De strijd tegen snot

Ieder weekend win ik de strijd tegen snot bij Janne. Spoelen, Nesivine, suppo’s met eucalyptus, … Maar iedere dinsdag heb ik de strijd alweer verloren.

Ach ja. ’t Is goed voor de immuniteit zeggen ze.

En ze is nog niet echt ziek, nog geen koorts en zo, gelijk bij de buurjongen wel het geval is. Het valt nog mee dus.

Maar toch. Het wordt een lange winter!

Volgen! Delen!

15 gedachten over “De strijd tegen snot”

 1. Die suppo’s met eucalyptus, helpt dat een beetje? Ik ben op zoek naar iets dat Tristans neusje een beetje kan vrijmaken, al is het maar voor eventjes. En dit lijkt me vrij onschadelijk.

 2. Hier nog iemand die geïnteresseerd is in de suppo’s met eucalyptus. Te halen bij de apotheker?

  Hopelijk blijft Janne inderdaad een beetje gespaard deze winter.

 3. Hier ook een fan van de eucalyptus-suppo’s, gewoon te koop bij den apotheker. (ze zijn wel niet vree goedkoop, maar kom)
  Ik heb van mijn apotheker gehoord dat je Nesivine niet te veel mag gebruiken en max 5 dagen na elkaar. weet wel niet waarom?

 4. Ja, gewoon verkrijgbaar bij de apotheker, neen, niet echt goedkoop. Maar ze helpen echt wel tegen verkoudheden. En ik zie haar niet graag zo snotteren!
  En dat van die Nesivine weet ik. Het is 5 dagen wel en dan 10 dagen niet.

 5. Die kruidensuppo’s zijn heel goed.
  Je kan ook een zalf kopen zoals je vicks hebt voor baby’s waar ik ook heel goede resultaten mee had.
  Maar het beste tegen een verstopte neus is een opengesneden ajuin naast het bedje zetten en een beetje ajuinsap op het voorhoofd van je kindje wrijven.
  Bij onze sloebers heeft dat laatste nog het beste resultaat !
  Wat ook heel goed is maar zeer zeer geconcentreerd is chinese muntolie. Eén druppeltje ergens op het laken van je kleine sloeber doet wonderen.

 6. Bij de eerste tekenen van “neussnuffelen” gebruik ik onmiddellijk Rinikind neusspray van VSM, dit tot de verkoudheid genezen is. Ik heb nog nooit nesivine nodig gehad, al heb ik er wel staan in geval van nood.

  By the way, ik heb het altijd vreemd gevonden dat verstopte neusjes opengaan door een suppo op te steken… ik gebruik eigenlijk liever een product dat enkel lokaal werkt.
  Als je wat rondneust op het net, blijkt dat die suppo’s niet altijd zo onschuldig zijn.

 7. Hier het omgekeerde. Een lopende neus. Geeft bijzondere resultaten wanneer de peuter in kwestie de zetel boven de zakdoek verkiest.

 8. @kirsten: op het internet kun je over alles wel slechte dingen vinden. Als je daarop voort moet gaan kan je niks meer gebruiken. Ik heb er alleszins goede ervaringen mee! Ik begin ook altijd gewoon met een neusspray maar de snotneuzen van mijn dochter zijn nogal hardnekkig.

  @Kruimel: ik heb altijd twee t-shirts in omloop: een snot-t-shirt voor thuis en een propere om op stap te gaan.

 9. De strijd tegen het snot. Leuk verhaal. Mijn gedachten dwalen terug naar de jaren vijftig van vorige eeuw. Ook toen hadden de kinderen een snotneus. Doch de ouders van toen hadden een grotere kinderschare en minder middelen om dit kwaaltje tegen te gaan. Ieder kind had wel een zakdoek op zak. Doch dat lapje stof werd in die tijd weinig of niet gebruikt. Als het snot ver genoeg gezakt was kon je met het puntje van de tong minstens de helf wegvegen en de rest werd netje opgekuist met een of andere mouw. Zo ging dat toen op de boerenbuiten. Ook die kinderen werden groot en gebruiken nu hun zakdoek. U ziet tijden veranderen.

 10. Een opengesneden ajuin helpt inderdaad fantastisch bij een verstopt neusje. Ook bij volwassenen. Maar het stinkt wel.

  Ik vind het vooral frustrerend dat er niets echt goed en efficiënt bestaat tegen hoesten. Behalve het bedje wat hoger zetten en neusje goed spoelen voor het slapengaan, maar vaak is dit echt niet voldoende. En hoestsiropen zijn nogal omstreden: vaak weinig efficiënt en soms niet altijd zo onschuldig.

 11. Dju toch da snot. Ik ben hier ook al meer dan een week haar snotneus aan het afvegen. En dan ook nog met tegenspartelen, schreeuwen en wenen als ik ze afveeg.

Reacties zijn gesloten.