Schepen Jip!

Zoals jullie misschien wel gelezen hebben, heb ik me op het laatste moment teruggetrokken als kandidaat-schepen. Hieronder lees je waarom.

Ik was één van de drie kandidaat-schepenen die zich op het laatste moment hebben teruggetrokken. Ik wil dat verklaren.

Eén van de beweegredenen was dat ik het geen goed idee vond dat we met 6 kandidaten naar de partijraad zouden trekken. Dan kan je beter al de “selectie” zelf wat verdunnen.

Een andere reden is dat ik er me van bewust ben dat het schepenambt een zware job is, die ik momenteel moeilijk kan combineren met mijn gezinsleven. Mijn dochtertje Janne (bijna 2) vraagt nog de volledige en nodige aandacht. En mijn man heeft een job met zeer onregelmatige uren, als journalist bij Sporza en Radio 1, waardoor er nu al heel wat planning en organisatie aan te pas komt.

Maar de voornaamste reden is dat ik opnieuw zwanger ben. Eind januari komt er nog een kleintje bij. Dus verzwaart de gezinssituatie nog wat. Bovendien zou ik het een enorm fout signaal hebben gevonden om me kandidaat te stellen voor iets waarvan ik wist en weet dat ik na enkele maanden al zou moeten afhaken door een bevalling.

Na Freya Vandenbossche (begin december) en Sofie Bracke (half januari) ben ik dus het derde gemeenteraadslid dat zwanger is… Een vruchtbare gemeenteraad, dat zeker!

Ik zou zeker graag schepen worden in Gent. Maar volgens mij is het beter nog even te wachten. Nog wat bijleren, nog wat politiek meer tot mij nemen, nog wat meer dossierwerk verrichten. De volgende legislatuur is over drie jaar, dan zijn mijn kinderen drie en vijf, dat biedt al meer perspectieven om zo’n zware klus op mij te nemen.

Zo, even verklaard. Geen negatief verhaal dus, geen probleemverhaal, geen twist, geen discussie, gewoon realisme dat me gebiedt te zeggen dat ik beter nog eventjes wacht.

Het was trouwens nog een heksentoer om één en ander stil te houden tot gisterenavond, tot we het konden vertellen aan nog enkele goede vrienden. Daniël Termont woensdagavond op de partijraad: “Lien trekt zich terug omwille van persoonlijke redenen, ik mag daar nu nog niks over zeggen, maar ze zal dat later wel zelf toelichten”. Het merendeel van de mensen van de zaal had het toen wel al door :-)

Ah ja, de roepnaam is Jip. Jip en Janneke, hé.

Janneke ontdekt Jip

Volgen! Delen!

53 gedachten over “Schepen Jip!”

 1. Waauw, fantastisch nieuws!
  Ik wens je een onbezorgde zwangerschap en een gezond tweede boeleke. Veel geluk!

 2. ha, ik heb nog gedacht dat je misschien zwanger was omdat het de laatste tijd opvallend rustiger was op je blog.
  Had ik toch gelijk! Van harte proficiat en geniet ervan!

 3. allee lien en peter proficiat hé zo blijft er regelmatig iemand uit de familie zwanger (3)

 4. Dat van die politiek is natuurlijk belangrijk, maar ik heb vooral gelezen dat er een broertje of zusje komt ! Hip hip hoera ! Alles goeds !

 5. Fantastisch nieuws, proficiat!
  Janne en Estelle schelen niet veel in leeftijd en nu gaan onze 2e kindjes ook niet veel schelen, want ik ben uitgerekend voor half januari.
  geniet van je zwangerschap!

 6. wauw lien, das ten eerste al supergoe nieuws dat je opnieuw zwanger bent en ten tweede zie ik alleen maar pro’s om nog een paar jaar te wachten met schepen te worden. Die 3 jaar lijkt me op alle vlakken ideaal.
  allé zeg, de jip :-D
  dikke proficiat natuurlijk, ook aan uw ventje!

