Nike + sportband

Ik was het nochtans van plan deze keer, om te blijven lopen tijdens de zwangerschap. Maar ik was vergeten hoeveel energie een beginnende zwangerschap van je lijf vergt. Ieder moment dat ik niets moest doen, ging ik gewoon liggen om te slapen. Geen haar op mijn hoofd dat er toen aan dacht om mijn loopschoenen aan te trekken en een toerke te gaan doen. Hoed af voor diegenen die het wel doen. Nu gaat dat beter met die vermoeidheid, maar nu herbeginnen, daar heb ik geen goesting meer voor.

Maar toen ik vorige week een mailtje kreeg van Nikeplus om hun nieuwe sportband te testen dacht ik “Jaaaa! Die wil ik wel!” Meteen teruggestuurd dat ik een beetje zwanger ben en dat lopen er niet echt meer inzit. Maar dat ik het ding wel wandelend wil uittesten. En doorgeven aan andere lopende bloggers om te testen. Als ge u geroepen voelt: roep maar!

Vrijdag dus een mooie pakketje in de bus. Iemand was me voor geweest en had het pakket volledig opengescheurd om te piepen wat er in zat. De post had het weer helemaal dichtgeplakt en de inhoud bleek gelukkig nog aanwezig én intact te zijn.

Puur theoretisch zijn er voor mij een heel aantal voordelen aan zo’n sportband:

 • Het is goedkoper in aankoop: voor 60 euro heb je de band + sensor. Als je een iPod nodig hebt zit je meteen aan 29 (sensor) + 139 euro (iPod Nano)
 • Niet iedereen heeft de behoefte om met muziek te lopen. Ik loop graag met muziek, maar als ik gezelschap heb loop ik uiteraard zonder muziek. Dat kan met de iPod, maar dan zeul je hem wel mee.
 • Het is nog altijd veel compacter dan een iPod en makkelijker leesbaar. Denk ik, omdat hij op je pols zit.

Voor mezelf is het wel handig: de sportband voor op het werk want dan loop ik altijd in gezelschap en heb ik geen muziek nodig. Zo kan ik ook een paar loopschoenen met sensor op het werk laten staan, dat bespaart me een hoop over en weer gezeul. Thuis loop ik vaker alleen, dus daar is de iPod super handig. Maar da’s dus pas voor over een klein jaar of zo.

Bijkomend voordeel: je kan de gaatjes van die armband afstemmen op heel kleine polsjes. Ja, zelfs peuterpolsjes. Janne is er alvast dol op. Wat wil je, een mooie wit met roze armband! :-) Misschien moet ik maar eens de sensor op haar gele schoentjes bevestigen en zo eens kijken hoeveel kilometer dat kind op een dag aflegt. :-)

Tot hier de theorie dus. Binnenkort trek ik de loopschoenen aan om eens te gaan wandelen. En smijt ik het ding door. Wie vangt?

Volgen! Delen!

12 gedachten over “Nike + sportband”

 1. Dag collega,
  Zelfde voornemens hier. Goed blijven bewegen (maar rustig) tijdens de zwangerschap en start-t-run achteraf met als objectief stadsloop 2010….
  Dus ik wil eventueel ook wel eens testen.

 2. Ik wil zo’n dingen ook kunnen testen :(

  Ik loop veel, heel veel zelfs deze dagen. Hoe komt het dat jij daar altijd voor uitgenodigd wordt? (zonder jaloers te willen overkomen ;) ).

 3. Ik ben ook altijd bereid om te testen :-), maar ik zie dat er al genoeg kandidaten vóór mij zijn, dus laat een van hen natuurlijk maar voorgaan

 4. Wat moet er precies getest worden van Nike? Ik loop sinds kort met de iPod Nano + Sensor maar vind het soms een gedoe. Zeker als je met iemand wil meelopen. Ben kandidaat …

 5. Ik wil gerust ook testen, maar er zullen al genoeg gegadigden zijn, zeker. Ik ben eindelijk weer beginnen lopen, Lien, deze week aan zee in Nederland. En het was zalig! Ik heb het virus dus weer helemaal te pakken.

 6. HOE TOF is die band!!! (en ook een beetje ????) Is ie zo leuk als het er uit ziet?? HIer had ik nog nooit van gehoord, maar ben er wel héél blij door! Ik wou altijd al Nike + en, maar aangezien ik al een ipod had/heb, vond ik het nogal onmogelijk. Je kan toch moeilijk een nieuwe Ipod kopen, gewoon omdat het formaat van degene die je hebt niet goed is om er op aan te sluiten?

  Dus bij deze: is het echt een goed ding?

Reacties zijn gesloten.