Schepen Jip!

Zoals jullie misschien wel gelezen hebben, heb ik me op het laatste moment teruggetrokken als kandidaat-schepen. Hieronder lees je waarom.

Ik was één van de drie kandidaat-schepenen die zich op het laatste moment hebben teruggetrokken. Ik wil dat verklaren.

Eén van de beweegredenen was dat ik het geen goed idee vond dat we met 6 kandidaten naar de partijraad zouden trekken. Dan kan je beter al de “selectie” zelf wat verdunnen.

Een andere reden is dat ik er me van bewust ben dat het schepenambt een zware job is, die ik momenteel moeilijk kan combineren met mijn gezinsleven. Mijn dochtertje Janne (bijna 2) vraagt nog de volledige en nodige aandacht. En mijn man heeft een job met zeer onregelmatige uren, als journalist bij Sporza en Radio 1, waardoor er nu al heel wat planning en organisatie aan te pas komt.

Maar de voornaamste reden is dat ik opnieuw zwanger ben. Eind januari komt er nog een kleintje bij. Dus verzwaart de gezinssituatie nog wat. Bovendien zou ik het een enorm fout signaal hebben gevonden om me kandidaat te stellen voor iets waarvan ik wist en weet dat ik na enkele maanden al zou moeten afhaken door een bevalling.

Na Freya Vandenbossche (begin december) en Sofie Bracke (half januari) ben ik dus het derde gemeenteraadslid dat zwanger is… Een vruchtbare gemeenteraad, dat zeker!

Ik zou zeker graag schepen worden in Gent. Maar volgens mij is het beter nog even te wachten. Nog wat bijleren, nog wat politiek meer tot mij nemen, nog wat meer dossierwerk verrichten. De volgende legislatuur is over drie jaar, dan zijn mijn kinderen drie en vijf, dat biedt al meer perspectieven om zo’n zware klus op mij te nemen.

Zo, even verklaard. Geen negatief verhaal dus, geen probleemverhaal, geen twist, geen discussie, gewoon realisme dat me gebiedt te zeggen dat ik beter nog eventjes wacht.

Het was trouwens nog een heksentoer om één en ander stil te houden tot gisterenavond, tot we het konden vertellen aan nog enkele goede vrienden. Daniël Termont woensdagavond op de partijraad: “Lien trekt zich terug omwille van persoonlijke redenen, ik mag daar nu nog niks over zeggen, maar ze zal dat later wel zelf toelichten”. Het merendeel van de mensen van de zaal had het toen wel al door :-)

Ah ja, de roepnaam is Jip. Jip en Janneke, hé.

Janneke ontdekt Jip

Volgen! Delen!

53 gedachten over “Schepen Jip!”

Reacties zijn gesloten.