 7. Proficiat Lien !Hopelijk voel je je goed?
  Begrijp je beslissing volledig natuurlijk…uitstel is geen afstel :-) ( zeggen ze toch in west-vlaanderen)

 8. Geweldig nieuws hé zeg ! We zijn benieuwd naar dat klein Jipke. Hier ook nog eens proficiat en dat alles goed moge verlopen. Oja, we gokken op 24 januari ;-)

 9. Dikke proficiat!!!

  Deze keer zal er wel wat meer dan drie dagen tussen onze boelekes zitten, maar allee, toch weer samen in verwachting :-)

 10. Nog eens een hele dikke proficiat Lien, Peter en Janne!
  We kijken al uit naar Jip!

 11. Jip Jip hoera, een onbezorgde en kwaalloze zwangerschap toegewenst! Ook proficiat aan de papa, en dat Janneke maar geniet van haar laatste maanden alleenheerschappij :-)

 12. hiep hiep rahoe, een super dikke proficiat. en nu hopen op een zwangerschap zonder al teveel kwaaltjes.

 13. Super! Super! Super!
  Een echt gezinsgevoel komt er bij jullie nu zeker aan.
  Geniet van je zwangerschap en waarom geen Janneke en Jippeke? Twee meisjes is ook niet mis, hoor! Eigenlijk zalig! Voor de papa op elke bille een dochter. ’t schijnt machtig te zijn, Peter.
  Harelbeke hokt op Janne en Jippe!!!
  Vele groetjes en tot gauw!
  Sevrine
  Loes
  Suzanne
  Sven

 14. hokken en gokken, ’t past hier zekers alle 2!
  Groetjes,
  S S L S

 15. Heel gelukkig met het nieuwe kleinkindje op komst en tevens de stille hoop dat het eerder op 24 januari komt dan op 8 februari….herinnering aan Janneke die het ook gezellig vond om 10 dagen na afspraak te komen!

 16. Ik dacht ook “jip jip hoera”, maar enkele mensen waren mij al voor. Maar dat maakt de gelukwensen niet minder gemeend! Grote hoera voor alle Croubelkes en ik wens je een heerlijke zwangerschap toe!

 17. Ook nog eens via het net: dikke proficiat! Januari is een schitterende maand voor een volgende croubel ;-)
  En als Janne dan even ‘in de weg’ loopt kan ze komen logeren bij nana…kunnen wij eens uittesten hoe dat voelt met twee…

 18. “Freya Vandenbossche”, is dat die Freya Van den Bossche die net minister van wonen, energie, sociale economie en stedenbeleid geworden is in de nieuwe Vlaamse regering ?
  I vraag me af welk “enorm signaal” zij dan wel geeft door iets aan te pakken waarvan ze weet dat ze na enkele maanden al moet afhaken door een bevalling ?

 19. @Dirk2: dat is voor iedereen een persoonlijke keuze, hé. Ik vind het bijzonder knap dat zij dat wil en kan combineren, maar voor mezelf zie ik het zo niet zitten.

 20. Dan kan ik mij toch veel beter vinden bij jouw persoonlijke keuze, dan bij de hare…

  Trouwens, ik vind niet dat dit een persoonlijke keuze is. Als je een job aanneemt waarin je je ten dienste stelt van de gemeenschap, en je ook betaald wordt door die gemeenschap, dan heb je je leven toch zodanig ingericht dat je je ook van je taak kan kwijten. Als je al zwanger bent vooraleer je er aan begint, leg je toch een al te grote hypotheek op de continuïteit van het bestuur, vind ik.

 21. hey da’s tof nieuws! proficiat! En dan gaan onze 2e ukken – net zoals de eerste – ook maar een paar dagen schelen… ik ben ook zwanger, voor 6 februari! Geniet van de zwangerschap en hopelijk niet te veel kwaaltjes!

 22. Als die man zwanger zou zijn (en tegenwoordig bestaat dat, inderdaad), dan zou ik dat ook tegen hem zeggen, vanzelfsprekend !

Reacties zijn gesloten.