Arno en de suppotheorie

Hier al een paar keer over gehad: Arno en de suppotheorie. Ik steek de suppo’s nu toch weer met het puntje eerst. Maar ik hoor het hem zo graag uitleggen. Op de tonen van een formidabel nummer!

Volgen! Delen!

12 gedachten over “Arno en de suppotheorie”

 1. allé, mijn stiefmama hoort dus bij de Arno-suppo-kant, want die hamert er altijd op dat ik het omgekeerd in Leni haar poepke moet steken. Ik merk eigenlijk geen verschil moet ik zeggen.

 2. Oké, ik wil wel aannemen dat het inderdaad met de platte kant eerst moet. Maar, die Perdolannekes voor baby’s hebben toch echt ne gerafelde platte kant. Lijkt me zo onaangenaam om in zo’n klein, gaaf poepke te steken. Ik doe het dus nog altijd met de scherpe kant eerst en dat lukt aardig.

 3. Ja idd, ziet er een beetje gruwelijk uit die achterkant. BOvendien denk ik dat zo’n tapke toch speciaal die vorm heeft om zo in het poepke te duwen. Die glycerinetapkes krijg ik er achterstevoren zelfs niet in.

 4. Vor mij is het om het even hoe die suppo erin moet, als hij maar blijft zitten. Al de rest is nonsens

 5. Aaah, ik ben blij dat Arno het ook zegt!!!
  Ik krijg mijn partner dat maar niet wijsgemaakt dat dat niet moet zoals iedereen denkt.
  Waarom staat dat niet duidelijk op de bijsluiter??? (staat niet op degene die ik heb)

  Ik heb de uitleg gekregen van mijn apotheker:
  De bedoeling van het puntje naaronder is dat hij dan beter blijft zitten. Je sluitspier duwt dan op dat pyramide-vormig uiteinde, waardoor de suppo automatisch omhoog blijft en goed blijft zitten. Je spier duwt die suppo dus zelf binnen.
  Zit je spier op dat platte deel te duwen, dan zit dat enkel in de weg en poep je dat uit.
  Maar ik geef toe, de meeste suppo’s hebben een irritant rafelrandje aan de dus eigenlijke insteekkant. Maar dat los ik op door dat eraf te duwen met mijn duim. Ben ik wel 1/100 suppo kwijt, maar dan zal er nog wel genoeg werkende stof inzitten zekers?

 6. Heb het naar aanleiding van je vorig postje hierover eens opgezocht op t internet en ik was gelijk wel overtuigd door de uitleg.
  Intussen al meer dan kans genoeg gehad om het in de praktijk te brengen en ja hoor, de poepsnoepjes blijven gemakkelijker zitten zo!

 7. Deze avond is op televisie door dokter Camu gezegd dat het nonsens is om de platte kant eerst in te brengen. Als je het ingebracht word met het rond topje dan is het minder pijnlijk en als je even het geduld hebt om met je pink te duwen tot bij de eerste peristaltiek de sluitspier zich sluit zal de suppo niet naar buiten komen! Zoals wij het vroeger al deden dus!

 8. Inderdaad, leve dokter camu!
  Die zijn uitleg is net iets aannemelijker vind ik.

  Neemt niet weg dat we Arno graag bezighoren, gelijk welke “nonsens” hij verkoopt.
  Op den duur zoude de tapkes omgekeerd steken, enkel en alleen om dat meneer arno het zo schoon kan uitleggen :-)

 9. super dat arno het nog maar eens “educatief” heeft uitgelegd! En goed dat je het gepost hebt, het blijft zalig om te horen!

 10. Heb het net ook getest en volgend de “Arno-methode” krijg ik dat ding er écht niet in.
  Gewoon met de punt en dan een minuutje billen toehouden doet het hier voorlopig goed genoeg :-)

Reacties zijn gesloten.