Loperke loopt opnieuw

Ha! Jullie dachten waarschijnlijk allemaal dat ik dapper en in stilte verder trainde! Niets is minder waar! Sedert Dwars door Mechelen trok ik mijn loopschoenen niet meer aan.

Hoe dat kwam? De roes van onze prestatie zeker eerst? En dan werd ik ziek. En dan was het te koud. Of ik had geen motivatie.

Ge moet weten, klein geheimpje. Eén van mijn redenen om te lopen is om op gewicht te blijven en liefst ook te vermageren. Maar gezien dat sedert het parasietbeest gelijk geen probleem meer is, viel er een grote motivator weg.

Maar enfin, het is goed om uw neus eens buiten te steken. Zeker in de winter merk ik dat wel: te veel binnen zitten is nergens goed voor. En toen kwamen er nog andere redenen om terug te lopen, waarover later misschien meer.

En zodoende trok ik vanmiddag mijn loopschoentjes aan. Altijd spannend, de eerste keer dat ge terug gaat lopen na een stop. Zal het gaan, hoe vaak zal ik moeten stoppen?

Het was mijn bedoeling om incognito een toerke te doen maar ondanks mijn subtiele vermomming is dat niet gelukt. Ik was nog maar een paar minuutjes aan het lopen toen ik besloot de pas geopende onderdoorgang onder de Sint-Jorisbrug uit te testen. Kwam ik daar Fietsbult tegen, gewapend met fototoestel. Er bestaan dus alweer foto’s van mijn zeer elegante loopverschijning. OK, vijf minuutjes pauze al meteen, babbelke gedaan.

Dan verder gelopen en het ging gelijk heel goed. Zo goed dat ik niet meer gestopt ben en 30 minuten aan één stuk gelopen heb. Goed voor een kleine 5 kilometer. En ik heb er veel deugd van gehad.

Een doel is er momenteel nog niet echt. Drie keer per week lopen zou fijn zijn. En misschien een wedstrijdje hier en daar. We zien wel!

Volgen! Delen!

9 gedachten over “Loperke loopt opnieuw”

  1. Tot op de 20 van Brussel! Vanaf volgend jaar krijgen diegenen die het jaar voordien hebben uitgelopen voorrang. Dus kan je er dit jaar maar best bij zijn.

  2. Anders af en toe eens proberen afspreken met mijn dochter? Zij moet toch trainen voor haar examen lopen op het einde van het schooljaar.

  3. Ge moogt altijd ’n seintje geven als ge gaat lopen en gezelschap kunt gebruiken. Ik moet ook dringend terug beginnen sporten.

  4. Vanaf DIT jaar al krijgen de lopers van vorig jaar voorrang op de 20K van Brussel! Brugge en Gent zijn mijn absolute favorieten trouwens, gezellig in en rond een oude binnenstad… en niet eens zo verschrikkelijk lang… maar pas op voor uw enkels met die kasseien!

  5. Als je in Antwerpen eens toerke wil komen lopen … geeft mij ook terug motivatie misschien ;o) Digipolis heeft een ‘clubke’!

Reacties zijn gesloten.