De beste camping ter wereld

We zijn nog eens vier dagen naar de Ardennen geweest in augustus. Mijn nichtje baat daar sedert een goed jaar een fantastische camping uit. Vorig jaar de camping geopend, nu met plezier teruggekeerd. Zo combineren wij verschillende dingen tegelijkertijd:

 • Een vakantie dichtbij: amper twee uurtjes rijden vanuit Gent en toch al helemaal anders dan bij ons
 • Rust: Rustig dat het daar is! De max! (Voor efkes, dan heb ik mijn stad terug nodig.)
 • Goed weer: echt waar, ze hebben daar een microklimaat. Terwijl heel België op Facebook sakkert over de regen vertelt mijn nichtje iedere keer weer dat de zon daar schijnt. En we hebben het gecheckt, het is zo! De weersvoorspellingen waren niet te best, tot voorbij Leuven grijs en regenachtig en toen we daar aankwamen zon en 30 graden. En dat vier dagen lang!
 • Een comfortabele reis: ge krijgt ons met geen stokken in een tent meer, sedert ons laatste Dranouter-avontuur zijn we dat ontgroeid. Maar ze hebben daar mooie stacaravans, met twee kamers, een ruime leefruimte, douche en WC.
 • Die WC in de caravan is heel handig voor zwangere vrouwen als ge minstens één keer per nacht naar de WC moet. Uw kleren aandoen, uit een tent kruipen en dan naar de WC’s wandelen is niks voor mij.
 • De douche in de stacaravan is heel goed edoch ietwat klein. Maar het campingsanitair is nu helemaal af en minstens 100 keer beter dan het gemiddelde campingsanitair. Ik weet niet wat u erover denkt, maar als ik denk aan campingsanitair dan zie groezelige WC’s en douches met overal haar en modder, met stukken af, dingen die niet werken, geen WC-bril, brrrr, gruwel. OK, ik ben al sedert mijn tienerjaren niet meer op een camping geweest. Maar het sanitair daar is werkelijk voortreffelijk! Heel knap design, heel ruim, heel verzorgd, goed onderhouden en smetteloos proper! Zodoende ging ik de volgende dag met Janne douchen in de campingdouches, veel comfortabeler!
 • Lekker eten: sedert dit jaar is hun restaurant open. Beperkte kaart, ze beginnen nog maar hé. Maar lekker! Hmmm! Eén van de betere tournedos die ik al gegeten heb. En de cannelloni was bijna zo lekker als die van mij (niemand kan tippen aan mijn cannelloni’s!) :-)
 • Gezellige familiecamping: geen grote massatoestanden, zo’n 25 plaatsen of zo. Ze hebben vroeger nog campings uitgebaat van 1000 (!!!) plekken en dat zagen ze niet meer zitten.
 • Klein speeltuintje: Janne was niet van de schommel weg te slaan
 • Er is ook een sauna, maar daar was het veel te warm voor.
 • Toffe uitbaters: zo zie ik mijn nichtje ook nog eens. Altijd gezellig bijbabbelen.

Met kindjes is zo’n camping wel geweldig: één groot speelterrein. En ze kunnen ook vriendjes opdoen. Zo zat Janne geregeld bij Lieke te spelen, een Nederlands kindje van dezelfde leeftijd. En ging ze altijd kijken als haar zusje van 4 maanden weende. Dat belooft!

Als ze daar zo 7 stacaravans zouden hebben, zou ik al mijn vrienden meenemen naar daar, moet geweldig zijn. Nu hebben ze er twee, maar er komen er misschien nog bij. Nog mooiere, zegt ze. Ik ben benieuwd.

Neveneffect: een mens maakt zoveel reclame voor die camping dat ge daar toekomt en meteen een collega tegen het lijf loopt. Wijs :-)

Een paar fotookes:
2009-08-16_24

2009-08-16

2009-08-19_36

2009-08-19_7

Volgen! Delen!

9 gedachten over “De beste camping ter wereld”

 1. Awel dat ziet er nu echt eens een geweldige camping uit! (normaal gezien is dat niet zo mijn ding, vroeger altijd gedaan, nu wat mijn buik van vol).
  Ik ga dat zeker eens uitproberen.

 2. groot gelijk heb je, we passeren daar ook een paar keer per jaar met de mobilhome en telkens vind ik het fantastisch wat zij daar uit de grond gestampt hebben. Een groot familiefeest zou daar goed kunnen of een vriendenfeest.

 3. uitgetest en goedgekeurd of zowat de beste camping ever. Alleen dat microklimaat is voor verbetering vatbaar ;-)

Reacties zijn gesloten.