Dat is het zowat

Janne had wat koorts gisterenavond, dus vandaag moest ik een halve dag thuis werken (terwijl ze sliep). Wat heb ik toch een flexibele job. Mijn over-de-middag-loopje schiet er wel bij in, maar wie weet zijn er straks nog mogelijkheden, als manlief thuis is.

In de tijd dat Janne wakker was heb ik een paar winkels gedaan. In de Hema een andere mama tegengekomen met haar drie maanden oude dochtertje. Met de mooie naam Janne. We lieten ons helemaal gaan en kochten nog wat Jip en Janneke-dingen.

Janne heeft eigenlijk geen knuffel. Het is te zeggen: ze heeft knuffelberen met hopen, maar ze heeft geen favoriet. Ze knuffelt eigenlijk met alles wat ze op haar weg tegenkomt. Een reserveknuffel kopen moet ik voorlopig dus nog niet doen.

Ik heb een cake gebakken en dat was jaren geleden. Hoe vaak ik Piet ook al horen zeggen heb: “Bij patisserie moet het zjuust zijn”, ik heb me daar niet veel van aangetrokken. Het is te zeggen: de ingrediënten waren juist afgewogen, dat wel. Maar in plaats van eerst eiwit stijf te kloppen volgens het recept heb ik heel de boel samengekapt en dan gemixt. Maar toch lekker, nem!

En aangezien de cake gelukt was en ik zin had om nog meer te bakken, ben ik nu bezig aan een broodpudding. Zo simpel dat dat is zeg. Dat ik dat niet eerder wist. En ik vind dat heel lekker. Nu te hopen dat die van mij ook lekker is :-)

Volgen! Delen!

5 gedachten over “Dat is het zowat”

  1. in de hema hebben ze tegenwoordig ook van die snel-bak-cake,eenvoudig dik-kartonnen doosje,met (afhankelijk van welke cake je wil)vanille,cacao)poeder in, even melk bijdoen, goed roeren en zo in de oven zetten! na 15min even erin prikken en dan nog een 20min in oven laten staan en klaar is kees….
    het is natuurlijk niet zó lekker als échte gemaakte cake maar als snelle oplossing zeker te doen!;-)

  2. Nu je aan het bakken bent geslagen, probeer eens de yoghurtcakejes (ergens een postje op mijn blog). Lekker en heel snel klaar!

  3. Ik had een tweetal weken geleden zò’n zin in broodpudding dat ik een vers brood (taboe voor broodpudding!) gaan halen ben, rozijntjes en eieren en er stande pede gemaakt heb :)

Reacties zijn gesloten.