, ze hebben mijn elektronische handtekening als bewijs, maar neen, hoor, ze hebben nét dat papiertje nodig.

Boeken vermist dus. Naar de winkel geweest. De mevrouw kon me ook niet helpen. Zij kan niet in het systeem van Kiala zoeken. Maar ze bevestigt dat het gescande pakket en de handtekening in het systeem moeten zitten. Nummer van Kiala? Niet te vinden op de site, maar de uitbaatster geeft het me. Ik heb ze nog een pittig mailtje gestuurd, maar daarna zullen ze me wel eens horen.

Maar dat papiertje met nummerke, dat is normaal de helft van een ander, waar is de andere helft? In de winkel konden ze me niet helpen. Dat kan toch niet dat de link tussen pakket en papierke onbestaande is als het gescand is en ik mijn handtekening gezet heb?

Ondertussen blijft Kiala hardnekkig mijn vragen NIET beantwoorden (scan? handtekening? naam?). En blijven ze hardnekkig naar mijn papierke vragen. Fuckers zeg ik dan. Alsof ze zonder dat papierke niets kunnen. Als dat zo is, waarom hadden ze dan dat stomme label nodig? Dat was dan de laatste keer dat ik met Kiala werk. Een klacht naar de economische inspectie, ja. Al zal ik wel niks te zeggen hebben zonder papierke. Losers.

Ze zagen soms over de ambtenaren, maar Kiala heeft minstens 3 werkdagen nodig om een mail te beantwoorden en dan liefst nog volledig naast de kwestie. Denk dus twee keer na vooraleer u uw pakket wil verliezen via Kiala.

(Sorry voor mijn gevloek. Het is niet van mijn gewoonte. Maar ik word behoorlijk nijdig door zulke dingen).

Update: Na de zoveelste mail en na mijn suggestie kwamen ze eens op het idee om eens op het barcode label te zoeken (dat ik al van bij de eerste mail had meegestuurd). Pakket teruggevonden en het wordt nu doorgestuurd. Mag ik hopen. Dat ze er nog een code en een nummerke meer aan hangen, en dat ze dat vooral allemaal niet koppelen aan mekaar, ze gaan nog meer pakketjes kwijtgeraken dan. En dat scannen en die handtekening was ook maar voor de show, precies.

Volgen! Delen!

5 gedachten over “Vermist: boeken (update)”

 1. Ik heb een gelijkaardige ervaring met Kiala. Het heeft drie weken geduurd eer een pakje uit het verre West-Vlaanderen in Gent geraakte. Het stond heel die tijd als vermist opgegeven. Ik kreeg uiteindelijk een mail dat het pakje was aangekomen en ik het binnen de paar dagen moest gaan ophalen of het werd teruggestuurd. Totaal geen service bieden die mannen…

 2. ik koop en verkoop regelmatig iets via internet en verstuur altijd via taxipost. Nog nooit problemen gehad en de bedienden in het postkantoor van Kuurne City zijn dan nog supervriendelijk ook :-)

 3. 2011 inmiddels en ik kan melden dat wij al twee maanden door Esprit worden lastig gevallen , want waarom is de betaling van de jeans nog niet binnen?
  Wel…, omdat wij 1 dag na ontvangst deze al hebben geretourneerd via een KIALA-punt.
  Wij hebben het ontvangstbewijs met de negencijferige code. Maar nu dreigt Esprit zelfs al met advocaten.
  De fout zit bij Kiala zeggen ook de mensen van het Kiala-punt , er is ons vertelt dat er zeer regelmatig paketten verdwijnen, en goede eerlijke klanten zijn de dupe.

  Vind het vooral zwak van Esprit dat zij niet voor ons opkomen, wij zijn een hele goede klant, en voor één jeans verschuilen zij zich achter dat onbetrouwbare systeem van Kiala.

Reacties zijn gesloten.